UNIVERZA 2025

AKTV, 19. april ― Soočenje kandidatov za rektorja Univerze v Ljubljani med prof. dr. Gregorjem Majdičem in prof. dr. Igorjem Papičem je vodil izr. prof. dr. Aldo Milohnić. Oddajo so pripravili študenti 3. letnika oddelka za film in...

Regijsko tekmovanje iz fizike

Gimnazija Nova Gorica, 19. april ― V petek, 9. 4., je potekalo regijsko tekmovanje iz fizike.Našo šolo je zastopalo osem dijakov in kar štirje so se uvrstili na državno tekmovanje: Luka Vuk, 4. c, Črt Saksida, 3. b, Timotej Rebek, 2. b in Matija Skrt, 2.c. Dijakom in mentorjema iskreno čestitamo in želimo srečno in uspešno na državnem tekmovanju!
Zakladi iz depojev: Medicinski instrumenti in pripomočki

Zakladi iz depojev: Medicinski instrumenti in pripomočki

Tehniški muzej Slovenije, 16. april ― Tehniški muzej Slovenije od samega začetka zbira in hrani predmete s področja medicine. Danes v zbirki medicinskih naprav, instrumentov in pripomočkov hranimo preko 500 predmetov, med drugimi železna pljuča, lesen rentgen in napravo za zunajtelesni krvni obtok. Večino hranimo v depojih in z izjemo posameznih predmetov še niso bili predstavljeni javnosti. Zaradi prostorskih omejitev [...] The post Zakladi iz depojev: Medicinski instrumenti in pripomočki appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.
Fotografska razstava Z vami že 70 let v Bistri

Fotografska razstava Z vami že 70 let v Bistri

Tehniški muzej Slovenije, 16. april ― Tehniški muzej Slovenije letos praznuje 70-letnico ustanovitve, ki jo med drugim obeležujemo z razstavo fotografij na Krakovskem nasipu v Ljubljani z naslovom "Z vami že 70 let: Tehniški muzej Slovenije 1951–2021". Razstava, ki je nastala v sodelovanju s Turizmom Ljubljana in Ministrstvom za kulturo RS, je bila 1. 3. do 31. 3. 2021 na [...] The post Fotografska razstava Z vami že 70 let v Bistri appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.
Razstava Mojce Borko: Združitev

Razstava Mojce Borko: Združitev

Trubarjeva domačija, 16. april ―   V galeriji Skedenj na Trubarjevi domačiji se nam predstavlja dipl. slikarka Mojca Borko z razstavo Združitev, ki v svojih umetninah združuje steklo in les. Razstava bo na ogled do vse do 4. junija 2021. Pogovor z umetnico in predstavitev razstave pa sta predvideni v maju, če bodo le epidemiološke razmere to dovoljevale. Lepo vabljeni! NAPOVEDNIK    

German Design Council

Fakulteta za dizajn, 16. april ― Poziv arhitektom, načrtovalcem in oblikovalcem: Registrirajte se zdaj za ICONIC AWARDS 2021: Inovativna arhitektura in sodelujte z najboljšimi. Ne glede na to, ali ste vključeni v gradbene projekte, notranje zasnove, […] The post German Design Council appeared first on Fakulteta za dizajn.

Študent študentu o študiju na daljavo

Fakulteta za dizajn, 16. april ― Prejeli smo: Vabilo na spletno srečanje študentov »Študent študentu o študiju na daljavo« Vabimo, da se nam v torek, 20.4. od 17:00 do 19:00 pridružite na srečanju študentov s statusom posebnih potreb, namenjenemu izmenjavi izkušenj na področju […] The post Študent študentu o študiju na daljavo appeared first on Fakulteta za dizajn.

Javni natečaj za podelitev denarne nagrade in priznanja najboljšemu ponudniku dizajna uniforme za slovensko udeležbo na svetovni razstavi EXPO Dubaj 2020

Fakulteta za dizajn, 16. april ― Objavljeno: SPIRIT Slovenija, javna agencija, 12. 4. 2021, www.spiritslovenia.si Predmet javnega natečaja: S podelitvijo denarne nagrade in priznanja se izreka izbranemu zmagovalnemu oblikovalcu javno priznanje za prispevek k učinkoviti predstavitvi Republike Slovenije na […] The post Javni natečaj za podelitev denarne nagrade in priznanja najboljšemu ponudniku dizajna uniforme za slovensko udeležbo na svetovni razstavi EXPO Dubaj 2020 appeared first on Fakulteta za dizajn.

OPOMNIK ZA JAVNI NATEČAJ: Socialni demokrati obujajo tradicijo prvomajskega plakata z natečajem o prihodnosti dela

Fakulteta za dizajn, 16. april ― Spoštovane in spoštovani, v nadaljevanju vam pošiljamo sporočilo za javnost Socialnih demokratov o javnem natečaju: Socialni demokrati obujajo tradicijo prvomajskega plakata z natečajem o prihodnosti dela Socialni demokrati v sodelovanju […] The post OPOMNIK ZA JAVNI NATEČAJ: Socialni demokrati obujajo tradicijo prvomajskega plakata z natečajem o prihodnosti dela appeared first on Fakulteta za dizajn.

Poletna šola Krater: odprti poziv za oblikovalce in arhitekte

Fakulteta za dizajn, 16. april ― Rok za prijave: 29. apr 2021 Poletna šola Krater je 9-dnevni program oblikovanja in razvoja novih materialov iz lokalnega okolja. V okviru programa bodo mentorirali izbrane oblikovalske kolektive/posameznike_ce pri razvoju, produkciji in aplikaciji idej […] The post Poletna šola Krater: odprti poziv za oblikovalce in arhitekte appeared first on Fakulteta za dizajn.
še novic