Vabilo na Mednarodni sejem pohištva DESIGN DISTRICT 2019

Fakulteta za dizajn, 14. oktober ― Vljudno vabljeni na sejem pohištva  DESIGN DISTRICT 2019, ki bo potekal v Rovinju od 17.-20.10 2019 v razstavni enoti “Millenial Design”, kjer se bo predstavila tudi Fakulteta za dizajn. Razstavljeni bodo projekti Hotelske celice, delo študentk 3.letnika NO, pod mentorstvom Benjamina Hafnerja u.d.i.a.  DESIGN DISTRICT 2019 je mednarodni sejem pohištva in notranje opreme hotelov, vil, počitniških domov, restavracij in […] The post Vabilo na Mednarodni sejem pohištva DESIGN DISTRICT 2019 appeared first on Fakulteta za dizajn.
Slikar na Velikolaški kulturni poti

Slikar na Velikolaški kulturni poti

Trubarjeva domačija - Arhiv, 14. oktober ― Likovna razstava »Slikar na Velikolaški kulturni poti je bila odprta v petek, 4. oktobra v galeriji Skedenj. Njen avtor je Zlatko Bešker, mag. pravnih znanosti in diplomirani slikar. Umetnik je v Velike Lašče zašel leta 1974, sprva predvsem zaradi službenih obveznosti, stalno pa se je naselil na Hrustovem leta 1997. Njegova slikarska dela predstavljajo Velikolaško kulturno pot, ki se prične z upodobitvijo velikolaških in širše pomembnih slovenskih kulturnih velikanov, Trubarja, Stritarja, Levstika in Javorška. Sledijo upodobitve zanimivosti, ki jih v ogled slikarju ponuja sprehod po Velikolaški kulturni poti: Trubarjeva domačija, Ilijev kozolec, Stritarjeva kašča, cerkev Sv. Roka in Velike Lašče. Razstava bo na ogled do 3. 12. 2019.       {loadmoduleid 914}
Slavnostna prireditev ob dnevu reformacije

Slavnostna prireditev ob dnevu reformacije

Trubarjeva domačija, 14. oktober ― SLAVNOSTNA PRIREDITEV OB DNEVU REFORMACIJE Trubarjeva domačija, Rašica Četrtek, 31. oktobra 2019, ob 19. uri Slavnostna govornica bo zgodovinarka dr. Barbara Žabota. V nadaljevanju bo sledil glasbeni koncert dveh izvrstnih slovenskih glasbenikov JANEZA DOVČA IN BOŠTJANA GOMBAČA SOZVOČJA SLOVENIJE / SOUNDS OF SLOVENIA Izkušena glasbenika, ljudska godca 21. stoletja, vas bosta popeljala na izjemno zvočno popotovanje, s svojo virtuoznostjo in hudomušnostjo predstavila slovensko ljudsko glasbo v sodobnih in živih priredbah. Harmonikar, skladatelj in fizik Janez Dovč ter multinštrumentalist in skladatelj Boštjan Gombač sta prepoznavni imeni v svetu sodobne slovenske glasbe. Gre za nekdanja in sedanja člana številnih glasbenih zasedb (Sounds of Slovenia, Jararaja, Katalena, Terrafolk, Caminoigra, Rudi Bučar&Istraband, Bast itd). Oba delujeta tudi kot avtorja, aranžerja in producenta glasbenih del zase in za druge glasbenike, v zadnjih nekaj sezonah pa sta se uveljavila predvsem kot vrhunska studijska glasbenika in solista, ne le na področju, ki ga v glasbenem smislu najbolje obvladujeta (etno glasba, world-glasba), pač pa tudi v kontekstu klasične glasbe (solistični nastopi z Orkestrom Slovenske filharmonije in Simfoniki RTV, Fool Cool Orchestra, Carmina Slovenica, Simbolični orkester). Glasbenika sta razvila poseben občutek za kontrapunkt med danostjo različnih glasbenih tradicij in svobodo osebnega izraza. Na koncu novega veka ne gre več samo za renesančnost, temveč za resonančnost prostora, ne le za zvočnost, ampak za sozvočnost, ne samo za oglaševanje, temveč uglaševanje. Lepo vabljeni!  

Fakulteta za dizajn na Mesecu oblikovanja

Fakulteta za dizajn, 10. oktober ― Razstava: Študentje smeri Notranja oprema/VARIACIJE ŠOLSKE AVLE Mentor: Benjamin Hafner u.d.i.a.   Podelitev nagrad: ARHITEKTURA Nataša Avsenik/VARIACIJE PRENOVE ŠOLSKE AVLE Mentor: Benjamin Hafner u.d.i.a. ARHITEKTURA Manca Duščak, Janja Kunej, Lara Razinger, Jan Skok, Andraž Štok, Katarina Remic, Anamarija Arh, Meta Zgonec, Senta Badovinac Bajuk, Katarina Hiti/GLAMPING OB KOČEVSKEM JEZERU Mentor: prof. dr. Jasna Hrovatin INDUSTRIJSKO […] The post Fakulteta za dizajn na Mesecu oblikovanja appeared first on Fakulteta za dizajn.
6. UNESCO tek mladih (in mladih po srcu) :)

6. UNESCO tek mladih (in mladih po srcu) :)

Gimnazija Nova Gorica, 9. oktober ― Na Ptuju je 9. oktobra potekal 6. UNESCO ASP Tek mladih na 1600m, na katerem smo promovirali naše skupne vrednote miru in nenasilja. Prijavljenih je bilo 2288 udeležencev iz vse Slovenije. “Šport je prepoznan instrument za promocijo miru, ne glede na geografske meje in socialne razrede. Ima pomembno vlogo kot spodbujevalec socialne integracije in ekonomskega [...]
Ekskurzija v CERN

Ekskurzija v CERN

Gimnazija Nova Gorica, 3. oktober ― Od 26. do 29. septembra se je 26 dijakov četrtih letnikov in spremljevalca, profesorja fizike, udeležilo ekskurzije v največji pospeševalnik na svetu CERN v Ženevi. Poleg organiziranega vodenega ogleda smo se srečali tudi s slovenskimi znanstveniki, ki tam delajo, za oglede v mestu Ženeva pa so dijaki sami pripravili prispevke iz zgodovine, filozofije in psihologije.

Zaključek tečaja Oblikovanje prostora 2018/19

Fakulteta za dizajn, 3. oktober ― V sredo, 25.09.2019 smo zaključili tečaj Oblikovanje prostora 1 – stanovanjski objekti na Fakulteti za dizajn. V akademskem letu 208/19 je kar 20 tečajnic zelo uspešno pripravilo in zagovarjalo svoje projekte na temo dvosobnega stanovanja v izbranem stilu. Galerija: The post Zaključek tečaja Oblikovanje prostora 2018/19 appeared first on Fakulteta za dizajn.

Lynne Elvins: Uvod v Design Thinking

Fakulteta za dizajn, 3. oktober ― Lynne Elvins je imela v prvem tednu meseca oktobra predavanja na temo uvoda v Design Thinking z osrednjo idejo, da je najboljša investicija podjetja lahko prav investicija v oblikovanje. Design Thinking je proces iskanja rešitev, ki pripelje kreativno igrivost in kompleksnost človeškega vedenja do točke oblikovanja prototipov za nove produkte in storitve. The post Lynne Elvins: Uvod v Design Thinking appeared first on Fakulteta za dizajn.
še novic