Ustvarjalna Evropa MEDIA v Cannesu

CED, 19. junij ― Med 23. in 26. junijem bodo na virtualni MEDIA stojnici vsak dan ob 17.00 zainteresirani javnosti na voljo enourni spletni pogovori z izbranimi AV strokovnjaki. Delili bodo svoje izkušnje in nasvete za reševanje krize, zlasti na področju filmskih festivalov in tržnic, pozicioniranja filmov, pretočnosti vsebin ter dostopa do financ.

Zavod Otok in CID Ptuj sta inovativni kulturni središči v lokalnem okolju

CED, 16. junij ― Evropska komisija je objavila rezultate prvega pilotnega razpisa za podporo kinematografom, ki delujejo na področjih z omejeno kulturno in kinematografsko ponudbo. Zavod Otok in CID Ptuj (Mestni kino Ptuj) kot partnerja zastopata Slovenijo v dveh od samo 5 podprtih projektov na evropski ravni! Skupna vrednost podpore EU za njuna projekta je 735.878 EUR – iskrene čestitke!

Plan B za kulturne politike evropskih mest

CED, 11. junij ― Cikel spletnih pogovorov o kulturnih politikah evropskih mest v kriznih razmerah in po njih. Prvi spletni pogovor "Vgrajevanje plana B v mestne kulturne strategije", 22. junij 2020, bo moderiral priznani mednarodni strokovnjak za kulturne politike in razvoj ustvarjalnih mest, Ragnar Siil.

Nazaj v pisarno

CED, 19. maj ― Naša ekipa se je vrnila v pisarno. Osebna srečanja zaenkrat še niso mogoča v polni meri. Smo pa kot v preteklih tednih dosegljivi prek e-pošte in družbenih omrežij, poleg tega pa na novo uvajamo še petkovo POP-UP pisarno! Uporabnike vsak petek vabimo na individualna video srečanja prek spleta.

Kaj na dan Evrope

CED, 7. maj ― Na dan Evrope, 9. maja, praznujemo mir in enotnost v Evropi. Ta dan obeležujemo obletnico zgodovinsko pomembne Schumanove deklaracije, s katero je francoski zunanji minister Robert Schuman leta 1950 predlagal novo obliko političnega sodelovanja v Evropi. Na praznični dan vabljeni k obisku številnih spletnih dogodkov na področju filma, glasbe, literature in kulturne dediščine.
še novic