Graditi človeka

Graditi človeka

Radio Študent, 18. september ― »Pomemben položaj zasedate, a poglejte, kakšno zanič mizo imate; jaz bi jo vrgel skozi okno. Pri Bauhausu pa se trudimo prav za to, da bi imeli dobre izdelke, ki jih ne bi bilo treba vreči skozi okno.« Navedek, ki sta ga pravkar slišali, je bil izrečen leta 1933 v Rosenbergovi pisarni.
Poet poetu strip

Poet poetu strip

Radio Študent, 15. september ― V današnjem Striptizu predstavljamo najbolj svež slovenski strip Rob: zbadljivi poet v stripu in glasbi, ki je prejšnji teden prišel iz tiskarn, včeraj pa je bil v sklopu desete obletnice Kina Šiška na Stripolisu v Komuni tudi že v živo predstavljen.
Neskončna privlačnost stadiona

Neskončna privlačnost stadiona

Radio Študent, 9. september ― Ime mu je Klaus Littmann. Leta 1970 zagleda sliko Maxa Peintnerja z naslovom Neskončna privlačnost narave. Na njej vidi zeleni gozd sredi stadiona. Gozd sredi stadiona? Noro. Sliko hoče kupiti, hoče jo imeti zase, na steni, v svojem stanovanju, ampak, upsi … to je nemogoče. Slika je že prodana neki ameriški galeriji.
Melanija, Melania, Melanie

Melanija, Melania, Melanie

Radio Študent, 7. avgust ― V tokratnih Finih umetnostih recenziramo razstavo Brada Downeya, ki bo v Galeriji Vžigalica na ogled še do 25. avgusta. Razstava nosi naslov Ta Eho in se tako navezuje na nimfo Eho, znano iz grške mitologije, ki jo je boginja Hera zaradi prikrivanja Zevsove nezvestobe kaznovala.
Politična razstava za otroke

Politična razstava za otroke

Radio Študent, 21. junij ― V tokratnih Finih umetnostih se bomo decentralizirali in obiskali Galerijo mesta Ptuj, ki živi od marca 2017 in razstavlja slovensko in tujo sodobno umetniško produkcijo. Letos bo ponovno eno izmed razstavišč že 17. edicije festivala sodobne umetnosti Art Stays, ki bo med 7.
še novic