Zvoki v muzeju v času koronavirusa

Tehniški muzej Slovenije, 14. april 2020 ― Zvočna krajina je v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri te dni popolnoma drugačna od običajne. Namesto vrveža obiskovalcev se oglaša narava. Sliši se samo petje številnih ptičev in šumenje reke Bistre. Ko bodo muzejska vrata zopet na stežaj odprta, bomo snemanje ponovili na isti ločki. Le kaj bomo slišali? Posnel: Boštjan Troha Besedilo: Irena Marušič [...] The post Zvoki v muzeju v času koronavirusa appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.

Tehniški dan Muzeja pošte in telekomunikacij na daljavo

Tehniški muzej Slovenije, 14. april 2020 ― V času, ko pouk poteka na daljavo, smo v Tehniškem muzeju Slovenije za vas pripravili gradivo, ki ga lahko uporabite za lažjo organizacijo in pripravo učnih gradiv za učence. Ker je Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu do nadaljnjega zaprt za obiskovalce, smo za vas pripravili tri predloge za tehniški dan na daljavo. Prvi [...] The post Tehniški dan Muzeja pošte in telekomunikacij na daljavo appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.

Samooskrba s hrano v času koronavirusa

Tehniški muzej Slovenije, 14. april 2020 ― V Ljubljani, samo streljaj od mestnega jedra, so se ohranila območja, ki so poznana po pridelavi zelenjave. Eno takih so Savlje, od koder sta posnetka zalivanja zelenjave v rastlinjaku in delo s traktorjem na polju. Seveda ti prizori niso nič novega, podobno se dogaja leto za letom. Ampak v zadnjih tednih vidimo čisto vsakdanje [...] The post Samooskrba s hrano v času koronavirusa appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.
Nove pridobitve v času koronavirusa

Nove pridobitve v času koronavirusa

Tehniški muzej Slovenije, 14. april 2020 ― Kljub temu, da smo muzeji v času koronavirusa zaprti za obiskovalce, muzealci nadaljujemo s poslanstvom in skrbimo za ohranjanje kulturne dediščine. V Tehniškem muzeju Slovenije smo se te dni zelo razveselili nove donacije. Družina lanskega novembra preminulega Antona Mavretiča nam je iz ZDA poslala nekaj njegovih predmetov, ki bodo postali del naših zbirk. Vrhunski slovenski [...] The post Nove pridobitve v času koronavirusa appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.
110 letnica Mednarodne lovske razstave na Dunaju

110 letnica Mednarodne lovske razstave na Dunaju

Tehniški muzej Slovenije, 10. april 2020 ― Letos mineva 110 let od odprtja Mednarodne lovske razstave, ki se je na Dunaju odvijala leta 1910. Pri pripravi slovenskega dela razstave sta na pobudo kranjskega deželnega zbora sodelovali obe osrednji lovski organizaciji, Kranjsko društvo za varstvo lova in Slovensko lovsko društvo. Predstavili sta slovensko divjad in »zverinjad«, ponazorili mrhovišča kneza Windischgraetza na Planini [...] The post 110 letnica Mednarodne lovske razstave na Dunaju appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.

E-kataloga: Zgodbe iz poštne torbe in Zgodbe iz šolske torbe

Tehniški muzej Slovenije, 7. april 2020 ― V Muzeju pošte in telekomunikacij smo v letih 2016 in 2019 sodelovali z učenci in mentorjem zgodovinskega krožka Osnovne šole Polhov Gradec in pripravili dve občasni razstavi Zgodbe iz poštne torbe in Zgodbe iz šolske torbe. Za vas smo pripravili dva e-kataloga, v katerih si lahko preberete o tem, kako so nekdaj prenašali pošto [...] The post E-kataloga: Zgodbe iz poštne torbe in Zgodbe iz šolske torbe appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.
2. mesto na fotografskem natečaju Zveze geografov Slovenije!

2. mesto na fotografskem natečaju Zveze geografov Slovenije!

Gimnazija Nova Gorica, 6. april 2020 ― Zveza geografov Slovenije je v okviru akcije »Noč geografije« razpisala fotografski natečaj na temo »Mi v pokrajini«. V poplavi fotografij je bilo izbranih šest najboljših. Andrej Poplašen, dijak 1.C, je med najboljšimi zasedel 2. mesto. Komisijo je prepričal s prikazom pokrajine v vseh svojih razsežnostih in popolni prepletenosti geografskih pojavov in procesov. Fotografija nosi naslov [...]

Zvoki v času koronavirusa

Tehniški muzej Slovenije, 1. april 2020 ― Evropski projekt Sounds of Changes, v katerem je Tehniški muzej Slovenije sodeloval s petimi evropskimi muzeji, se je sicer zaključil lansko jesen. Zaradi razmer, v katerih smo se po celem svetu znašli zaradi virusa COVID-19, se je tudi zvočna krajina vsakdanjega življenja nenadoma drastično spremenila. Zato poskušamo ujeti neponovljive trenutke, ko zvoki narave postajajo tudi [...] The post Zvoki v času koronavirusa appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.
Projekt: gostovanje razstave Znanje brez meja v ZDA

Projekt: gostovanje razstave Znanje brez meja v ZDA

Tehniški muzej Slovenije, 1. april 2020 ― V letošnjem juniju smo se v Tehniškem muzeju Slovenije veselili gostovanja naše razstave Znanje brez meja v Clevelandu v ZDA. Trenutna situacija nam seveda je nekoliko prekrižala načrte, a delo na prilagajanju in dopolnjevanju vsebin vseeno poteka dalje. Pravočasno smo uspeli posneti intervjuja z inovatorjem Petrom Florjančičem, v katerem nam je zaupal izkušnje in povezave [...] The post Projekt: gostovanje razstave Znanje brez meja v ZDA appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.
še novic