Dan arhitektov 2019: Ex-YU 2019

MAO, 2. avgust ― Lani je bila v MOMA v New Yorku velika pregledna razstava Toward a Concrete Utopia: Architecture in Yugoslavia, 1948–1980, na kateri je bila predstavljena skupna jugoslovanska arhitektura iz časa socializma kot fenomen, ki presega lokalne meje.

Finci se pri oblikovanju programov novega muzeja za arhitekturo in oblikovanje v Helsinkih učijo v MAO

MAO, 25. julij ― Mesto Helsinki in finska vlada razvijata ambiciozen projekt novega muzeja za arhitekturo in oblikovanje. Ker pri oblikovanju novih programov MAO prepoznavajo kot enega vodilnih svetovnih muzejev, sta med 9. in 13. septembrom v ljubljanskem Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) na študijskem obisku direktorica Reetta Heiskanen in Arja-Liisa Kaasinen (vodja povezovanja in sodelovanj) iz Finskega arhitekturnega muzeja.

Anketa: Potrebe kreativnega sektorja

MAO, 26. junij ―  V Centru za kreativnost, ki deluje pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, pripravljamo predloge ukrepov za podporo kulturnega in kreativnega sektorja (KKS) v Sloveniji in želimo pri analizi potreb KKS pridobiti informacije o ovirah in spodbudah za njegov razvoj s strani tistih, ki delujejo znotraj KKS.

Agnes Momirski: New Moon Cacao Ritual

MAO, 23. junij ― Ob razstavi Witches Sisterhood je Agnes Momirski oblikovala zdravilni ritualni performans. Na ta magični večer nove lune se skupaj potopimo v ritualno zavest, ritmično gibanje, magično razmišljanje in si zagotovimo alternativno prihodnost, ki jo zaznamujejo čutnost, enotnost, blaginja in sozvočje z luninimi cikli.

Poletna mala šola arhitekture 2019

MAO, 23. junij ― V MAO zopet prihaja počitniška šola arhitekture. Od ponedeljka do petka od 8.00 ure do 16.00. Makete, načrti in fotografije v muzeju bodo izhodišče za naše arhitekturno raziskovanje. Grajski park v senci stoletnih dreves bo prostor razgibavanja možgančkov in telesa za nadobudneže med 6. in 13. letom starosti!
še novic