PIFcamp 2018 – umiritev

PIFcamp 2018 – umiritev

PIFcamp, 9. avgust 2018 ― Za odmik od delovnega okolja in tehnologije nam vsakodnevno služijo dejavnosti na in ob Soči. Tisti najbolj pozorni in radovedni lahko tam vsako jutro najdejo tudi The Wandering Cafe Lynne Bruning ter se ameriški ustvarjalki in inovatorki na področju nosljive umetnosti ob reki pridružijo na jutranjem klepetu ob kavi. Sredi tedna smo si glave prevetrili … Continue reading PIFcamp 2018 – umiritev The post PIFcamp 2018 – umiritev appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2018 – umiritev

PIFcamp 2018 – umiritev

PIFcamp, 9. avgust 2018 ― Za odmik od delovnega okolja in tehnologije nam vsakodnevno služijo dejavnosti na in ob Soči. Tisti najbolj pozorni in radovedni lahko tam vsako jutro najdejo tudi The Wandering Cafe Lynne Bruning ter se ameriški ustvarjalki in inovatorki na področju nosljive umetnosti ob reki pridružijo na jutranjem klepetu ob kavi. Sredi tedna smo si glave prevetrili … Preberi več o PIFcamp 2018 – umiritev The post PIFcamp 2018 – umiritev appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2018 – vse eno je

PIFcamp 2018 – vse eno je

PIFcamp, 8. avgust 2018 ― Če si na pravi lokaciji in želiš dostopati do interneta preko WiFi omrežja, to ni težko. Vendar nam samo ime omrežja navadno sporoča le osnovno informacijo o tem, kdo nam ga posreduje. Kaj pa če bi omrežje bolje izkoristili in ga namesto za posredovanje generičnih informacij uporabili za boljšo komunikacijo? To je osnovna ideja potencialno … Continue reading PIFcamp 2018 – vse eno je The post PIFcamp 2018 – vse eno je appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2018 – vse eno je

PIFcamp 2018 – vse eno je

PIFcamp, 8. avgust 2018 ― Če si na pravi lokaciji in želiš dostopati do interneta preko WiFi omrežja, to ni težko. Vendar nam samo ime omrežja navadno sporoča le osnovno informacijo o tem, kdo nam ga posreduje. Kaj pa če bi omrežje bolje izkoristili in ga namesto za posredovanje generičnih informacij uporabili za boljšo komunikacijo? To je osnovna ideja potencialno … Preberi več o PIFcamp 2018 – vse eno je The post PIFcamp 2018 – vse eno je appeared first on PIFcamp.
DIVA med filmom in videom (2018-08-07)

DIVA med filmom in videom (2018-08-07)

DIVA video arhiv, 7. avgust 2018 ― Na nekatere novosti v našem arhivu smo še posebej ponosni. To so digitalna dela, ki se gibljejo v medprostoru med kratkim/avtorskim filmom in umetniškim/eksperimentalnim videom. Zadrega, kdaj govoriti o videu in kdaj o kratkem filmu, se zdi mlajšim generacijam nepotrebna, za Postajo DIVA pa je to ena od nosilnih tematik zadnjih let. Na DIVI smo tako objavili že več tovrstnih digitalnih del zlasti mlajše generacije, denimo Coffee Urške D...
PIFcamp 2018 – kroženje

PIFcamp 2018 – kroženje

PIFcamp, 7. avgust 2018 ― Smo sredi delikatnega naravnega ekosistema, v katerem se še toliko bolj zavedamo, da živimo v času, ko hiperprodukcija postaja vse bolj občutna. S tem se izrisuje in krepi miselnost, da naravi ne smemo le jemati, temveč se moramo premišljeno vključiti v naravni sistem, v katerem vse kroži. PIFcamp tudi letos poteka v duhu naredi sam … Continue reading PIFcamp 2018 – kroženje The post PIFcamp 2018 – kroženje appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2018 – kroženje

PIFcamp 2018 – kroženje

PIFcamp, 7. avgust 2018 ― Smo sredi delikatnega naravnega ekosistema, v katerem se še toliko bolj zavedamo, da živimo v času, ko hiperprodukcija postaja vse bolj občutna. S tem se izrisuje in krepi miselnost, da naravi ne smemo le jemati, temveč se moramo premišljeno vključiti v naravni sistem, v katerem vse kroži. PIFcamp tudi letos poteka v duhu naredi sam … Preberi več o PIFcamp 2018 – kroženje The post PIFcamp 2018 – kroženje appeared first on PIFcamp.
friformA\V / 16.08.2018 / Lina Rica (HR) / Bálint Bolcsó (HU) / Samo Kutin (SI)

friformA\V / 16.08.2018 / Lina Rica (HR) / Bálint Bolcsó (HU) / Samo Kutin (SI)

