Krt

Krt

MMC Gledamo, 15. september ― Čilski dokumentarec Krt, ki je bil letos nominiran tudi za oskarja, se začne kot prisiljeno ljubka smešnica o "superdedku" z vohunskimi ambicijami, konča pa kot melanholičen razmislek o odnosu družbe do starih ljudi.
Stari

Stari

MMC Gledamo, 30. julij ― Vsi se bomo postarali in umrli: življenje samo po sebi je grozljivka brez srečnega konca. Kaj pa, če bi naš proces postopnega propadanja pospešili tako zelo, da bi se naša življenska doba skrčila v dolgoživost vinske mušice?
Duša

Duša

MMC Gledamo, 26. julij ― Večina izmed 24 celovečercev animacijskega studia Pixar je zadela žebljico na glavico, ker je brezhibno animirano zgodbo, običajno namenjeno starostno zelo raznovrstnemu občinstvu, spretno povezala z nekim splošnejšim družbenim ali človeškim problemom.
Gloria mundi

Gloria mundi

MMC Gledamo, 17. julij ― Robert Guédiguian je znano ime francoskega filma. Njegov Sneg na Kilimandžaru je bil leta 2011 med drugim prejemnik nagrade lux, z omenjenim filmom in več drugimi deli je bil v tekmovalnih programih najprestižnejših festivalov.
Tiho mesto 2

Tiho mesto 2

MMC Gledamo, 29. junij ― Ironično je, da smo se v multiplekse vrnili ravno za film, pri katerem mlaskanje in klepetanje v dvorani pokvari večji del njegove učinkovitosti. Obenem pa je Tiho mesto 2 film, ki - v pravih okoliščinah - poudarja dragocenost kolektivne izkušnje kina.
Palm Springs

Palm Springs

MMC Gledamo, 21. junij ― Palm Springs je film, za katerega mislite, da ga že poznate: godrnjav protagonist je ujet v dnevu, ki se ponavlja vedno znova in znova. Ne glede na to, kaj počne, ga bo naslednje jutro budilka neizprosno vrnila v monotonijo že doživetega.
še novic