Na Ljubljana Festivalu Verdijeva opera Trubadur

SiGledal Novice, 8. julij ― V sklopu 72. Ljubljana Festivala je v ponedeljek, 8. 7., in v sredo, 10. 7. na sporedu opera Trubadur skladatelja Giuseppeja Verdija v izvedbi Teatro del Maggio Musicale Fiorentino (Gledališča Majskega glasbenega festivala v Firencah). Dirigentska taktirka bo v rokah Zubina Mehte, režijo podpisuje Stefania Grazioli, ki je obnovila produkcijo Cesareja Lievija.

A10 v LJ (7.7.) – FOTO & KOMENTAR

Ana Monro, 8. julij ― V nedeljo (7. 7.) se je tik pred začetkom zadnjega festivalskega dne odprlo nebo nad Šiško, toda hud naliv programa k sreči ni odplaknil, ampak ga je zgolj zamaknil. Prograamskih vrhuncev je bilo več: “kronanje” zmagovalcev v izboru za nagrado odličnosti URBANA LJUBLJANA 2024, gibalna predstava z umetnicami na vozičkih Nedeljsko kosilo, skupinska plesna koreografija ustvarjalcev ... The post A10 v LJ (7.7.) – FOTO & KOMENTAR appeared first on Ana Monro.

Podelili smo STANOVSKO NAGRADO odličnosti!

Ana Monro, 7. julij ― Na polno presenetljiva, a popolnoma razumljiva odločitev mednarodne žirije: ker sta bili popolni dve predstavi, je šla nagrada odličnosti URBANA LJUBLJANA 2024 na pol! Prislužili/razdelili so si jo člani umetniške skupine Globus Hystericus (Sanje uličarjev: pesem za park) in Danijela Zajc (Gravitacija perspektive). Iskrene čestitke vsem – tudi ostalim finalistom.   VEČ INFORMACIJ     ... The post Podelili smo STANOVSKO NAGRADO odličnosti! appeared first on Ana Monro.

A10 v LJ (6.7.) – FOTO & KOMENTAR

Ana Monro, 7. julij ― V soboto (6. 7.) dopoldan se je v mestnem središču odvila še zadnja festivalska matineja, popoldan je program gostoval v Celovških dvorih, zvečer pa se je dogajanje spet preselilo na osrednje prizorišče v Šiški – k Prekomorcem, kjer se je z atraktivno ognjeno predstavo zaključil predzadnji dan v Ljubljani. Kako je Ana Desetnica prispela na ... The post A10 v LJ (6.7.) – FOTO & KOMENTAR appeared first on Ana Monro.

PODRUŽIMO SE na zadnji dan Ane Desetnice v LJUBLJANI! (7.7.)

Ana Monro, 6. julij ― Festival v Ljubljani bomo zaključili s prireditvijo, ki bo močno vpeta v kontekst Kulturne Četrti Šiška, za razvoj katere si v zadnjih letih intenzivno in aktivno prizadeva naš dolgoletni partner in podpornik, javni zavod Turizem Ljubljana. Prizorišče bo zato na Trgu Prekomorskih brigad 1, pred stavbo, imenovano PREKOMORCI, ki skupaj s Kino Šiška tvorijo njeno ... The post PODRUŽIMO SE na zadnji dan Ane Desetnice v LJUBLJANI! (7.7.) appeared first on Ana Monro.

A10 v LJ (5.7.) – FOTO & KOMENTAR

Ana Monro, 6. julij ― V petek, 5. 7., je v času festivalskega programa v Ljubljani do Šiške vozil ANA BUS – s kondukterjem Gadijem. Večina dogodkov se je odvila v čudovitem zelenem okolju Litostrojskih blokov, z večerom pa smo se premaknili na drugo stran Celovške ceste – k Prekomorcem, torej tja, kjer je Gledališče Ane Monro doma. Vabljeni k ... The post A10 v LJ (5.7.) – FOTO & KOMENTAR appeared first on Ana Monro.

A10 v LJ (4.7.) – FOTO & KOMENTAR

Ana Monro, 5. julij ― Fotografije Luke Dakskoblerja so, kot vselej, odlične, ampak festivalska povorka, s katero se je Ana Desetnica na simbolni in konkretni ravni preselila iz mestnega središča v Šiško, je bila pa nekaj najboljšega ever! Poglejte, kako je izgledal naš POTOHOD, pa tudi kaj vse je še bilo na programu v četrtek, 4. 7.. In seveda ne ... The post A10 v LJ (4.7.) – FOTO & KOMENTAR appeared first on Ana Monro.

Na festivalu v LJUBLJANI tudi javni POSVET z gostom iz UKRAJINE! (6.7.)

Ana Monro, 5. julij ― V soboto, 6. 7. med 11:00 in 12:30, bo kot del programa festivala Ana Desetnica 2024 v Ljubljani v stavbi Prekomorci (na Trgu Prekomorskih brigad 1 v Ljubljani) potekal javni posvet O PRIHODNOSTI ULIČNIH FESTIVALOV. Organizira ga Gledališče Ane Monro. Vse več evropskih uličnih festivalov se namreč širi oziroma seli iz tradicionalnih javnih prostorov v središčih ... The post Na festivalu v LJUBLJANI tudi javni POSVET z gostom iz UKRAJINE! (6.7.) appeared first on Ana Monro.

ANA DESETNICA 2024 se je preselila v ŠIŠKO! (5.-7.7.)

Ana Monro, 5. julij ― V petek, 5. 7., se bo festivalski program Ane Desetnice v Ljubljani začel v šišenski soseski Litostrojski bloki (park in travnik na Gorazdovi ulici) in v soboto, 6. 7., v Celovških dvorih, oba večera pa se bo preselil k Prekomorcem (na Trg Prekomorskih brigad), kjer se bo v nedeljo, 7. 7., tudi uradno zaključil. Vabljeni ... The post ANA DESETNICA 2024 se je preselila v ŠIŠKO! (5.-7.7.) appeared first on Ana Monro.

A10 v LJ (3.7.) – FOTO & KOMENTAR!

Ana Monro, 4. julij ― Že skoraj 15 let edinstvene trenutke Ane Desetnice v Ljubljani v svoj objektiv lovi izjemni fotograf Luka Dakskobler, ki smo ga letos uspeli prepričati, da svoje ”stvaritve” pospremi tudi s komentarjem/subjektivnim zapisom. Slednje boste lahko prebirali TUKAJ, fotogalerija posameznega dne pa bo objavljena TUKAJ.   FOTOGALERIJA (3. 7.) KOMENTAR FOTOGRAFA (3. 7.)       The post A10 v LJ (3.7.) – FOTO & KOMENTAR! appeared first on Ana Monro.
še novic