Grof (El conde)

Grof (El conde)

MMC Gledamo, 24. september ― Cineast Pablo Larraín je k temi 17-letne vojaške diktature v svoji domovini pristopal že na različne načine – nikoli pa tako, da bi Augusta Pinocheta upodobil kot 250 let starega vampirja, ki še vedno žveči in izsesava srca čilskega naroda.
Dancing Queen

Dancing Queen

MMC Gledamo, 23. september ― V mladinskem norveškem filmu Dancing Queen se vse vrti okrog dvanajstletne Mine. Ta se prijavi na avdicijo za plesno skupino, čeprav ne zna plesati. Film, ki otroke predvsem uči o tem, da je treba verjeti vase, je na sporedu v ljubljanskem Kinodvoru.
Smrt v Benetkah

Smrt v Benetkah

MMC Gledamo, 18. september ― Slavni detektiv Hercule Poirot živi po dveh svetovnih vojnah sam in odmaknjen, razočaran nad grozotami in nizkotnimi človeškimi nagibi, ki jim je bil v karieri priča - dokler ga iz prostovoljnega izgnanstva v Benetke ne povabi pisateljica kriminalk.
Pretekla življenja

Pretekla življenja

MMC Gledamo, 14. september ― Filmski prvenec korejsko-ameriške dramatičarke Celine Song, avtobiografsko obarvana drama Pretekla življenja, znane obrazce romantične komedije prepoji z melanholičnim koprnenjem izseljenstva. Kakšni ljudje bi (p)ostali, če ne bi nikoli zapustili doma?
Preprosto super

Preprosto super

MMC Gledamo, 2. september ― Mala, 11-letna Hedvika ima veliko skrivnost – njen očka je superjunak! Tak, čisto pravi superjunak, ki lovi pobegle otroške vozičke in rešuje stare starše iz gorečih hiš, mimogrede pa v živalski vrt vrne še pobeglega rakuna ali dva.
še novic