Cirkulacija 2, 7. avgust 2018 ― KUD Mreža / friformAV – Cirkulacija 2 predstavljata: friformA\V Lina Rica (HR) / video v živo Bálint Bolcsó (HU) / elektronika Samo Kutin (SLO) / hurdy gurdy Elektroakustična improvizacija in video v živo Tobačna Ljubljana, četrtek 16. avgust 2018, ob 21. uri Vabljeni na drugi dogodek frišne koncertne serije FriFormA\V, ki ostri oči in ušesa s povezovanjem umetniškega videa in sodobnih zvočnih okolij, bodisi s poljem zvočne umetnosti in zvočnih instalacij bodisi s komponirano, elektroakus...
PIFcamp 2018 – začeli smo!

PIFcamp 2018 – začeli smo!

PIFcamp, 6. avgust 2018 ― Četrta edicija mednarodnega hekerskega tabora PIFcamp, ki tudi letos poteka v vasi Soča v osrčju Triglavskega narodnega parka, je znova pritegnila okoli šestdeset kreativcev, ljubiteljev narave, tehnologije, umetnosti, znanosti in prosto-dostopnega znanja, ki so se na lokacijo zgrnili iz raznih koncev sveta. Številni med nami se na tabor vračamo, e manjka pa niti novih obrazov. … Continue reading PIFcamp 2018 – začeli smo! The post PIFcamp 2018 – začeli smo! appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2018 – začeli smo!

PIFcamp 2018 – začeli smo!

PIFcamp, 6. avgust 2018 ― Četrta edicija mednarodnega hekerskega tabora PIFcamp, ki tudi letos poteka v vasi Soča v osrčju Triglavskega narodnega parka, je znova pritegnila okoli šestdeset kreativcev, ljubiteljev narave, tehnologije, umetnosti, znanosti in prosto-dostopnega znanja, ki so se na lokacijo zgrnili iz raznih koncev sveta. Številni med nami se na tabor vračamo, e manjka pa niti novih obrazov. … Preberi več o PIFcamp 2018 – začeli smo! The post PIFcamp 2018 – začeli smo! appeared first on PIFcamp.

KID KIBLA napoved

KIBLA, 30. julij 2018 ― Mariborska nevladna organizacija KIBLA je kulturno-izobraževalno društvo, ki nudi raznolike umetniške vsebine s poudarkom na predstavitvi sodobnih umetniških praks in intermedijske umetnosti. Ima tri razstavišča: KiBelo, artKIT in KIBLA PORTAL, kjer si lahko ogledamo razstavo, umetniški performans,...
Simfonija srca (by Yanoosh)

Simfonija srca (by Yanoosh)

PIFcamp, 27. julij 2018 ― Simfonija srca je projekt, ki se posveča raziskovanju interakcije človeškega srca z lastnim zvokom in različnimi podobami oz. njihovem vplivu na možganske valove in kardiovaskularni sistem. Gre za projekt, pri katerem postavljam svoje srce v vlogo instrumenta, ki ga bom večkanalno vzorčil. S tem bom z raznimi modulacijami v živo ustvarjal avdio-vizualni nastop. Poleg tega … Continue reading Simfonija srca (by Yanoosh) The post Simfonija srca (by Yanoosh) appeared first on PIFcamp.
Simfonija srca (by Yanoosh)

Simfonija srca (by Yanoosh)

PIFcamp, 27. julij 2018 ― Simfonija srca je projekt, ki se posveča raziskovanju interakcije človeškega srca z lastnim zvokom in različnimi podobami oz. njihovem vplivu na možganske valove in kardiovaskularni sistem. Gre za projekt, pri katerem postavljam svoje srce v vlogo instrumenta, ki ga bom večkanalno vzorčil. S tem bom z raznimi modulacijami v živo ustvarjal avdio-vizualni nastop. Poleg tega … Preberi več o Simfonija srca (by Yanoosh) The post Simfonija srca (by Yanoosh) appeared first on PIFcamp.
še novic