Točka izginjanja

Točka izginjanja

Radio Študent, 24. oktober 2019 ― Jason Lutes, Američan, je dvajset let risal tridelni, približno šeststostranski strip, risoroman, s sila preprostim naslovom Berlin. Nedavno zaključeno delo ‒ zadnji del z naslovom Mesto luči je v izvirniku izšel lani ‒ imamo sedaj v prevodu Jakoba Rotarja tudi v slovenščini, izšlo je pri Založbi ZRC.
Graditi človeka

Graditi človeka

Radio Študent, 18. september 2019 ― »Pomemben položaj zasedate, a poglejte, kakšno zanič mizo imate; jaz bi jo vrgel skozi okno. Pri Bauhausu pa se trudimo prav za to, da bi imeli dobre izdelke, ki jih ne bi bilo treba vreči skozi okno.« Navedek, ki sta ga pravkar slišali, je bil izrečen leta 1933 v Rosenbergovi pisarni.
Poet poetu strip

Poet poetu strip

Radio Študent, 15. september 2019 ― V današnjem Striptizu predstavljamo najbolj svež slovenski strip Rob: zbadljivi poet v stripu in glasbi, ki je prejšnji teden prišel iz tiskarn, včeraj pa je bil v sklopu desete obletnice Kina Šiška na Stripolisu v Komuni tudi že v živo predstavljen.
Neskončna privlačnost stadiona

Neskončna privlačnost stadiona

Radio Študent, 9. september 2019 ― Ime mu je Klaus Littmann. Leta 1970 zagleda sliko Maxa Peintnerja z naslovom Neskončna privlačnost narave. Na njej vidi zeleni gozd sredi stadiona. Gozd sredi stadiona? Noro. Sliko hoče kupiti, hoče jo imeti zase, na steni, v svojem stanovanju, ampak, upsi … to je nemogoče. Slika je že prodana neki ameriški galeriji.
še novic