Mednarodni hekaton Nasa Space Apps

Fakulteta za dizajn, 27. september 2019 ― Inkubator Sežana in Fakulteta za dizajn vabi vse profesorje in študente, da se udeležijo mednarodnega hekatona Nasa Space Apps, ki bo potekal od 18. do 20. oktobra.  Space Apps je 48-urni mednarodni razvojni tehnološki maraton – hekaton – za inovativno, kreativno, predvsem pa sodelovalno reševanje globalnih izzivov na podlagi javno dostopnih podatkov vesoljske agencije NASA, ki bo […] The post Mednarodni hekaton Nasa Space Apps appeared first on Fakulteta za dizajn.
Evropski dan jezikov z jezikovno kavarno na Bevkovem trgu

Evropski dan jezikov z jezikovno kavarno na Bevkovem trgu

Gimnazija Nova Gorica, 26. september 2019 ― Gimnazija Nova Gorica smo v četrtek, 26. septembra 2019, v sodelovanju z Europe Direct Goriška obeležili Evropski dan jezikov. Dijaki, ki so se v baru Splendid na Bevkovem trgu udeležili dogodka “Pogovarjaj se z mano!”, so goste in mimoidoče naučili nekaj novih besed in fraz v angleščini, italijanščini, francoščini, nemščini, španščini in ruščini ali poklepetali z njimi  v [...]

Ko se srečata dizajn in ergonomija

Fakulteta za dizajn, 26. september 2019 ― Dogodek bo razdeljen na tri dele. V prvem bosta predstavnik podjetja PROFI MEDIA Blaž Fišer in predstavnik podjetja KLUN AMBIENTI Blaž Kovačič spregovorila o ergonomskem vidiku opremljanja delovnih prostorov. Drugi del bo usmerjen na inovativne pristope k opremi delovnih prostorov s poudarkom na edinstvenem oblikovanju in akustičnih specifikah odprtega tipa prostorov. Dogodek bo zaokrožen z […] The post Ko se srečata dizajn in ergonomija appeared first on Fakulteta za dizajn.

Nagrada Good Design 2019

Fakulteta za dizajn, 26. september 2019 ― Litvanska nagrada GOOD DESIGN za oblikovanje je državno tekmovanje, katerega cilj je odkriti in proslaviti najuspešnejše nove ideje iz Litve. Vsa podjetja in oblikovalci, ki živijo v Litvi, so bili dobrodošli k sodelovanju. V letu 2019 je prispelo več kot 250 prijav. Letošnja mednarodna žirija je sestavljena iz strokovnjakov za oblikovanje iz Švice, Poljske, Slovenije, […] The post Nagrada Good Design 2019 appeared first on Fakulteta za dizajn.

World Habitat Day

Fakulteta za dizajn, 26. september 2019 ― Vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru so Združeni narodi določili za Svetovni dan Habitata, s tem naj bi opozorili svet, da imamo vsi pravico oblikovati prihodnost naših mest. Svetovni dan habitata vsako leto prevzame novo temo, s katero želi opozoriti na mandat UN-Habitats za spodbujanje politik trajnostnega razvoja, ki zagotavljajo primerno zavetje za vse. Ob […] The post World Habitat Day appeared first on Fakulteta za dizajn.
Najbolj zaslužni tudi slovenski mladi volilci!

Najbolj zaslužni tudi slovenski mladi volilci!

Gimnazija Nova Gorica, 25. september 2019 ― Ta teden objavljeni rezultati javnomnenjske raziskave Eurobarometer kažejo, da so za odločno rast udeležbe na evropskih volitvah 26. maja najbolj zaslužni mladi volivci! Na ravni EU so namreč zabeležili najvišji skok udeležbe prav v starostnih skupinah od 16/18 do 25 let in od 25 do 39 let. Volilna udeležba na evropski ravni je bila s [...]

Vabilo za diplomante v Alumni klub

Fakulteta za dizajn, 25. september 2019 ― Spoštovane diplomantke in diplomanti Fakultete za dizajn, pridružene članice UP! S pomočjo vas, Fakulteta za dizajn, že vrsto let uspešno prenaša znanje v tuje in domače, javne in gospodarske subjekte, preko inovacij, patentov ter razvojnih in umetniških projektov. Znanja, ki ste jih pridobili v študijskem procesu prinašajo dodano vrednost pri razvoju novih izdelkov in storitev […] The post Vabilo za diplomante v Alumni klub appeared first on Fakulteta za dizajn.

