OBVESTILO – ODLOK VLADE z dne 23. 10. 2020

Fakulteta za dizajn, 24. oktober ― Spoštovani, obveščamo vas, da je Vlada RS v petek, 23. 10. 2020, sprejela Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih (v nadaljnjem besedilu: odlok) in ga tega dne tudi objavila v Uradnem listu RS (št. 152/20). Odlok zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 […] The post OBVESTILO – ODLOK VLADE z dne 23. 10. 2020 appeared first on Fakulteta za dizajn.

Tehniški muzej Slovenije zaprt za obiskovalce

Tehniški muzej Slovenije, 23. oktober ― Tehniški muzej muzej Slovenije je  v skladu z novimi vladnimi ukrepi za zajezitev epidemije zaprt za obiskovalce od 24. 10. 2020 do nadaljnjega. Vabimo vas na ogled spletnih vsebin Tehniškega muzeja Slovenije: digitalna zbirka predmetov Tehniškega muzeja Slovenije, virtualni ogled Tehniškega muzeja Slovenije v Bistri, virtualni ogled zbirke protokolarnih vozil Tehniškega muzeja Slovenije  (Posebno mesto [...] The post Tehniški muzej Slovenije zaprt za obiskovalce appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.
Ekskurzija geografskih maturantov v Slovensko Istro

Ekskurzija geografskih maturantov v Slovensko Istro

Gimnazija Nova Gorica, 17. oktober ― Dijaki, ki se pripravljajo na maturo iz geografije, so petek preživeli na terenskih vajah v Slovenski Istri. Z osnovnimi fizično- in družbenogeografskimi značilnostmi območja so se dijaki seznanili na razgledišču na gradu Socerb. Nato smo ob Rižani, pri zaselku Žgani, opravili vajo iz hidrogeografije (ocenjevanje pretoka vodotoka ter osnovnih fizikalno-kemijskih značilnosti vode). Družbenogeografsko vajo kartiranja [...]

POTEK ŠTUDIJA DO KONCA NOVEMBRA 2020

Fakulteta za dizajn, 16. oktober ― OBVESTILO FAKULTETA ZA DIZAJN VSE DELEŽNIKE OBVEŠČA, DA BO, SKLADNO S PRIPOROČILI PRISTOJNIH ORGANOV, PRETEŽEN DEL PREDAVANJ in VAJ ZA ŠTUDENTKE IN ŠTUDENTE IZVEDEN NA DALJAVO IN SICER DO KONCA NOVEMBRA 2020. ŠTUDENTKE IN ŠTUDENTI NAJ RAVNAJO SKLADNO Z OBJAVLJENIMI URNIKI IN POSEBNIMI NAVODILI, KI JIH PRIDOBIJO S STRANI PREDAVATELJEV/REFERATA/PREDSTOJNIKOV KATEDER. KJER VSEBIN NI MOGOČE IZVESTI […] The post POTEK ŠTUDIJA DO KONCA NOVEMBRA 2020 appeared first on Fakulteta za dizajn.
Slovenske nagrade oblikovanja 2020

Slovenske nagrade oblikovanja 2020

Fakulteta za dizajn, 16. oktober ― Letošnji nagrajenci PERSPEKTIVNI 2020 so naslednji študentje Fakultete za dizajn.   MODNO OBLIKOVANJE _perspektivna Maja Vranjek Predlagateljica: doc. Jana Mršnik, univ. dipl. inž. oblikovanja tekstilij in oblačil smartcapture   ARHITEKTURA _perspektivna Jakob Vrečko in Damir Černec Predlagatelj in mentor: viš. pred. Benjamin Hafner, u. d. i. a.,   MODNO OBLIKOVANJE_perspektivna Valentina Kolander Predlagateljica in mentorica: […] The post Slovenske nagrade oblikovanja 2020 appeared first on Fakulteta za dizajn.

Prispevek o razstavi del naših dijakov v Dubni

Gimnazija Nova Gorica, 14. oktober ― Aleksandr Rudenko, ravnatelj Prve šole Dubne: Med pristopi slovanskih in ruskih umetniških šol so številne razlike, a kljub temu, kot v mavrici enotnosti, ustvarja lepota harmonije, ki je prijetna srcu in ki tako privlači, da bi jo radi razumeli. Na natečaj je prispelo več kot 100 del, ki so jih ustvarili učenci 20 ruskih umetniških [...]

Razpis društva Spominčica

Fakulteta za dizajn, 12. oktober ― OREH ZA KREATIVCE Ali ste vedeli, da pest orehov na dan dokazano zmanjšuje tveganje za razvoj Alzheimerjeve bolezni in vpliva na počasnejše napredovanje bolezni? Spominčica – Alzheimer Slovenija – Slovensko združenje za pomoč pri demenci vas vabi, da pripravite kreativno jedro kampanje, s katero bomo promovirali pet elementov zdravega življenjskega sloga, med katerim je tudi […] The post Razpis društva Spominčica appeared first on Fakulteta za dizajn.
Marjan Platovšek: Slikar podobo na ogled postavi

Marjan Platovšek: Slikar podobo na ogled postavi

Trubarjeva domačija - Arhiv, 12. oktober ― V četrtek, 8. oktobra je bila v galeriji Skedenj na Trubarjevi domačiji odprta likovna razstava umetnika Marjana Platovška z naslovom Slikar podobo na ogled postavi. Obsega portrete, izdelane v tehniki akrila na platnu, pri čemer se slikar zgleduje po Warholu kot tipičnem predstavniku pop art umetnostnega gibanja. Razstava je posvečena 100. obletnici rojstva literata Jožeta Javorška. V ta namen je bil predstavljen tudi njegov nov portret, ki ga je ob tej priložnosti ustvaril gospod Platovšek. Razstava bo na ogled do konca leta 2020, in sicer v odpiralnem času Trubarjeve domačije. Lepo vabljeni! {loadmoduleid 927}
še novic