Direktorica LGM Klančnik Kocutar: 50 let institucionaliziranega lutkovnega gledališča v mestu ima številne učinke

SiGledal Novice, 20. avgust ― Lutkovno gledališče Maribor (LGM) jeseni praznuje 50 let profesionalnega delovanja. Direktorica in umetniška vodja Katarina Klančnik Kocutar meni, da je institucionalizirana dejavnost ključna za dolgoročen razvoj lutkovne umetnosti in zvestobo občinstva. Za mesto ima to številne učinke, je povedala v pogovoru za STA.

Ljubljana Festival vstopil v zadnji del prireditev

SiGledal Novice, 19. avgust ― Ljubljana Festival je v 72. izvedbi vstopil v zadnji del svojih prireditev. Nocojšnjemu sporedu, s katerim se bodo poklonili glasbi Franka Zappe, bo v torek sledil baletni večer s priznano balerino Svetlano Zaharovo. Kot je na novinarski konferenci povedal direktor in umetniški vodja Darko Brlek, je baletnica kljub zapletom že v Ljubljani.

Napoved gledaliških dogodkov od 19. 8. do 25. 8.

SiGledal Novice, 19. avgust ― Zala Dobovšek: "Obisk gledališča je dragocen sociološki moment, doživetje, ki si ga otrok zapomni. Ne le predstava, ampak za obisk v najbolj osnovnem pomenu besede – stavba, vonj dvorane, mogočen zastor, tišina, mrak, luči – se vpisujejo v izkušnjo otroka in mladostnika, ki ga lahko fascinira, mu ostane v spominu ali pa ga celo zaznamuje za vse življenje."

Na gradu Rajhenburg danes srednjeveški dan

SiGledal Novice, 17. avgust ― Na gradu Rajhenburg bo danes potekal srednjeveški dan. Namenjen je vsem generacijam ter s prepletom delavnic in kulturnega programa vabi k odkrivanju srednjeveške kulture in zgodovine. Obiskovalci se bodo lahko preskusili v različnih veščinah ter spoznavali srednjeveško oblačilno kulturo in prehrano.

Umrla je ameriška igralka Gena Rowlands

SiGledal Novice, 17. avgust ― V 94. letu starosti je v sredo umrla ameriška igralka Gena Rowlands, prejemnica častnega oskarja ter muza in življenjska sopotnica ameriškega režiserja neodvisnih filmov Johna Cassavetesa, poročajo mediji. Rowlands se je poslovila v družinskem krogu na domu v Kaliforniji po večletni Alzheimerjevi bolezni.
še novic