Znani rezultati tretjega razpisa i-Portunus za mobilnost

CED, 8. oktober ― Znani so rezultati tretjega in zadnjega letošnjega razpisa pilotnega projekta i-Portunus za spodbujanje mobilnosti v kulturi in s fokusom na uprizoritvene in vizualne umetnosti. Med 586 prispelimi vlogami bo podporo prejelo 90 umetnikov/kulturnih delavcev. Podporo za mobilnost iz Slovenije prejme Mitja Obed, ki deluje na področju uprizoritvenih umetnosti – čestitamo!

Animateki letos več MEDIA sredstev Ustvarjalne Evrope!

CED, 25. september ― Mednarodni festival animiranega filma Animateka je na drugem roku MEDIA razpisa za podporo filmskim festivalom v 2019 pridobil najvišji znesek podpore do sedaj: 46.000 EUR! Od skupaj 35 festivalov, podprtih v tem razpisnem krogu, je Animateka eden od le petih animiranemu filmu posvečenih evropskih dogodkov in letos edini slovenski filmski festival s podporo Evropske komisije.

Razmišljate o prijavi na razpis Ustvarjalne Evrope?

CED, 24. september 23. avgusta je bil potrjen delovni program Ustvarjalne Evrope za leto 2020, ki je podlaga za izvajanje vseh razpisov za leto 2020. Preverite sveže objavljene zadnje razpise Kultura in MEDIA. Če razmišljate o prijavi na razpis, vam lahko pomagamo pri prvih korakih. Priporočamo obisk Info dneva MEDIA in Kultura: Ljubljana, 9. okt. 

Ustvarjalna Evropa na 76. ediciji filmskega festivala v Benetkah

CED, 29. avgust ― V Benetkah bo med 28. avg. in 7. sept. potekal 76. beneški mednarodni filmski festival. V tekmovalnem programu bo prikazanih 21 celovečercev, med njimi tudi štirje s podporo MEDIA. V okviru festivala bo potekal tudi Evropski filmski forum, katerega osrednja tema bo promocija evropskih del izven Evrope. Izpostavljamo tudi druge dogodke, namenjene filmskim profesionalcem.

Zgodbe iz kostanjevih gozdov premierno v Torontu!

CED, 27. avgust ― Film, ki je s podporo podprograma MEDIA nastal v produkciji zavoda Nosorogi Marine Gumzi, bo svetovno premiero septembra doživel v Torontu, na enem najpomembnejših filmskih festivalov. Prvenec Gregorja Božiča je bil izbran v festivalsko sekcijo Odkritja (Discovery), kjer bodo občinstvu predstavljeni avtorji s svojimi prvimi in drugimi filmi.

Septembra že 34. Mednarodni literarni festival Vilenica

CED, 20. avgust ― Društvo slovenskih pisateljev vabi na 34. Mednarodni literarni festival Vilenica (10.–15. sept. 2019), ki je del projekta »Read Me I am Yours« s podporo Ustvarjalne Evrope. Festival prinaša številne dogodke; literarna branja, pogovore, srečanja in okroglo mizo v Cankarjevem domu v Ljubljani. Vabljeni tudi v kraško jamo Vilenica, na slovesno podelitev nagrade vilenica 2019.

Ustvarjalne sinergije v Varaždinu

CED, 20. avgust ― 29. avg. 2019 bomo na Hrvaškem v okviru uličnega in glasbenega festivala Špancirfest, skupaj s hrvaškimi in avstrijskimi kolegi, predstavili priložnosti za mednarodno sodelovanje, ki jih omogoča Ustvarjalna Evropa, ter dejavnosti in delo CED. Promovirali bomo tudi uspehe slovenskih ustvarjalcev.
še novic