RAZSTAVA ALMIRA – PRETEKLOST OBLIKUJE SEDANJOST V RADOVLJICI

Fakulteta za dizajn, 5. avgust ― V sredo, 5. avgusta 2020 vas od 18.00 ure dalje vabimo na ogled razstave ALPSKA MODNA INDUSTRIJA – ALMIRA; PRETEKLOST OBLIKUJE SEDANJOST, ki bo v Galeriji Šivčeva hiša v Radovljici. Na razstavi bodo poleg arhivskih izdelkov nekdanje tovarne Almira, predstavljena tudi dela študentov Fakultete za dizajn, pridružene članice Univerze na Primorskem, ki se inspirativno navezujejo na tovarno Almira, […] The post RAZSTAVA ALMIRA – PRETEKLOST OBLIKUJE SEDANJOST V RADOVLJICI appeared first on Fakulteta za dizajn.

Odprti vpisni roki za študij dizajna

Fakulteta za dizajn, 14. julij ― Vabimo vas na smer Dizajn Management Informativni dnevi so: 22. 6., 13. 7., 24. 8., 7. 9. 2020, vsakokrat ob 12.00 uri in sicer ON-LINE. Več info na sledeči povezavi Vpisni Rok: od 20. 8. do 28. 8. 2020 Postani magister dizajna! DIZAJN MANAGEMENT (info) VIZUALNE KOMUNIKACIJE (info) NOTRANJA OPREMA (info) TEKSTILIJE IN OBLAČILA (info) Informativni dnevi […] The post Odprti vpisni roki za študij dizajna appeared first on Fakulteta za dizajn.

Razstava Public / Private

Fakulteta za dizajn, 3. julij ― Students’ work has been developed within a project that was a part of the MA study course Critical Analysis of Visual Media. Students attending the course come from various fields of design, from visual communications, interior design, fashion and textile designto design management. For the project they had to select an existing work from visual […] The post Razstava Public / Private appeared first on Fakulteta za dizajn.

Oblikovanje nakita

Fakulteta za dizajn, 29. junij ― PROGRAM: OBLIKOVANJE NAKITA Na Fakulteti za dizajn bomo v  mesecu novembru 2020 v okviru Vseživljenjskega učenja organizirali enoletni tečaj OBLIKOVANJE NAKITA v obsegu 120 ur. Tečaj bomo izvajali enkrat tedensko v popoldanskem času in sicer med 16.30 in 20.30 uro od meseca novembra do meseca maja. Cena 120 urnega tečaja znaša 1.800,00 eur. Nudimo plačevanje v PETIH […] The post Oblikovanje nakita appeared first on Fakulteta za dizajn.

Oblikovanje prostora 1 (stanovanjski objekti)

Fakulteta za dizajn, 29. junij ― Na Fakulteti za dizajn bomo v  mesecu oktobru 2020 v okviru vseživljenjskega učenja organizirali enoletni tečaj OBLIKOVANJE PROSTORA 1 – Stanovanjski objekti v obsegu 130 ur. Tečaj bomo izvajali enkrat tedensko v popoldanskem času in sicer med 16.30 in 20.30 uro od oktobra do meseca maja. Cena: Cena tečaja znaša 846,00 eur. Nudimo  tudi plačevanje […] The post Oblikovanje prostora 1 (stanovanjski objekti) appeared first on Fakulteta za dizajn.

ITA RINA IZ PRETEKLOSTI V SEDANJOST

Fakulteta za dizajn, 17. junij ― Vljudno vabljeni na odprtje in ogled razstave v Divačo, kjer se s svojimi deli predstavljajo študenti Fakultete za dizajn, pridružene članice Univerze na Primorskem. Razstava bo na ogled od sobote, 20. junija 2020 v Muzeju slovenskih filmskih igralcev v Divači, razstava bo na ogled do 30. avgusta 2020. Razstava ITA RINA IZ PRETEKLOSTI V SEDANJOST predstavlja dela  študentov vizualnih […] The post ITA RINA IZ PRETEKLOSTI V SEDANJOST appeared first on Fakulteta za dizajn.
BIEN 2020: TEKSTILNA RAZSTAVA V KRANJU 12.6.2020-5.7.2020

BIEN 2020: TEKSTILNA RAZSTAVA V KRANJU 12.6.2020-5.7.2020

Fakulteta za dizajn, 11. junij ― Vljudno vabljeni na odprtje in ogled razstave BIEN 2020 v Kranju, kjer se s svojimi deli predstavljajo študenti Fakultete za dizajn, pridružene članice Univerze na Primorskem iz smeri Tekstilije in oblačila ter Notranja oprema. Uradno odprtje bo v petek, 12. junija, ob 19. uri na terasi Layerjeve hiše v Kranju, v istem dnevu pa bosta še dva […] The post BIEN 2020: TEKSTILNA RAZSTAVA V KRANJU 12.6.2020-5.7.2020 appeared first on Fakulteta za dizajn.

