Nacionalno medresorsko strokovno usposabljanje Kulturni bazar 2024

Ministrstvo za kulturo, 19. februar ― Največje strokovno usposabljanje na področju kulturno-umetnostne vzgoje Kulturni bazar, ki ga že 16. leto pripravljamo Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, Zavod Republike Slovenije za šolstvo ter Cankarjev dom s kulturnimi ustanovami in partnerji iz različnih resorjev, bo 20. marca 2024 v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Ministrica dr. Asta Vrečko na tretji svetovni Unescovi konferenci o kulturno-umetnostni vzgoji

Ministrstvo za kulturo, 15. februar ― Ministrica dr. Asta Vrečko se je v Abu Dabiju na povabilo generalne direktorice Organizacije Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (angleško United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization – UNESCO) Audrey Azoulay in ministra za kulturo Združenih arabskih emiratov Salema Halida Al Kasimija udeležila tretje svetovne Unescove konference o kulturno-umetnostni vzgoji.

Najava dveh razpisov

Ministrstvo za kulturo, 13. februar ― V petek, 16. februarja, bosta objavljena Redni letni ciljni razpis za sofinanciranje distribucije kakovostnih evropskih, avtorskih in svetovnih kinotečnih filmov v kinematografski mreži in v avdiovizualnih storitvah na zahtevo ter art kino programov za leto 2024 in Javni razpis za izbor javnih kulturnih programov na področju filmskih festivalov (v letih 2024 – 2026).

Predlog novega Nacionalnega programa za kulturo z akcijskim načrtom v javni obravnavi

Ministrstvo za kulturo, 7. februar ― Ministrstvo za kulturo je v javno obravnavo poslalo predlog Resolucije o nacionalnem programu za kulturo 2024–2031 (ReNPK 24–31) in Akcijski načrt 2024–2027 za Resolucijo o nacionalnem programu za kulturo 2024–2031 (Akcijski načrt). Rok za oddajo komentarjev in pripomb na dokumenta je do vključno 25. marca 2024.
še novic