Kako se ukrepov za obvladovanje posledic pandemije koronavirusa na področju kulture lotevajo evropske države?

CED, 25. marec ― Po podatkih, ki smo jih do 27. marca 2020 zbrali predstavniki evropske mreže centrov CED (katere članica je tudi Motovila), je več kot 20 evropskih držav že sprejelo splošne fiskalne in socialne ukrepe, ki veljajo tudi za kulturnega in ustvarjalne sektorje. Med njimi je 13 držav, ki so poleg tega sprejele tudi specifične sektorske ukrepe, in sicer: FI, GR, HR, IE, Lux, DE, NL, NO, PL, PT, RO, Katalonija (ES) ter Škotska in Wales (UK).

POZIV za prejemnike podpore Ustvarjalna Evropa

CED, 24. marec ― Predstavnike organizacij, ki so prejemnice sredstev programa Ustvarjalna Evropa, pozivamo, da nam do petka, 27. marca 2020, posredujete informacije o težavah pri izvajanju tekočih mednarodnih projektov. Zbrane podatke bomo posredovali evropskim in nacionalnim institucijam, ki so pristojne, da pripravijo ustrezne premostitvene ukrepe.

Predstavljamo evropske mreže: Amateo

CED, 20. marec ― Amateo je ena od 28 evropskih mrež na področju kulturnega in ustvarjalnih sektorjev, ki jih podpira Evropska komisija v okviru Ustvarjalne Evrope. Poslanstvo Amatea, ki spodbuja aktivno udeležbo v kulturi, je podpirati delovanje in mednarodne aktivnosti organizacij, ki delujejo na področju ljubiteljske umetnosti in kulture v Evropi.

Odpoved osebnih srečanj

CED, 12. marec ― Ekipa zavoda Motovila (CED Slovenija) zaradi trenutne situacije v zvezi z izbruhom koronavirusa do nadaljnjega odpoveduje vsa osebna srečanja in zapira vrata pisarne. Dosegljivi smo po elektronski pošti, prek družbenih omrežij ali prek Skypa.

Projekt mora koristiti regiji Zahodnega Balkana in imeti jasno utemeljen dolgoročni učinek

CED, 14. februar ― Ekipa Motovile (CED Slovenija) je za prijavitelje na razpis za projekte kulturnega sodelovanja na Zahodnem Balkanu 12. februarja 2020 v Ljubljani organizirala tehnično delavnico: kako predstaviti projektno idejo in pri tem upoštevati cilje in prednostne naloge razpisa. Vse to pa napisati na 30. straneh in pri svoji utemeljitvi upoštevati omejitev števila znakov pri vsakem posameznem odgovoru v prijavnem obrazcu.
še novic