OBVESTILO – ODLOK VLADE z dne 23. 10. 2020

Fakulteta za dizajn, 24. oktober ― Spoštovani, obveščamo vas, da je Vlada RS v petek, 23. 10. 2020, sprejela Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih (v nadaljnjem besedilu: odlok) in ga tega dne tudi objavila v Uradnem listu RS (št. 152/20). Odlok zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 […] The post OBVESTILO – ODLOK VLADE z dne 23. 10. 2020 appeared first on Fakulteta za dizajn.

POTEK ŠTUDIJA DO KONCA NOVEMBRA 2020

Fakulteta za dizajn, 16. oktober ― OBVESTILO FAKULTETA ZA DIZAJN VSE DELEŽNIKE OBVEŠČA, DA BO, SKLADNO S PRIPOROČILI PRISTOJNIH ORGANOV, PRETEŽEN DEL PREDAVANJ in VAJ ZA ŠTUDENTKE IN ŠTUDENTE IZVEDEN NA DALJAVO IN SICER DO KONCA NOVEMBRA 2020. ŠTUDENTKE IN ŠTUDENTI NAJ RAVNAJO SKLADNO Z OBJAVLJENIMI URNIKI IN POSEBNIMI NAVODILI, KI JIH PRIDOBIJO S STRANI PREDAVATELJEV/REFERATA/PREDSTOJNIKOV KATEDER. KJER VSEBIN NI MOGOČE IZVESTI […] The post POTEK ŠTUDIJA DO KONCA NOVEMBRA 2020 appeared first on Fakulteta za dizajn.
Slovenske nagrade oblikovanja 2020

Slovenske nagrade oblikovanja 2020

Fakulteta za dizajn, 16. oktober ― Letošnji nagrajenci PERSPEKTIVNI 2020 so naslednji študentje Fakultete za dizajn.   MODNO OBLIKOVANJE _perspektivna Maja Vranjek Predlagateljica: doc. Jana Mršnik, univ. dipl. inž. oblikovanja tekstilij in oblačil smartcapture   ARHITEKTURA _perspektivna Jakob Vrečko in Damir Černec Predlagatelj in mentor: viš. pred. Benjamin Hafner, u. d. i. a.,   MODNO OBLIKOVANJE_perspektivna Valentina Kolander Predlagateljica in mentorica: […] The post Slovenske nagrade oblikovanja 2020 appeared first on Fakulteta za dizajn.

Razpis društva Spominčica

Fakulteta za dizajn, 12. oktober ― OREH ZA KREATIVCE Ali ste vedeli, da pest orehov na dan dokazano zmanjšuje tveganje za razvoj Alzheimerjeve bolezni in vpliva na počasnejše napredovanje bolezni? Spominčica – Alzheimer Slovenija – Slovensko združenje za pomoč pri demenci vas vabi, da pripravite kreativno jedro kampanje, s katero bomo promovirali pet elementov zdravega življenjskega sloga, med katerim je tudi […] The post Razpis društva Spominčica appeared first on Fakulteta za dizajn.

Mednarodni predavatelji v oktobru

Fakulteta za dizajn, 9. oktober ― Fakulteta za dizajn v mesecu oktobru 2020 gosti tuje predavatelje: Lynne Elvins (1.letnik VK, NO, TO, vsi letniki DM) s predavanji na temo Design Thinking: ”Design thinking” je kreativna metoda za hitro spreminjanje idej v uporabniško usmerjene prototipe. Uporabljajo jo tako podjetje kot posamični oblikovalci. Lynne Elvins, design manager, bo v predavanju razložila postopek, od […] The post Mednarodni predavatelji v oktobru appeared first on Fakulteta za dizajn.
(Pra) stol 6. Mednarodni Natečaj Industrijskega Oblikovanja Festival lesa

(Pra) stol 6. Mednarodni Natečaj Industrijskega Oblikovanja Festival lesa

Fakulteta za dizajn, 9. oktober ― Tudi letos  poteka v Kočevju Festival lesa v času od  8. in 13. Oktobra  2020. V ta namen je bil razpisan  6. Mednarodni Natečaj Industrijskega Oblikovanja  (Pra)stol. Strokovna komisija je izbrala tri oblikovalske rešitve. Zmagovalec je študent Fakultete za dizajn, 3. letnika Notranje opreme Amadej Bezovšek. Amadej Bezovšek avtor zmagovalnega stola PRAMOD Chair je zapisal takole: »Stol je zasnovan […] The post (Pra) stol 6. Mednarodni Natečaj Industrijskega Oblikovanja Festival lesa appeared first on Fakulteta za dizajn.

