Prvo srečanje mednarodnega združenja za kulturo gradnje

Ministrstvo za kulturo, 2. junij ― Prvo srečanje mednarodnega združenja za kulturo gradnje "Davos Baukultur Alliance" je bilo 19. in 20. maja v Benetkah. Srečanje združenja, ki je bilo na pobudo Švice in v sodelovanju s Svetovnim gospodarskim forumom (angleško the World Economic Forum – WEF) ustanovljeno januarja 2023 v Davosu, je odprl predsednik Švicarske konfederacije Alain Berset.

Obisk gradbišča Arhiva Republike Slovenije

Ministrstvo za kulturo, 30. maj ― Ministrica dr. Asta Vrečko je obiskala gradbišče Arhiva Republike Slovenije v Ljubljani. Gradnja novih prostorov za potrebe Arhiva RS na Poljanski cesti 40 v Ljubljani, kamor se bodo iz Gruberjeve palače preselili tudi vodstvo in drugi zaposleni, bo predvidoma končana v začetku prihodnjega leta, preselitev zaposlenih v nove prostore pa je previdena konec prihodnjega poletja.

Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Nova Gorica v obnovo Laščakove vile

Ministrstvo za kulturo, 30. maj ― Državna sekretarja Ministrstva za kulturo mag. Marko Rusjan in Matevž Čelik Vidmar sta si danes skupaj z županom Mestne občine Nove Gorice Samom Turelom ogledala Laščakovo vilo in potek prenove Rafutskega parka. Potrdila sta, da je za obnovo Laščakove vile zagotovljenih 4,9 milijona evrov kohezijskih sredstev. Prenova vile naj bi se na terenu začela v letu 2025.
še novic