Nagrada Jakobu Pavlinu na filmskem festivalu umetniških gimnazij Student Cuts

Nagrada Jakobu Pavlinu na filmskem festivalu umetniških gimnazij Student Cuts

Gimnazija Nova Gorica, 14. maj ― Jakob Pavlin, dijak 4. letnika smeri gledališče in film, je na filmskem festivalu umetniških gimnazij Student Cuts v Ljutomeru za svoj kratki igrani film “Beli prah”, za katerega je med drugim skomponiral in odpel tudi avtorsko skladbo, prejel nagrado za najboljšo zvočno reprezentacijo. Mentor: Jernej Kastelec Iskrene čestitke Jakobu in mentorju prof. Jerneju Kastelcu   […]

Mednarodni dan muzejev 2024

Tehniški muzej Slovenije, 14. maj ― Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki Od 9. do 19. ure vas vabimo na brezplačen obisk našega muzeja v Bistri in ogled spremljevalnega programa: 10:00 voden ogled po občasni razstavi “O Svetlobi” - razstava v besedi, predmetih in eksperimentih poskuša odgovoriti na številna vprašanja o vseprisotnem naravnem pojavu, brez katerega ni življenja. 11:00 ̶ 12:00 [...] The post Mednarodni dan muzejev 2024 appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.

Obiščite nas na Mednarodni dan muzejev 2024!

Tehniški muzej Slovenije, 14. maj ― Napovednik dogodkov  Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki Od 9. do 19. ure vas vabimo na brezplačen obisk našega muzeja v Bistri in ogled spremljevalnega programa: 10:00 voden ogled po občasni razstavi “O Svetlobi” - razstava v besedi, predmetih in eksperimentih poskuša odgovoriti na številna vprašanja o vseprisotnem naravnem pojavu, brez katerega ni življenja. 11:00 [...] The post Obiščite nas na Mednarodni dan muzejev 2024! appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.

Sodelovanje – EMUNI University

Fakulteta za dizajn, 13. maj ― Predsednik EMUNI, profesor Rado Bohinc, je na sedežu EMUNI University v Piranu gostil profesorico Nado Rožmanec Matičič, dekanjo Fakultete za dizajn, in njeno ekipo. Glavni poudarek je bil na poglobitvi obstoječega […] The post Sodelovanje – EMUNI University appeared first on Fakulteta za dizajn.

Mesto mladih, praznovanje dneva Evrope

Gimnazija Nova Gorica, 13. maj 9. maja 2024 so se novogoriški ambasadorji EP povezali s slovenskimi in z italijanskimi dijaki iz sosednje Gorice in skupaj obeležili dan Evrope. Na simulaciji EP so razpravljali o štirih ciljih trajnostnega razvoja: o enakosti spolov, trajnostnih mestih in skupnostih, zdravju in dobrem počutju ter cenovno dostopni in čisti energiji. Na Bevkovem trgu so na […]
še novic