Zajeban je ne bit desničar dans

Zajeban je ne bit desničar dans

Radio Študent, 27. maj ― Prav ste slišali, ampak bom povedal še enkrat in tokrat si zapomnite: zajeban je ne bit desničar dans. “Zajeban”, ja, težka situacija v kriznem stanju, človek se mora opredeliti, ne da se biti nevtralen, tudi če hočeš, boš padel na neko stran; sredinci dobijo v krizi sredinca, izkažejo se za neodločne in brezidejne.
In beseda bo meso postala

In beseda bo meso postala

Radio Študent, 28. februar ― “Res je, da sta kampanji, kot sta #MeToo (Jaz tudi) in #Time'sUp (Čas je potekel), uspešni v opozarjanju javnosti na seksizem in spolno nadlegovanje, na mizoginijo in rasizem, da se je odprla Pandorina skrinjica in so dolgo potlačene zlorabe prišle na dan ter opolnomočile ženske, da javno spregovorijo o nasilju.
Državna proslava, drugič

Državna proslava, drugič

Radio Študent, 26. december 2019 ― V ponedeljek, 23. decembra, na dan ustavnosti, je v Gallusovi dvorani potekala državna proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki ga sicer obeležujemo na današnji dan. Proslava je zadnja v letnem nizu državnih proslav, ki se je letos začel s Prešernovim dnevom, nadaljeval z dnevom upora proti okupatorju, dnevom državnosti, 100.
V iskanju nove povezanosti

V iskanju nove povezanosti

Radio Študent, 20. november 2019 ― Začnimo s filozofom Davidom Rodenom ter predstavitvijo t. i. diskonekcijske teze. Kot bo jasno v nadaljevanju, bomo prek krajše eksplikacije ter njene rekonceptualizacije izpostavili novo vstopno točko za naslavljanje in reševanje raznih ekoloških ali okoljskih težav, ki so plod novega planetarnega stanja, bolj poznanega pod imenom antropocen.
Strip ali risoroman?

Strip ali risoroman?

Radio Študent, 29. oktober 2019 ― Decembra 2015 se je na slovenskem knjižnem tržišču pojavila založba VigeVageKnjige. Majhna založba se je odločila izdajati stripe, ki so uspešno zapolnili nišo med Forumom Ljubljana in Založbo Buch kot založbama, ki izdajata bolj avtorske stripe.
Fantasti

Fantasti

Radio Študent, 2. oktober 2019 ― »[A] v čemer bil je pravi genij, kar je obvladoval do dna in mu bilo je že odmlada težava, muka in naslada, kar vleklo ga je dan na dan,  ko bil je v lenost zakopan –  bilo je koprnenje nežno« (A. S. Puškin, Jevgenij Onjegin)
Obrat za 90 stopinj

Obrat za 90 stopinj

Radio Študent, 24. junij 2019 ― Pri predmetu Racionalistična civilizacija na univerzitetnemu programu Politologija - študije politike in države na Fakulteti za družbene vede smo letos ubrali nekoliko drugačno pot. Že na začetku leta smo se družno, tj.
še novic