Prosta vpisna mesta za tretji prijavni rok

Fakulteta za dizajn, 24. september 2019 ― Prosta vpisna mesta za tretji prijavni rok: NOTRANJA OPREMA: DODIPLOMSKI/izredno (12) MAGISTRSKI/izredno (25) VIZUALNE KOMUNIKACIJE: DODIPLOMSKI/izredno (7) MAGISTRSKI/izredno (22) TEKSTILIJE IN OBLAČILA: DODIPLOMSKI/redno (6) DODIPLOMSKI/izredno (15) MAGISTRSKI/izredno (12) DIZAJN MANAGEMENT: DODIPLOMSKI/izredno (20) MAGISTRSKI/izredno (25) NAKIT: DODIPLOMSKI/izredno (10) The post Prosta vpisna mesta za tretji prijavni rok appeared first on Fakulteta za dizajn.
Slikar na Velikolaški kulturni poti

Slikar na Velikolaški kulturni poti

Trubarjeva domačija, 24. september 2019 ― Avtor slikarskih del z naslovom »Slikar na Velikolaški kulturni poti« je Zlatko Bešker, mag. pravnih znanosti in diplomirani slikar. Zlatko Bešker je v Velike Lašče zašel leta 1974, sprva predvsem zaradi službenih obveznosti, stalno pa se je naselil na Hrustovem leta 1997. Njegova slikarska dela se nanašajo na Velikolaško kulturno pot, s poudarkom na upodobitve velikolaških in širše slovenskih kulturnih velikanov, Trubarja, Stritarja, Levstika in Javorška. Upodobitve spremljajo slike, zanimivosti, ki jih v ogled slikarju ponuja sprehod po Velikolaški kulturni poti; Trubarjeva domačija, Ilijev kozolec, Stritarjeva kašča, cerkev Sv. Rok in Velike Lašče. Otvoritev likovne razstave bo  v petek, 4. oktobra, ob 19. uri v galeriji Skedenj na Trubarjevi domačiji. V programu, ki ga bo povezoval Matjaž Gruden, bodo sodelovali učenci Glasbene šole Ribnica, oddelka Velike Lašče. Razstava bo na ogled do 3. decembra 2019. Lepo vabljeni!  

HIŠA KUHINJ/Priložnost za opravljanje praktičnega usposabljanja ali zaposlitve

Fakulteta za dizajn, 24. september 2019 ― Podjetje HIŠA KUHINJ D.O.O., v poslovalnici v Ljubljani išče nove sodelavce za prodajo kuhinj. Vse njihove kuhinje so načrtovane vedno individualno za vsako stranko in znanja s področja notranjega oblikovanja in arhitekture so za sodelavce v podjetju velika prednost. Razpis, kjer se nahaja več informacij je objavljen tudi na spletni strani: https://www.hisa-kuhinj.si/2019/07/10/zaposlim The post HIŠA KUHINJ/Priložnost za opravljanje praktičnega usposabljanja ali zaposlitve appeared first on Fakulteta za dizajn.

LYNNE ELVINS: Oblikovalsko razmišljanje in strokovna praksa na področju oblikovanja

Fakulteta za dizajn, 24. september 2019 ― Oblikovalsko razmišljanje: Kot nosilec sporočil in vplivno orodje je oblikovanje ena najboljših naložb, ki jih podjetje lahko zasluži. Pomembno vpliva na to, kaj ljudje opazijo, kaj razumejo in dejanja, ki jih sprejmejo. Oblikovalsko razmišljanje je postopek reševanja problemov, ki prevzame igrivost ustvarjalnosti in zapletenost človeškega vedenja s hitrim prototipiranjem novih izdelkov in storitev. Uporablja orodja […] The post LYNNE ELVINS: Oblikovalsko razmišljanje in strokovna praksa na področju oblikovanja appeared first on Fakulteta za dizajn.
še novic