Krik

Krik

MMC Gledamo, 18. januar ― Dobrih šest let po smrti Wesa Cravena gre karavana Krika naprej brez njega. Peti film se z večjo vnemo kot kateri koli predhodnik vrže v metareferenčno komentiranje samega sebe. Zanima ga, komu pripadajo kultni filmi: njihovim avtorjem ali oboževalcem?
Sladičeva pica

Sladičeva pica

MMC Gledamo, 10. januar ― Samo upamo lahko, da se bo filmsko leto nadaljevalo v takem tonu, kot se začenja: s takojšnjo klasiko Sladičeva pica, eklektično zmesjo popkulture in življenja v Kaliforniji sedemdesetih let. Film, ki spomni, da življenje včasih še hrani presenečenja.
Nebesa

Nebesa

MMC Gledamo, 31. december 2021 ― Stojan je dober človek. Tako zares dober kot kruh, bi lahko rekli. Skrben oče, ljubeč mož, zanesljiv sosed … tako zgleden pripadnik družbe, ki še muhi ne bi storil žalega, da gre njegovi ženi že kar malo na živce.
Jezdeci pravice

Jezdeci pravice

MMC Gledamo, 8. december 2021 ― Po Nažganih, letošnjem oskarjevcu za najboljši mednarodni film, se Mads Mikkelsen vrača v še eni danski drami o moškem prijateljstvu, ki ugotavlja, da bi terapija marsikomu prišla zelo prav. Jezdeci pravice so za nameček zapakirani v "film maščevanja".
Pravi moški

Pravi moški

MMC Gledamo, 21. november 2021 ― Na aplikacijah za zmenkarije lahko vse bolj selektivno odkljukamo, podčrtamo in prebiramo značajske lastnosti potencialnih partnerjev, preden s kom sploh spregovorimo besedo. Kaj pa, če bi bogovi tehnologije ustregli in "izpljunili" popolno osebo za nas?
Atlas ptic

Atlas ptic

MMC Gledamo, 20. november 2021 ― Kaj vse je človek pripravljen narediti za ljubezen? In kaj vse je pripravljen narediti človeku, ko ga ta v ljubezni razočara? Olmo Omerzu to odlično in pretanjeno pokaže v Atlasu ptic, kjer preplete vprašanje odtujenosti v družini in pasti spleta.

Kupe št. 6

MMC Gledamo, 18. november 2021 ― Diskutirati bi se dalo, ali je rusko-finska koprodukcija Kupe št. 6. blizu obrazcem romantične komedije ali ne, prav gotovo pa ni turistična razglednica: film vas niti slučajno ne bo napeljal na misel, da bi se iz Moskve v Murmansk podali z vlakom.

Vojvoda

MMC Gledamo, 16. november 2021 ― Vojvoda je topel, s sočnim britanskim humorjem prežet film o sodobnem Robinu Hoodu. No, natančneje, o njegovem poskusu. Za te turobne čase ravno pravšnja zgodba o neumornem idealizmu sredi brutalnega kapitalizma.

Jagnje

MMC Gledamo, 16. november 2021 ― Jagnje je skandinavska različica v zadnjih letih zelo priljubljene folkgrozljivke. Kaj je konec koncev bolj pisano na kožo pastoralni psihodrami kot meseci kratkih noči in vztrajne svetlobe, ki se z odsotnostjo noči zajeda v vse pore življenja?
še novic