In memoriam: Albert Uderzo

In memoriam: Albert Uderzo

Radio Študent, 25. marec ― Odšel je še en velikan. Ne, legendarni stripar Albert Uderzo ni imel koronavirusa. Imel pa je 92 let in v torkovo jutro se zaradi srčne kapi, ki ga je doletela med spanjem, ni več zbudil. Adijo, Uderzo, in poskrbi, da nam nebo ne bo padlo na glavo.
Še en poetični vojak

Še en poetični vojak

Radio Študent, 18. marec ― V časih, ko ljudje še niso prav pogosto hodili na Triglav, se je očitno pravo domoljubje kazalo v pisanju pesmi v slovenščini. Tako kot danes pa so bili pesniki primarno zaposleni z nekim drugim poklicem, na primer z vojaštvom.
Uvod v novomedijsko umetnost

Uvod v novomedijsko umetnost

Radio Študent, 1. marec ― Pozdravljeni v prvi Art-arei v letu 2020. Oddaja, v kateri enkrat mesečno predstavljamo in komentiramo dogajanje na prizorišču sodobnih vizualnih in drugih sorodnih umetnosti, je s svežo programsko shemo dobila nov termin. Namesto ob torkovih večerih vas vabimo, da se na frekvenco 89,3 MHz priklopite uro pred polnočjo vsak prvi ponedeljek v mesecu.
Otrok za s sabo

Otrok za s sabo

Radio Študent, 19. februar ― Olivier Schrauwen je 42-letni belgijski stripar, ki je leta 2006 izdal svoj stripovski knjižni prvenec z naslovom Fant moj. Strip lahko od pretekle jeseni beremo tudi v slovenščini. Prevod je izšel tik pred Festivalom stripa Tinta, na katerem ga je Forum Ljubljana tudi v živo gostil. Njegove animacije in stripi so bili med festivalom na ogled v Galeriji Alkatraz.
Otrok za s sabo

Otrok za s sabo

Radio Študent, 19. februar ― Olivier Schrauwen je 42-letni belgijski stripar, ki je leta 2006 izdal svoj knjižni prvenec z naslovom Fant moj. Strip lahko od pretekle jeseni beremo tudi v slovenščini. Prevod je izšel tik pred Festivalom stripa Tinta, na katerem ga je več dni gostil Forum Ljubljana.
Do Francije in nazaj

Do Francije in nazaj

Radio Študent, 16. februar ― Napoved leta francoskega stripa. Poročilo s stripovskega festivala v Angoulemu. Novice iz sveta stripa. __________________________ DOGODKI razstava stripov Endija Pašića, Kamnik od 13. 2. @MC Kotlovnica Že devet let v Ciriusu – Razstava stripov in ilustracij.  
še novic