Melanija, Melania, Melanie

Melanija, Melania, Melanie

Radio Študent, 7. avgust ― V tokratnih Finih umetnostih recenziramo razstavo Brada Downeya, ki bo v Galeriji Vžigalica na ogled še do 25. avgusta. Razstava nosi naslov Ta Eho in se tako navezuje na nimfo Eho, znano iz grške mitologije, ki jo je boginja Hera zaradi prikrivanja Zevsove nezvestobe kaznovala.
Politična razstava za otroke

Politična razstava za otroke

Radio Študent, 21. junij ― V tokratnih Finih umetnostih se bomo decentralizirali in obiskali Galerijo mesta Ptuj, ki živi od marca 2017 in razstavlja slovensko in tujo sodobno umetniško produkcijo. Letos bo ponovno eno izmed razstavišč že 17. edicije festivala sodobne umetnosti Art Stays, ki bo med 7.
Grenka plat Velikega jabolka

Grenka plat Velikega jabolka

Radio Študent, 22. maj ― Amerika nekoč se morda ni dosti razlikovala od Amerike danes. Kljub ne prav pozitivnemu pridevniku Trumpova Amerika, se množice še vedno valijo v to deželo tornadov, trebušnega sala in drage zdrave hrane, v upanju na obljubljeno blaginjo. Zlata leta Hollywooda so nam risala podobe mnogobarvnih migetajočih luči, bleščečih nasmehov in razkošnih oprav.
Kastelic, Ford, Mignola

Kastelic, Ford, Mignola

Radio Študent, 18. maj ― O opusu Dušana Kastelica, striparja in animatorja, letošnjega dobitnka Prešernove nagrade. (Na fotografiji tabla iz stripa JBTZ) - posnetek celotnega predavanja ob otvoritvi razstave je spodaj Intervju z Rokom Glavanom, kustosom razstave ob 50. obletnici Alana Forda v Narodni galeriji.
še novic