V Kamnik ponovno vabi festival Kamfest

SiGledal Novice, 9. avgust ― V Kamniku se začenja festival Kamfest, ki bo letos že 21. zavzel ulice in dvorišča mesta. Na desetih prizoriščih po središču Kamnika in bližnji okolici se bo zvrstilo več kot 50 dogodkov. Letošnja novost je prizorišče v Maistrovi hiši, Otroški oder se letos seli v Kreativno četrt Barutana.

Konec tedna začetek 25. festivala Letni oder Ruše

SiGledal Novice, 8. avgust ― V ambientu kamnitega amfiteatra ter v središču Ruš bo znova potekal devetdnevni festival smeha in glasbe Letni oder Ruše. Letošnja že 25. izvedba poletnega dogodka bo postregla z nastopi glasbenikov, igralcev in drugih umetnikov, program pa bodo v soboto odprli z 22. Kantfestom, na katerem bodo nastopili Bojan Sedmak, Peter Andrej in Adi Smolar.

Še eno gostovanje v SRBIJI! (16.8.)

Ana Monro, 5. avgust ― V Nišu bo od 9. do 18. 8. potekal mednarodni jazz festival NIŠVILLE, ki ima tudi gledališko sekcijo. Del (programa) te je predstava 40-60, v kateri ulično-gledališki veteran Goro Osojnik, in prvo ime sodobnega cirkusa na Balkanu Milan Manić, na drugačen in privlačen način stapljata/prepletata “svoja” žanra, (p)osebnosti ter dolgoletne performativne izkušnje. Uprizorila jo bosta ... The post Še eno gostovanje v SRBIJI! (16.8.) appeared first on Ana Monro.

Plesalec Boštjan Antončič: Plesna umetnost zaradi svoje krhkosti potrebuje trdno strukturo (intervju)

SiGledal Novice, 4. avgust ― Boštjan Antončič, član priznane belgijske plesne skupine Rosas, je v dopisnem intervjuju oudaril, da na razmere na področju plesa, zlasti v Sloveniji, gleda s strahom, saj je plesna umetnost zaradi svoje minljivosti krhka. Zato bi bilo po njegovem mnenju toliko bolj pomembno imeti trdno strukturo, ki bi ščitila plesalce in koreografe.
še novic