WDO (World Design Organization)

Fakulteta za dizajn, 17. oktober ― Upravni odbor World Design Organization se je sestal v Hyderabadu (Indija) med 11. in 12. oktobrom 2019, kjer so potekale volitve, ki so se jih udeležili številni člani mednarodne oblikovalske skupnosti, med njimi tudi dekanja FD, prof. Nada Matičič in prodekanja za mednarodno dejavnost Manca Zver Matičič. Pod sloganom ‘humaniziranje oblikovanja’ se je zvrstilo na […] The post WDO (World Design Organization) appeared first on Fakulteta za dizajn.

Fakulteta za dizajn na LJFW

Fakulteta za dizajn, 17. oktober ― Obveščamo vas, da bo FD modna revija v sklopu ljubljanskega tedna mode (LJFW) potekala v torek, 22.10.2019 ob 16.30 uri v MAO v Ljubljani. Na modni reviji se bodo predstavili študenti prvega, drugega in tretjega letnika oblikovanja tekstilij in oblačil s Fakultete za dizajn, pridružene članice Univerze na Primorskem. Študenti 1. letnika so pod mentorstvom izr. prof. Tanje […] The post Fakulteta za dizajn na LJFW appeared first on Fakulteta za dizajn.

Vabilo na otvoritev razstave v Galeriji HDMI

Fakulteta za dizajn, 17. oktober ― Prisrčno vabljeni v Galerijo HDMI, Gerbičeva 51 v Ljubljani na otvoritev dveh samostojnih razstav hrvaških umetnikov Vande Jurković in Miroslava Huzjaka, ki bo v torek 22. oktobra 2019 ob 18. uri. Več v priponki spodaj: VANDA JURKOVIĆ MIROSLAV HUZJAK   The post Vabilo na otvoritev razstave v Galeriji HDMI appeared first on Fakulteta za dizajn.

Pra stol

Fakulteta za dizajn, 15. oktober ― V okviru Festivala lesa, ki poteka v Kočevju, so podelili nagrade mednarodnega natečaja industrijskega oblikovanja Prastol. Strokovna komisija je med predlogi, ki so prišli iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Mehike, Švedske, Finske, Indije in Tajvana izbrala tri najboljše oblikovalske rešitve. Komisija je prvo nagrado podelila Matku Plovaniću in Stefanu Vidoviću za Primaire chair. Matku Plovaniću, ki je […] The post Pra stol appeared first on Fakulteta za dizajn.

Vabilo na Mednarodni sejem pohištva DESIGN DISTRICT 2019

Fakulteta za dizajn, 14. oktober ― Vljudno vabljeni na sejem pohištva  DESIGN DISTRICT 2019, ki bo potekal v Rovinju od 17.-20.10 2019 v razstavni enoti “Millenial Design”, kjer se bo predstavila tudi Fakulteta za dizajn. Razstavljeni bodo projekti Hotelske celice, delo študentk 3.letnika NO, pod mentorstvom Benjamina Hafnerja u.d.i.a.  DESIGN DISTRICT 2019 je mednarodni sejem pohištva in notranje opreme hotelov, vil, počitniških domov, restavracij in […] The post Vabilo na Mednarodni sejem pohištva DESIGN DISTRICT 2019 appeared first on Fakulteta za dizajn.

Fakulteta za dizajn na Mesecu oblikovanja

Fakulteta za dizajn, 10. oktober ― Razstava: Študentje smeri Notranja oprema/VARIACIJE ŠOLSKE AVLE Mentor: Benjamin Hafner u.d.i.a. Razstava: Študentje: Karin Čerin, Petra Slokan, Nina Auberšek, Viktorija Hafner, Maja Cvelbar, Lucija Draginić, Matija Kunstelj, Anže Lopatič/ČEBELARSTVO IN IZZIV V OBLIKOVANJU Mentor: izr. prof. dr. Damjana Celcar, Gorazd Trušnovec u.d.i.a   Podelitev nagrad: ARHITEKTURA Nataša Avsenik/VARIACIJE PRENOVE ŠOLSKE AVLE Mentor: Benjamin Hafner u.d.i.a. ARHITEKTURA […] The post Fakulteta za dizajn na Mesecu oblikovanja appeared first on Fakulteta za dizajn.

Zaključek tečaja Oblikovanje prostora 2018/19

Fakulteta za dizajn, 3. oktober ― V sredo, 25.09.2019 smo zaključili tečaj Oblikovanje prostora 1 – stanovanjski objekti na Fakulteti za dizajn. V akademskem letu 208/19 je kar 20 tečajnic zelo uspešno pripravilo in zagovarjalo svoje projekte na temo dvosobnega stanovanja v izbranem stilu. Galerija: The post Zaključek tečaja Oblikovanje prostora 2018/19 appeared first on Fakulteta za dizajn.

Lynne Elvins: Uvod v Design Thinking

Fakulteta za dizajn, 3. oktober ― Lynne Elvins je imela v prvem tednu meseca oktobra predavanja na temo uvoda v Design Thinking z osrednjo idejo, da je najboljša investicija podjetja lahko prav investicija v oblikovanje. Design Thinking je proces iskanja rešitev, ki pripelje kreativno igrivost in kompleksnost človeškega vedenja do točke oblikovanja prototipov za nove produkte in storitve. The post Lynne Elvins: Uvod v Design Thinking appeared first on Fakulteta za dizajn.