INFORMATIVNI DNEVI – IZVEDBA ON-LINE

Fakulteta za dizajn, 1. junij ― Spoštovani, obveščamo vas bodo informativni dnevi za 1. stopnjo IZREDNI za VSE SMERI: NOTRANJA OPREMA (NO), VIZUALNE KOMUNIKACIJE (VK), TEKSTILIJE IN OBLAČILA (TO), DIZAJN MANAGEMENT (DM) IN NAKIT potekali dne: 22. 6., 13. 7., 24. 8., 7. 9. 2020, vsakokrat ob 12.00 uri in sicer ON-LINE. Informativni dnevi za magistrske programe (2. stopnja) za smeri: […] The post INFORMATIVNI DNEVI – IZVEDBA ON-LINE appeared first on Fakulteta za dizajn.

(PRA)STOL 6. MEDNARODNI NATEČAJ IND. OBLIK.

Fakulteta za dizajn, 26. maj ― Festival lesa z.o.o., so.p. razpisuje 6. mednarodni natečaj za oblikovanje lesenega stola kot poklon kočevskemu pragozdu. Sodelovanje na natečaju oblikovalcem in ustvarjalcem ponuja možnost, da s svojim pogledom na odnos »pragozd – človek« uresničijo svojo idejo. Kaj iščemo: funkcionalen, sodoben lesen kos Rok za prijavo: 1. september 2020 Kdo se lahko prijavi: natečaj je odprt za kreativne, ustvarjalne posameznike, starejše od 18 let. […] The post (PRA)STOL 6. MEDNARODNI NATEČAJ IND. OBLIK. appeared first on Fakulteta za dizajn.

ZAKLJUČEK PRIJAVNIH ROKOV Z DNEM 9. 6. 2020 

Fakulteta za dizajn, 25. maj ― Spoštovani, obveščamo vas, da se bo prvi prijavni roki v sklopu skupnega Razpisa za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za študijsko leto 2020/21 za javne in koncesionirane študijske programe zaključil  dne 9. 6. 2020, kar velja tudi za razpise za vpis zasebnih visokošolskih zavodov. Zaključek prijavnih rokov z dnem 9. 6. 2020 […] The post ZAKLJUČEK PRIJAVNIH ROKOV Z DNEM 9. 6. 2020  appeared first on Fakulteta za dizajn.

Razstava ČEBELARSTVO IN IZZIVI V OBLIKOVANJU

Fakulteta za dizajn, 19. maj ― Ob svetovnem dnevu čebel Vas vljudno vabimo k ogledu razstaveČEBELARSTVO IN IZZIVI V OBLIKOVANJUki bo od 20. maja do 3. junija 2020 v Steklenem atriju Mestne hiše v Ljubljani. Na razstavi so predstavljena izbrana dela projektov UrbanBee, BeeKul ter Čipka in prostor, ki jih je v sodelovanju s partnerji izvedla Fakulteta za dizajn, pridružena članica […] The post Razstava ČEBELARSTVO IN IZZIVI V OBLIKOVANJU appeared first on Fakulteta za dizajn.

(DELNO) ODPRTJE FD ZA IZVEDBO POSAMEZNIH (NUJNIH) ŠTUDIJSKIH VSEBIN

Fakulteta za dizajn, 14. maj ― Spoštovane sodelavke, spoštovani sodelavci, cenjene študentke in cenjeni študenti FD,   OBVEŠČAMO VAS, da se z dnem 18. 5. 2020, skladno z Odlokom o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih VZ (in njegovimi spremembami), ODPIRAJO ZAVODI TUDI ZA ŠTUDENTE. Pri navedenem je pomembno, da se zavodi […] The post (DELNO) ODPRTJE FD ZA IZVEDBO POSAMEZNIH (NUJNIH) ŠTUDIJSKIH VSEBIN appeared first on Fakulteta za dizajn.

Podaljšanje prijavnih rokov za vpis

Fakulteta za dizajn, 12. maj ― Spoštovane bodoče študentke in bodoči študenti FD, obveščamo vas, da skladno z Zakonom o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-COV-2 (COVID-19) (ZZUSUDJZ) (Uradni list RS, št. 36/20 in 61/20) še vedno ostajajo odprti prijavni roki v okviru razpisov za vpis za študijsko leto 2020/21 in sicer […] The post Podaljšanje prijavnih rokov za vpis appeared first on Fakulteta za dizajn.

Oddaja vloge za pridobitev enkratnega dodatka v času epidemije

Fakulteta za dizajn, 7. maj ― Spoštovane študentke in študenti FD, želimo vas spomniti, da ne pozabite na oddajo vloge za pridobitev enkratnega dodatka v času epidemije (COVID-19). Več si lahko preberete na: https://www.gov.si/zbirke/storitve/enkratni-solidarnostni-dodatek-studentom/ in https://www.gov.si/novice/2020-05-04-objavljen-je-obrazec-za-oddajo-vloge-za-izplacilo-enkratnega-solidarnostnega-dodatka-za-izredne-studente/. Dekanat FD The post Oddaja vloge za pridobitev enkratnega dodatka v času epidemije appeared first on Fakulteta za dizajn.
še novic