Naš nekdanji dijak prejemnik Prešernove nagrade!

Naš nekdanji dijak prejemnik Prešernove nagrade!

Gimnazija Nova Gorica, 10. december ― Naš nekdanji dijak Uroš Zavrtanik, mladi raziskovalec v laboratoriju za biofizikalno kemijo na Katedri za fizikalno kemijo Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani, je v četrtek, 5. decembra za svojo raziskovalno nalogo prejel Prešernovo nagrado. V raziskovalni nalogi strukturnih značilnosti protiteles, ki jih proizvajajo lame in kamele, je ugotovil, da njihovi fragmenti prepoznavajo [...]

Srečno 2020! / Happy 2020!

Tehniški muzej Slovenije, 10. december ― Ob prihajajočem letu 2020 vam želimo vse najboljše! Na ogled muzeja v Bistri vas letos prvič vabimo vse do konca decembra. Muzej smo za vas tudi praznično okrasili. Wish you a very happy new year! For the first time we invite you to visit the museum in Bistra until the end of December. [...] The post Srečno 2020! / Happy 2020! appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.

Novo v muzejski trgovini: Koledar TMS 2020

Tehniški muzej Slovenije, 9. december ― Na voljo je koledar TMS 2020. Kupite ga lahko v muzejski trgovini ali ga naročite na številki 01 750 66 70 oz. e-naslovu: irena.medle@tms.si. Cena: 9 €.  Fotografije Dragana Arriglerja prikazujejo razstavljene predmete nove stalne razstave “Mašine za kovine«.  Na razstavi so predstavljeni stroji za odvzemanje materiala iz nekdanje delavnice družine Kunaver (1928–2001) v Ljubljani. [...] The post Novo v muzejski trgovini: Koledar TMS 2020 appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.
Zmagovalci tekmovanja Evrošola!

Zmagovalci tekmovanja Evrošola!

Gimnazija Nova Gorica, 6. december ― Naši dijaki so bili na današnji petek, 6. decembra znova brez konkurence in zmagali na tekmovanju Evrošola. Vsako šolsko leto Informacijska pisarna Evropskega parlamenta razpiše tekmovanje in izbere najboljše ekipe dijakov slovenskih srednjih šol, ki nato odpotujejo na simulacijo Evropskega parlamenta v Strasbourgu. Izbori za Evrošolo se organizirajo z namenom, da med dijaki spodbudijo zanimanje [...]
Zahvala za Zlati oreh 2019

Zahvala za Zlati oreh 2019

Gimnazija Nova Gorica, 6. december ― V četrtek, 5. decembra smo organizirali že tradicionalni Zlati oreh, dobrodelno prireditev Gimnazije Nova Gorica. Zahvaljujemo se vsem organizatorjem, nastopajočim dijakom, tehničnemu osebju, Leo klubu Nova Gorica, Glasbeni šoli Nova Gorica, predvsem pa vsem, ki ste prispevali! Naj se v vseh očeh prižge praznična iskrivost, nikogar ne bomo puščali za sabo!      

Rezultati tekmovanja Bober 2019

Gimnazija Nova Gorica, 5. december ― Na šolskem tekmovanju iz računalniške logike Bober, ki se je odvijalo od 11. do 15. novembra 2019 je sodelovalo več kot 100 dijakov in dijakinj iz vseh letnikov. Bronasto priznanje je prijelo 18 dijakov. Na državno tekmovanje, ki bo 18 januarja 20209  se je uvrstil le Andrej Fabčič iz 2.a. Čestitke! Igor Brecelj in Jurij [...]

Idejna prenova UKC Maribor

Fakulteta za dizajn, 3. december ― Na Fakulteti za dizajn, Pridruženi članici Univerze na Primorskem so študenti 3. letnikov pri predmetu Studio III na smeri Vizualne komunikacije (mentor doc. dr. Martine Kač Nemanič) ter na smeri Notranja oprema (mentor viš. pred. Petra Kocjančič) pripravili pet idejnih projektov prenove Univerzitetnega kliničnega centra v Mariboru. Pripravili so novo celostno grafično podobo, uredili sam […] The post Idejna prenova UKC Maribor appeared first on Fakulteta za dizajn.

Obisk gradbišča stolpnica PECA

Fakulteta za dizajn, 3. december ― V ponedeljek, 25. novembra smo s študenti 2l Notranje opreme pri predmetu Studio II obiskali gradbišče energetsko visoko učinkovitega stanovanjskega središča PECA. Stolpnico sestavljata dva med seboj povezana atraktivna stolpiča s 17 etažami v katerih bo na voljo 100 skrbno načrtovanih stanovanjskih enot različnih površin in tlorisov, 5 poslovnih prostorov ter dve kleti s parkirišči. […] The post Obisk gradbišča stolpnica PECA appeared first on Fakulteta za dizajn.

Podjetje E- NET išče primernega oblikovalca kataloga

Fakulteta za dizajn, 2. december ― Področje: AVTOMOBILIZEM (izdelki avtomobilske kozmetike, dodatne opreme in žarnic) Blagovne znamke: Carplan, Carpoint, Osram, M-Tech, Shake, Ring,… Z našimi produkti oskrbujemo veleprodajne trgovce, maloprodajne trgovce ter sistemske kupce v Sloveniji. Opis del: Izdelava kataloga, kateri bi vseboval vse naše produkte (slika, naziv in kratek opis izdelka) Potrebna znanja: grafično oblikovanje kataloga, da ga lahko pošljemo […] The post Podjetje E- NET išče primernega oblikovalca kataloga appeared first on Fakulteta za dizajn.
še novic