Fabula pred Fabulo: Chantal Mouffe (1. 3. 2018, Klub CD)

Koridor, 6. marec 2018 ― V sklopu dogodkov Fabula pred Fabulo je v četrtek, 1. marca, v Cankarjevem domu nastopila vplivna politična teoretičarka Chantal Mouffe, najbolj znana po knjigi Hegemonija in socialistična strategija, ki jo je leta 1985 napisala skupaj z Ernestom Laclauom. Njena nova knjiga, V bran levemu populizmu, ki z neke vrste političnim realizmom predlaga kolektivno mobilizacijo afektov […] The post Fabula pred Fabulo: Chantal Mouffe (1. 3. 2018, Klub CD) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Fabula pred Fabulo: Terry Eagleton (28. 2. 2018, Klub CD)

Koridor, 5. marec 2018 ― »Ne vem, če sem najprimernejši, da govorim o upanju. Če je pregovorni kozarec za nekatere napol poln in druge napol prazen, zame zagotovo vsebuje kakšno nagnusno, smrtonosno tekočino. Nekateri pravijo: ‘Jej, pij in se veseli, kajti jutri umremo,’ jaz pravim: ‘jutri umremo.’« To je ena od mnogih šal, ki jih je Terry Eagleton, britanski komparativist […] The post Fabula pred Fabulo: Terry Eagleton (28. 2. 2018, Klub CD) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Dežela pridnih – Jezik: Moj, tvoj, naš in samo-svoj

Koridor, 1. marec 2018 ― V torek, 27. februarja, se je v klubu Slovenskega mladinskega gledališča odvijal pogovor z dr. Kozmo Ahačičem, ki ga je moderiral Boštjan Narat. Mrazu navkljub je dogodek pritegnil kar precej obiskovalcev, kar pa ni presenečenje, saj je dr. Ahačič, jezikoslovec z Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša na ZRC SAZU, v zadnjem letu s svojim […] The post Dežela pridnih – Jezik: Moj, tvoj, naš in samo-svoj appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
še novic