Sprejem pri županu občine Domžale

Fakulteta za dizajn, 2. oktober ― Izredni študenti 3.letnika Fakultete za Dizajn / Pridružene članice Univerze na Primorskem so se dne 29.09.2019, skupaj z dekanjo Fakultete za dizajn prof. Nado Matičič, prof. Mojco Perše, pred. Benjaminom Hafnerjem in ravnateljem OŠ Domžale Urošom Govcem, udeležili sprejema pri županu in podžupanji občine Domžale Toniju Dragarju in Renati Kosec. Za občino Domžale so študenti […] The post Sprejem pri županu občine Domžale appeared first on Fakulteta za dizajn.
Mesec oblikovanja 2019

Mesec oblikovanja 2019

Fakulteta za dizajn, 2. oktober ― Zavod Big organizira Mesec oblikovanja (MO), ki bo potekal od 08. 10. do 08. 11. 2019 na Dunajski c. 123 v Ljubljani. V okviru MO, se bodo odvijali razni dogodki, konference, predavanja, razstave… (več si lahko preberete v priloženem programu). Fakulteta za dizajn je vsako leto aktivno vključena v  program MO. PROGRAM VABILO     The post Mesec oblikovanja 2019 appeared first on Fakulteta za dizajn.

Dobrodošli na Fakulteti za dizajn

Fakulteta za dizajn, 30. september ― Dobrodošli na Fakulteti za dizajn, Pridruženi članici Univerze na Primorskem. Veselimo se, da smo ponovno skupaj. Študentom 1. letnika želimo uspešen začetek študija. Poskrbeli bomo, da se bomo vsi dobro počutili. Akademski zbor FD The post Dobrodošli na Fakulteti za dizajn appeared first on Fakulteta za dizajn.

Razpis za tutorje študente 2019/2020

Fakulteta za dizajn, 30. september ― Vse zainteresirane študente vabimo, da se prijavijo, da postanejo tutorji za tuje študente ali tutorji za študente in študente s posebnim statusom. Cilj tutorstva je nuditi študentom oporo pri študiju in pri ostalih težavah, ki se lahko pojavijo ob študiju. Delo tutorja se lahko prizna kot način opravljanja strokovne prakse, vendar največ do 3 ECTS. […] The post Razpis za tutorje študente 2019/2020 appeared first on Fakulteta za dizajn.

Dobrodošli na Fakulteti za dizajn

Fakulteta za dizajn, 30. september ― Dobrodošli na Fakulteti za dizajn, Pridruženi članici Univerze na Primorskem. Veselimo se, da smo ponovno skupaj. Študentom 1. letnika želimo uspešen začetek študija. Poskrbeli bomo, da se bomo vsi dobro počutili. Akademski zbor FD The post Dobrodošli na Fakulteti za dizajn appeared first on Fakulteta za dizajn.

Mednarodni hekaton Nasa Space Apps

Fakulteta za dizajn, 27. september ― Inkubator Sežana in Fakulteta za dizajn vabi vse profesorje in študente, da se udeležijo mednarodnega hekatona Nasa Space Apps, ki bo potekal od 18. do 20. oktobra.  Space Apps je 48-urni mednarodni razvojni tehnološki maraton – hekaton – za inovativno, kreativno, predvsem pa sodelovalno reševanje globalnih izzivov na podlagi javno dostopnih podatkov vesoljske agencije NASA, ki bo […] The post Mednarodni hekaton Nasa Space Apps appeared first on Fakulteta za dizajn.

Ko se srečata dizajn in ergonomija

Fakulteta za dizajn, 26. september ― Dogodek bo razdeljen na tri dele. V prvem bosta predstavnik podjetja PROFI MEDIA Blaž Fišer in predstavnik podjetja KLUN AMBIENTI Blaž Kovačič spregovorila o ergonomskem vidiku opremljanja delovnih prostorov. Drugi del bo usmerjen na inovativne pristope k opremi delovnih prostorov s poudarkom na edinstvenem oblikovanju in akustičnih specifikah odprtega tipa prostorov. Dogodek bo zaokrožen z […] The post Ko se srečata dizajn in ergonomija appeared first on Fakulteta za dizajn.

Nagrada Good Design 2019

Fakulteta za dizajn, 26. september ― Litvanska nagrada GOOD DESIGN za oblikovanje je državno tekmovanje, katerega cilj je odkriti in proslaviti najuspešnejše nove ideje iz Litve. Vsa podjetja in oblikovalci, ki živijo v Litvi, so bili dobrodošli k sodelovanju. V letu 2019 je prispelo več kot 250 prijav. Letošnja mednarodna žirija je sestavljena iz strokovnjakov za oblikovanje iz Švice, Poljske, Slovenije, […] The post Nagrada Good Design 2019 appeared first on Fakulteta za dizajn.

World Habitat Day

Fakulteta za dizajn, 26. september ― Vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru so Združeni narodi določili za Svetovni dan Habitata, s tem naj bi opozorili svet, da imamo vsi pravico oblikovati prihodnost naših mest. Svetovni dan habitata vsako leto prevzame novo temo, s katero želi opozoriti na mandat UN-Habitats za spodbujanje politik trajnostnega razvoja, ki zagotavljajo primerno zavetje za vse. Ob […] The post World Habitat Day appeared first on Fakulteta za dizajn.
še novic