Čudežna dežela Sussex

Čudežna dežela Sussex

Radio Študent, 7. junij ― Čeprav je bila založba VigeVageKnjige tudi v zadnjem času zelo dejavna, se bomo danes najprej lotili že lani izdane Alice v Sussexu avstrijskega striparja Nicolasa Mahlerja. Avtor je v preteklosti med drugim risal za eno največjih ameriških založb Fantagraphics Books, znan pa je tudi po stripovskih priredbah klasičnih literarnih del.
Čitamo Marteka

Čitamo Marteka

Radio Študent, 1. junij ― V nocojšnji oddaji Art-area se bomo sprehodili po retrospektivni razstavi hrvaškega konceptualnega umetnika Vlada Marteka Razstava z več naslovi, ki je potekala med 6. februarjem in 24. majem v Mestni galeriji Ljubljana.
Skozi stene, a ne čisto brez melanholije

Skozi stene, a ne čisto brez melanholije

Radio Študent, 13. maj ― V današnjih dneh je bolj težko slediti aktualnim razstavam, ker jih z izjemo peščice online razstav pač ni mogoče izvajati. Čas torej omogoča, da se spomnimo na avtorje, ki ne začenjajo svoje umetniške poti zdaj, temveč so že v prejšnjem stoletju začeli postavljati temelje za umetnost, kot jo poznamo danes.
Interaktivnost

Interaktivnost

Radio Študent, 2. maj ― Drage poslušalke in dragi poslušalci, pozdravljeni v 308. Art-arei, oddaji, v kateri enkrat mesečno premišljujemo o sodobni umetnosti. Po prijetnih Sprehodih skozi hodeče performanse skupine OHO prejšnji mesec se bomo ponovno lotili novomedijske umetnosti.
Otroški strip

Otroški strip

Radio Študent, 11. april ― O otroškem stripu v intervjujih -z Anjo Golob - urednico založbe VigeVage knjige -z Andrejem Štularjem o Medvedu - njegovem novem hibridu med slikanico in stripom za otroke ___________________________________ forum.striparna.com je nazaj! Glasujte za naj strip 2019! &
In memoriam: Albert Uderzo

In memoriam: Albert Uderzo

Radio Študent, 25. marec ― Odšel je še en velikan. Ne, legendarni stripar Albert Uderzo ni imel koronavirusa. Imel pa je 92 let in v torkovo jutro se zaradi srčne kapi, ki ga je doletela med spanjem, ni več zbudil. Adijo, Uderzo, in poskrbi, da nam nebo ne bo padlo na glavo.
Še en poetični vojak

Še en poetični vojak

Radio Študent, 18. marec ― V časih, ko ljudje še niso prav pogosto hodili na Triglav, se je očitno pravo domoljubje kazalo v pisanju pesmi v slovenščini. Tako kot danes pa so bili pesniki primarno zaposleni z nekim drugim poklicem, na primer z vojaštvom.
še novic