Mednarodni predavatelji v oktobru

Fakulteta za dizajn, 9. oktober 2020 ― Fakulteta za dizajn v mesecu oktobru 2020 gosti tuje predavatelje: Lynne Elvins (1.letnik VK, NO, TO, vsi letniki DM) s predavanji na temo Design Thinking: ”Design thinking” je kreativna metoda za hitro spreminjanje idej v uporabniško usmerjene prototipe. Uporabljajo jo tako podjetje kot posamični oblikovalci. Lynne Elvins, design manager, bo v predavanju razložila postopek, od […] The post Mednarodni predavatelji v oktobru appeared first on Fakulteta za dizajn.
(Pra) stol 6. Mednarodni Natečaj Industrijskega Oblikovanja Festival lesa

(Pra) stol 6. Mednarodni Natečaj Industrijskega Oblikovanja Festival lesa

Fakulteta za dizajn, 9. oktober 2020 ― Tudi letos  poteka v Kočevju Festival lesa v času od  8. in 13. Oktobra  2020. V ta namen je bil razpisan  6. Mednarodni Natečaj Industrijskega Oblikovanja  (Pra)stol. Strokovna komisija je izbrala tri oblikovalske rešitve. Zmagovalec je študent Fakultete za dizajn, 3. letnika Notranje opreme Amadej Bezovšek. Amadej Bezovšek avtor zmagovalnega stola PRAMOD Chair je zapisal takole: »Stol je zasnovan […] The post (Pra) stol 6. Mednarodni Natečaj Industrijskega Oblikovanja Festival lesa appeared first on Fakulteta za dizajn.
Odprtje razstave Marjana Platovška

Odprtje razstave Marjana Platovška

Trubarjeva domačija, 8. oktober 2020 ― Razstava je posvečena praznovanju 100. obletnice rojstva literata Jožeta Javorška Marjan Platovšek, slikar in upokojeni grafični oblikovalec, pri  ustvarjanju portretov popularnih osebnsti izhaja iz fotografij in njegove slike so, kot je zapisal likovni kritik Dejan Mehmedovič, "videti kot fotografije, čeprav niso fotografije. Natančneje rečeno, videti so kot posebne fotografije, ki izpolnjujejo svojo dokumentacijsko vlogo na poseben način, kajti ustvarjajo mimetičnost, preslikavo realnega, v stilizirani obliki".  S portreti, izdelanimi v tehniki akrila na platnu (velikosti 80 x 90 cm) se sliakr tako zgleduje po Warholu kot tipičnem predstavniku pop art umetnostnega gibanja. A pri Platovšku, kot opozraja Mehmedovič, "ne gre za mimetizacijo, temveč za vizualni efekt, ki deluje na podlagi osnovnih optičnih liikovnih prvin, s to "abstraktnostjo" pa upodablja objektivno realnost, konkretno ljudi oziroma njihove obraze."

OBVESTILO – COVID 19, SMERNICE

Fakulteta za dizajn, 6. oktober 2020 ― OBVEŠČAMO VAS, DA SO BILE VČERAJ, 4. 10. 2020 OBJAVLJANE POSODOBLJENE SMERNICE. BISTVENA RAZLIKA OD PREJŠNJIH SMERNIC JE, DA MORAJO ŠTUDENTI/-TKE MASKE UPORABLJATI TUDI ZNOTRAJ PREDAVALNIC. PROSIMO, DA PRAVILA SPOŠTUJETE. REVIZIJA SMERNIC JE DOSTOPNA: TUKAJ The post OBVESTILO – COVID 19, SMERNICE appeared first on Fakulteta za dizajn.
Zlato priznanje za Lindo Visintin v italijanščini

Zlato priznanje za Lindo Visintin v italijanščini

Gimnazija Nova Gorica, 6. oktober 2020 18. septembra 2020 je potekalo državno tekmovanje iz znanja italijanščine. Tekmovanja so se udeležile tri dijakinje Gimnazije Nova Gorica: Maja Cotič iz 4.F, Zala Brecelj in Linda Visintin iz 4.B, ki so se odlično odrezale. LINDA VISINTIN je na državnem tekmovanju za odlično znanje osvojila prvo mesto in zlato priznanje, ZALA BRECELJ in MAJA COTIČ [...]
World Habitat Day 2020

World Habitat Day 2020

Fakulteta za dizajn, 5. oktober 2020 ― URBAN4FURNITURE at World habitat day – opening of exhibition URBAN4FURNITURE , authors : Prof.Nada Rozmanec Maticic , assis.prof.Tamara Hajdu, assis. Prof. Karin Kosak Arzensek – gallery KAR=IN     The post World Habitat Day 2020 appeared first on Fakulteta za dizajn.
še novic