Obdarovanje

Obdarovanje

Radio Študent, 14. september ― “Živimo v dobi, ki postavlja našemu načinu življenja strašanske izzive.”  “S temi izzivi se ne moremo spopadati s t. i. gospodarskimi čudeži.” “Iščemo rešitev, ki bo osvetlila naše razlike in postala dramatično prizorišče za naslednje dejanje v naši zgodovini.”
BETINA HABJANIČ: SMRT, UŽITEK, PERVERZIJA

BETINA HABJANIČ: SMRT, UŽITEK, PERVERZIJA

Radio Študent, 17. avgust ― »Užitki krutosti so tretji, ki smo si jih obljubili, da jih bomo analizirali. Te vrste užitki so danes zelo običajni med ljudmi in poslušajte argument, ki se ga poslužijo, ko jih opravičujejo. Želimo se razvneti, pravijo, to je cilj vsakega moškega, ki se predaja sladostrastju, in razvnetost si želimo doseči z najsilnejšimi sredstvi.
Platonova telesa

Platonova telesa

Radio Študent, 24. julij ― Kot objekt tokratne Art-aree bomo pregledali festival Svetlobna gverila, ki je bil v svoji 14. izdaji poimenovan 5 elementov. Festival je potekal od 15. junija do 11. julija, nastal pa je v produkciji skupine Strip Core.
Čudežna dežela Sussex

Čudežna dežela Sussex

Radio Študent, 7. junij ― Čeprav je bila založba VigeVageKnjige tudi v zadnjem času zelo dejavna, se bomo danes najprej lotili že lani izdane Alice v Sussexu avstrijskega striparja Nicolasa Mahlerja. Avtor je v preteklosti med drugim risal za eno največjih ameriških založb Fantagraphics Books, znan pa je tudi po stripovskih priredbah klasičnih literarnih del.
Čitamo Marteka

Čitamo Marteka

Radio Študent, 1. junij ― V nocojšnji oddaji Art-area se bomo sprehodili po retrospektivni razstavi hrvaškega konceptualnega umetnika Vlada Marteka Razstava z več naslovi, ki je potekala med 6. februarjem in 24. majem v Mestni galeriji Ljubljana.
Skozi stene, a ne čisto brez melanholije

Skozi stene, a ne čisto brez melanholije

Radio Študent, 13. maj ― V današnjih dneh je bolj težko slediti aktualnim razstavam, ker jih z izjemo peščice online razstav pač ni mogoče izvajati. Čas torej omogoča, da se spomnimo na avtorje, ki ne začenjajo svoje umetniške poti zdaj, temveč so že v prejšnjem stoletju začeli postavljati temelje za umetnost, kot jo poznamo danes.
Interaktivnost

Interaktivnost

Radio Študent, 2. maj ― Drage poslušalke in dragi poslušalci, pozdravljeni v 308. Art-arei, oddaji, v kateri enkrat mesečno premišljujemo o sodobni umetnosti. Po prijetnih Sprehodih skozi hodeče performanse skupine OHO prejšnji mesec se bomo ponovno lotili novomedijske umetnosti.
Otroški strip

Otroški strip

Radio Študent, 11. april ― O otroškem stripu v intervjujih -z Anjo Golob - urednico založbe VigeVage knjige -z Andrejem Štularjem o Medvedu - njegovem novem hibridu med slikanico in stripom za otroke ___________________________________ forum.striparna.com je nazaj! Glasujte za naj strip 2019! &
še novic