Anketa: Potrebe kreativnega sektorja

MAO, 24. julij ―  V Centru za kreativnost, ki deluje pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, pripravljamo predloge ukrepov za podporo kulturnega in kreativnega sektorja (KKS) v Sloveniji in želimo pri analizi potreb KKS pridobiti informacije o ovirah in spodbudah za njegov razvoj s strani tistih, ki delujejo znotraj KKS.

Osvežilne dobrote na designatonu BIO 26

MAO, 17. junij ― Drugi designaton BIO 26, na katerem smo uspešno razvijali oblikovalske zamisli, je za nami. Še posebej se moramo zahvaliti sponzorjem, ki so nam polepšali delovne dni in osveževali ustvarjalno vnemo udeležencev oblikovalskega maratona. Petrol Slovenija nas je v soboto presenetil z bogatim Fresh zajtrkom, ki nam je dal energije za cel dan. Ljubljanske mlekarne so nas razveselile s kolekcijo okusnih jogurtov Siggi's, z Mu jogurti ter sladoledi, Froosh s sadjem v steklenički, La Popsi s slastnimi sladolednimi lučkami, Zala z osvežilnimi pijačami in Barcaffe za lepši dan s poživljajočo Black'n'Easy kavo. Hvala, da ste z nami ustvarili uspešen drugi designaton!Hvala, da ste z nami ustvarili uspešen drugi designaton! Vabljeni k ogledu fotografij na Flickrju.  

Drugi designaton BIO 26: Od prototipa do izdelka

MAO, 15. junij ― Letošnji bienale oblikovanja BIO 26 bo predstavil šest projektov, izbranih v okviru prvega oblikovalskega maratona, t. i. designatonu. Na drugem oblikovalskem maratonu je šest izbranih skupin v treh intenzivnih dneh razvijalo svoje prototipe do končnih izdelkov, ki bodo predstavljeni na BIO 26 novembra letos.  

Šest zmagovalnih projektov za BIO 26

MAO, 6. junij ― BIO 26 bo predstavil šest projektov, izbranih v okviru oblikovalskega maratona – tridnevnega intenzivnega dogodka, ki je temeljil na praktičnem delu in na katerem so radovedni in motivirani udeleženci sodelovali pri reševanju oblikovalskih izzivov.  Zmagovalne ekipe bodo sodelovale na drugem oblikovalskem maratonu – od prototipa do izdelka – ki bo potekal med 12. in 14. julijem v Ljubljani. Njihovi projekti bodo prejeli finančna sredstva za nadaljnji razvoj v validirane prototipe, instalacije, storitve ali sisteme, ki bodo predstavljeni v okviru bienala oblikovanja. 

Znanih je šest zmagovalnih projektov za BIO 26

MAO, 4. junij ― BIO 26 bo predstavil šest projektov, izbranih v okviru oblikovalskega maratona – tridnevnega intenzivnega dogodka, ki je temeljil na praktičnem delu in na katerem so radovedni in motivirani udeleženci sodelovali pri reševanju oblikovalskih izzivov.  Zmagovalne ekipe bodo sodelovale na drugem oblikovalskem maratonu – od prototipa do izdelka – ki bo potekal med 12. in 14. julijem v Ljubljani. Njihovi projekti bodo prejeli finančna sredstva za nadaljnji razvoj v validirane prototipe, instalacije, storitve ali sisteme, ki bodo predstavljeni v okviru bienala oblikovanja. 

O smehu Zlatka Čordića

MAO, 18. maj ― Pogovor in druženje ob izidu knjige O smehu Zlatka Čordića. Trije mikrofoni v rokah treh prijateljev, ki se bodo pogovarjali o knjigi: poleg avtorja knjige se bo dogodka udeležil še Jurij Hudolin, pogovor pa bo moderiral Borut Mehle.

Made In seminar v Bregenzerwaldu

MAO, 13. maj ―   Predstavniki MAO in Centra za kreativnost se bodo udeležili tretjega seminarja MADE IN v Werkraumu Bregenzerwald, obrtnem centru, ki pod vodstvom kustosa BIO 26 Thomasa Geislerja združuje okoli 100 regionalnih rokodelskih in trgovskih podjetij.

BIO 26: Oblikovalski maraton #1

MAO, 7. maj ― Med 17. in 19. majem je več kot 100 kreativcev iz 17 držav na oblikovalskem maratonu, intenzivni tridnevni delavnici, ki povezuje ustvarjalni in podjetniški svet ter kuratorski pristop, v Klubu CD začelo s produkcijskim procesom BIO 26.  
še novic