OBVESTILO – COVID 19, SMERNICE

Fakulteta za dizajn, 6. oktober ― OBVEŠČAMO VAS, DA SO BILE VČERAJ, 4. 10. 2020 OBJAVLJANE POSODOBLJENE SMERNICE. BISTVENA RAZLIKA OD PREJŠNJIH SMERNIC JE, DA MORAJO ŠTUDENTI/-TKE MASKE UPORABLJATI TUDI ZNOTRAJ PREDAVALNIC. PROSIMO, DA PRAVILA SPOŠTUJETE. REVIZIJA SMERNIC JE DOSTOPNA: TUKAJ The post OBVESTILO – COVID 19, SMERNICE appeared first on Fakulteta za dizajn.
World Habitat Day 2020

World Habitat Day 2020

Fakulteta za dizajn, 5. oktober ― URBAN4FURNITURE at World habitat day – opening of exhibition URBAN4FURNITURE , authors : Prof.Nada Rozmanec Maticic , assis.prof.Tamara Hajdu, assis. Prof. Karin Kosak Arzensek – gallery KAR=IN     The post World Habitat Day 2020 appeared first on Fakulteta za dizajn.

Nagovor dekanje Fakultete za dizajn

Fakulteta za dizajn, 2. oktober ― Dragi študentje Fakultete za dizajn, ob začetku novega akademskega leta, ki je letos zaznamovan z nepredvidljivostjo v načinu izvajanja študijskega programa zaradi poteka COVID_19, vam želim, da kljub vsemu v nov semester stopite suvereno in radovedno, da razvijete svoj kreativni potencial in presežete pričakovano. Skupaj bomo našli način, da bo tudi to leto učni program […] The post Nagovor dekanje Fakultete za dizajn appeared first on Fakulteta za dizajn.

Vpisni rok za zapolnitev mest

Fakulteta za dizajn, 23. september ― Lepo pozdravljeni. Na dodiplomskem programu Dizajn, smeri: – Notranja oprema: 6 prostih mest izredno – Vizualne komunikacije: 2 prosti mesti izredno – Tekstilije in oblačila: 3 prosta mesta izredno – Dizajn management: 16 prostih mest izredno Na magistrskih programih smeri Notranja oprema, Vizualne komunikacije, Tekstilije in oblačila ter Dizajn management je dovolj prostih mest. Rok […] The post Vpisni rok za zapolnitev mest appeared first on Fakulteta za dizajn.

OBVESTILO ŠTUDENT-OM/-KAM, ZAPOSLENIM IN SODELAV-CEM/-KAM FD

Fakulteta za dizajn, 17. september ― Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) je v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) pripravil Smernice za izvedbo študijske dejavnosti v zimskem semestru študijskega leta 2020/21 (Smernice). Vsi visokošolski zavodi so pozvani k striktnemu in doslednemu upoštevanju Smernic, pri čemer je potrebno spremljati epidemiološko situacijo v državi, saj se bodo smernice posodabljale […] The post OBVESTILO ŠTUDENT-OM/-KAM, ZAPOSLENIM IN SODELAV-CEM/-KAM FD appeared first on Fakulteta za dizajn.

Virtualni mednarodni tehnološki hekaton NASA SPACE APPS 2020

Fakulteta za dizajn, 15. september ― 48-urni mednarodni razvojni tehnološki maraton – hackathon – za inovativno, kreativno, predvsem pa sodelovalno reševanje globalnih izzivov na podlagi javno dostopnih podatkov vesoljske agencije NASA, ki bo množično in hkrati potekal v več kot 200 mestih po celem svetu. Več informacij dobite: TUKAJ The post Virtualni mednarodni tehnološki hekaton NASA SPACE APPS 2020 appeared first on Fakulteta za dizajn.
še novic