Lepa misel za lepši dan-polepšajmo vsakdan starostnikov

Gimnazija Nova Gorica, 28. april 2020 ― Na pobudo Sekcije študentov zdravstvene nege in babištva ter Zveze študentov medicine Slovenija, kako popestriti vsakdan starostnikov v domovih za starejše občane, se na vas vse obračamo s prošnjo za sodelovanje v tej akciji, v kateri bo sodelovala tudi naša šola. Prosijo vas, če lahko narišete risbo, napišete zgodbo, pesem, kakšno lepo misel ali spodbudno sporočilo, [...]

110 let glasila Lovec

Tehniški muzej Slovenije, 21. april 2020 ― Slovenski lovci v letošnjem letu praznujejo 110 letnico izhajanja glasila Lovec. Prva številka glasila je pod imenom Lovec, s podnaslovom List za lov in ribarstvo, izšla konec januarja 1910. Prvo likovno zasnovo za naslovnico je izdelal dr. Miljutin Zarnik, enaka je ostala do konca leta 1914. Izdaja ni bila preprosta naloga, ne v vsebinskem, ne [...] The post 110 let glasila Lovec appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.

Sodelujte pri razstavi Tehnika za šport in razstavi o svetlobi

Tehniški muzej Slovenije, 21. april 2020 ― Za konec leta pripravljamo razstavo "Tehnika za šport", na kateri bomo predstavili slovenske proizvajalce športnih pripomočkov vseh športnih panog. Zbiramo predmete slovenskih podjetij kot so: Alpina, Planika, Toper, Rašica, Pletenina, El-Kroj, Mont, Športoprema Ljubljana, Planica Šport, Dedra, Goltes, Slatnar, Dali, Prijon, kolesa Remec … Izdelkov tovarne Elan tokrat ne zbiramo, ker smo to blagovno znamko [...] The post Sodelujte pri razstavi Tehnika za šport in razstavi o svetlobi appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.

Zbiramo predmete za razstavo Tehnika za šport

Tehniški muzej Slovenije, 21. april 2020 ― Za konec leta pripravljamo razstavo o slovenskih proizvajalcih športnih pripomočkov vseh športnih panog. Zbiramo predmete slovenskih podjetij kot so: Alpina, Planika, Toper, Rašica, Pletenina, El-Kroj, Mont, Športoprema Ljubljana, Planica Šport, Dedra, Goltes, Slatnar, Dali, Prijon, kolesa Remec ... Izdelkov tovarne Elan tokrat ne zbiramo, ker smo to blagovno znamko že predhodno muzeološko obdelali. Za več [...] The post Zbiramo predmete za razstavo Tehnika za šport appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.

Zbiramo fotografije modrega neba

Tehniški muzej Slovenije, 21. april 2020 ― Po zelo odmevni razstavi "Skoraj vse o zvoku" smo se odločili, da se lotimo še svetlobe, ki je za ljudi še precej pomembnejša od zvoka, saj največ informacij iz okolice prejemamo ravno z njenim posredovanjem. Zelo zanimiva, napeta in polna preobratov je zgodba o tem, kako so ljudje svetlobo spoznavali od davnih časov vse do [...] The post Zbiramo fotografije modrega neba appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.

Zvoki v muzeju v času koronavirusa

Tehniški muzej Slovenije, 14. april 2020 ― Zvočna krajina je v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri te dni popolnoma drugačna od običajne. Namesto vrveža obiskovalcev se oglaša narava. Sliši se samo petje številnih ptičev in šumenje reke Bistre. Ko bodo muzejska vrata zopet na stežaj odprta, bomo snemanje ponovili na isti ločki. Le kaj bomo slišali? Posnel: Boštjan Troha Besedilo: Irena Marušič [...] The post Zvoki v muzeju v času koronavirusa appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.

Tehniški dan Muzeja pošte in telekomunikacij na daljavo

Tehniški muzej Slovenije, 14. april 2020 ― V času, ko pouk poteka na daljavo, smo v Tehniškem muzeju Slovenije za vas pripravili gradivo, ki ga lahko uporabite za lažjo organizacijo in pripravo učnih gradiv za učence. Ker je Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu do nadaljnjega zaprt za obiskovalce, smo za vas pripravili tri predloge za tehniški dan na daljavo. Prvi [...] The post Tehniški dan Muzeja pošte in telekomunikacij na daljavo appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.

Samooskrba s hrano v času koronavirusa

Tehniški muzej Slovenije, 14. april 2020 ― V Ljubljani, samo streljaj od mestnega jedra, so se ohranila območja, ki so poznana po pridelavi zelenjave. Eno takih so Savlje, od koder sta posnetka zalivanja zelenjave v rastlinjaku in delo s traktorjem na polju. Seveda ti prizori niso nič novega, podobno se dogaja leto za letom. Ampak v zadnjih tednih vidimo čisto vsakdanje [...] The post Samooskrba s hrano v času koronavirusa appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.
Nove pridobitve v času koronavirusa

Nove pridobitve v času koronavirusa

Tehniški muzej Slovenije, 14. april 2020 ― Kljub temu, da smo muzeji v času koronavirusa zaprti za obiskovalce, muzealci nadaljujemo s poslanstvom in skrbimo za ohranjanje kulturne dediščine. V Tehniškem muzeju Slovenije smo se te dni zelo razveselili nove donacije. Družina lanskega novembra preminulega Antona Mavretiča nam je iz ZDA poslala nekaj njegovih predmetov, ki bodo postali del naših zbirk. Vrhunski slovenski [...] The post Nove pridobitve v času koronavirusa appeared first on TMS - Tehniški muzej Slovenije.
še novic