STARTUP IZZIV ZA DIJAKE GIMNAZIJE NOVA GORICA

STARTUP IZZIV ZA DIJAKE GIMNAZIJE NOVA GORICA

Gimnazija Nova Gorica, 26. januar ― Primorski tehnološki park je med 20. in 22. januarjem 2020 v sodelovanju z Gimnazijo Nova Gorica že četrto leto zapored organiziral startup izziv za dijake. Dogodek je podprl tudi župan MONG dr. Klemen Miklavič, ki je dijake pred začetkom delavnic pozdravil in nagovoril. Na delavnici je letos sodelovalo kar 57 dijakov naše šole, pridružili pa [...]
VABILO NA SIMULACIJO EVROPSKEGA PARLAMENTA ZA OSNOVNOŠOLCE

VABILO NA SIMULACIJO EVROPSKEGA PARLAMENTA ZA OSNOVNOŠOLCE

Gimnazija Nova Gorica, 24. januar ― Novogoriški gimnazijci, kandidati za mlade ambasadorje EP, bodo v torek, 28. januarja 2020, ob 13.00 v šolski čitalnici za osnovnošolce pripravili simulacijo EP, v kateri bodo razpravljali o obnovljivih virih energije. Simulacija bo potekala v sproščenem vzdušju in bo odlična priložnost, da mladi izrazijo svoja mnenja, prisluhnejo drugim, preizkusijo svoje sposobnosti sodelovanja in dela v [...]
Vsi smo EU

Vsi smo EU

Gimnazija Nova Gorica, 24. januar ― Naše ambasadorke Zala, Sara, Lana in Teja so se v petek, 17. januarja 2020,  v Hiši EU v Ljubljani udeležile konference projekta Vsi smo EU mladinske Mreže MaMa. V uvodnem delu so prisluhnile predstavitvam projektov Mladinski dialog Vsi smo EU, programa Erasmus+ in Evropske solidarnostne enote. V drugem delu je potekala okrogla miza, na kateri [...]

AVA 12. Informativa

A.V.A., 24. januar ― AVA se bo tokrat prvič predstavila na sejmu Informativa, ki ponuja pregled izobraževalnih programov v Sloveniji in tujini. 12. Informativa, je priložnost za vse zainteresirane, radovedne in poklicane, da pridobite informacije o delovanju akademije, njenih študiskih programih ter osebno srečate osebje in študente. Vljudno vabljeni! https://www.informativa.si/za-o…/seznam-razstavljavcev-2020/ The post AVA 12. Informativa appeared first on AVA.

Gostujoči predavatelj: Bojan Jablanovec

A.V.A., 20. januar ― Vljudno vabljeni na naslednje predavanje v sklopu gostujočih predavateljev/predavateljic, ki bo v torek, 21. januarja, 2020 ob 18.00 uri na AVA, Akademiji za vizualne umetnosti, Trubarjeva 5, v predavalnici v III. nadstropju. Naslov predavanja: Irresolvable The post Gostujoči predavatelj: Bojan Jablanovec appeared first on AVA.

Rezultati državnega tekmovanja v znanju angleškega jezika za dijake 2. letnika

Gimnazija Nova Gorica, 17. januar ― Na državnem tekmovanju v znanju angleškega jezika za dijake 2. letnika za šolsko leto 2019/2020, ki ga organizira Slovensko društvo učiteljev angleškega jezika IATEFL SLOVENIA, so se naši dijaki dobro odrezali. Dijaki so morali posneti vlog na temo “HEROES”. Skupina dijakov iz 2.g oddelka, ki so jo sestavljali Lina Bensa, Kevin Glavina, Jernej Markelj, Maruša Peršič in Emil Sabadini so za [...]
Slovenski kulturni praznik

Slovenski kulturni praznik

Trubarjeva domačija, 16. januar ― France Prešern je pesnik, zaradi katerega je vsakomur vredno znati slovensko, je zapisal ddr. Igor Grdina.                                                                                                                                                                                   Ljubezni do slovenskega jezika pa je najprej učil Primož Trubar, avtor prve slovenske tiskane knjige. Zato lepo vabljeni ob slovenskem kulturnem prazniku na Trubarjevo domačijo. Za vas bo odprta od 9. do 17. ure.

SOBOTNA AKADEMIJA 2020 – Pripravljalni tečaji za sprejemne izpite na Fakulteti za dizajn

Fakulteta za dizajn, 15. januar ― Smeri: NOTRANJA OPREMA TEKSTILIJE IN OBLAČILA VIZUALNE KOMUNIKACIJE DIZAJN MANAGEMENT NAKIT SOBOTNA AKADEMIJA se bo izvajala na sedežu Fakultete za dizajn v Trzinu, Prevale 10.  Udeleženci se lahko prijavijo na poljubno število Sobotnih akademij. Obsega 10 ur in sicer se izvaja dve soboti. Cena posamezne Sobotne akademije znaša 100,00€ + 22%DDV = 122,00€.  Račun vam […] The post SOBOTNA AKADEMIJA 2020 – Pripravljalni tečaji za sprejemne izpite na Fakulteti za dizajn appeared first on Fakulteta za dizajn.

Be the Best in Design 2020

Fakulteta za dizajn, 15. januar ― Zlin Design Week organizira mednarodni natečaj za mlade oblikovalce z imenom Best in Design. Celoten projekt organizirajo študenti Fakultete za multimedijske komunikacije Univerze Thomas Bata v Zlinu. Best in Design poteka že enajsto leto in daje priložnost strokovnjakom, da se na tem področju predstavijo in osvojijo finančno nagrado do 1.500,00 EUR. Vstop je brezplačen, prijavi […] The post Be the Best in Design 2020 appeared first on Fakulteta za dizajn.

Arhitekturna poletna šola – 13 juluj 2020 v Benetkah

Fakulteta za dizajn, 15. januar ― Evropska kulturna akademija v Benetkah ECA letos vodi 5 poletnih studiev arhitekture. Tečaji so odprti za prijave. Študiji so organizirani v sodelovanju z akademskimi sodelavci z mednarodnih univerz: Bartlett University, Univerza v Melbournu, UTS Sydney, University of Manchester in University of Applied Arts Dunaj.  The post Arhitekturna poletna šola – 13 juluj 2020 v Benetkah appeared first on Fakulteta za dizajn.

Za mlade do 30. let – Vrhunska kulinarika s 30 % popustom

Fakulteta za dizajn, 15. januar ― Združenje mladih gostincev Slovenije, člani mednarodne organizacije visoke kulinarike Jeunes Restaurateurs d’Europe, vabi vse mlade sladokusce do 30. leta, da okusijo jedi izpod rok izvrstnih chefov po izjemno ugodni ceni – mladi bodo v tednu od 31. januarja do 9. februarja izbrane chefove menije okušali za kar 30 % ceneje. Več: TUKAJ The post Za mlade do 30. let – Vrhunska kulinarika s 30 % popustom appeared first on Fakulteta za dizajn.

Studio Ljudje išče novo ekipo

Fakulteta za dizajn, 15. januar ― Kdo: Oblikovalski studio Ljudje / www.ljudje.si Kaj: Trimesečna plačana specializacija z možnostjo dolgoročnega sodelovanja Rok za prijavo: Do vključno 21.1.2020 V oblikovalskem studiu Ljudje ustvarjamo novo samostojno ekipo, katere primarna naloga bo raziskovanje in razvijanje novih idej in konceptov za naše lastne in naročniške projekte. V ta namen razpisujemo poziv za specializacijo, ki bo okvirno […] The post Studio Ljudje išče novo ekipo appeared first on Fakulteta za dizajn.
še novic