M3gan

M3gan

MMC Gledamo, 16. januar 2023 ― Lažni oglasi v filmih, mali filmi v filmu, so fascinanten podžanr. V grozljivki M3gan nam tak oglas dopoveduje, da so otroci nori na Večne ljubljenčke, kosmate naslednike Furbyja, okrašene z bolščečimi očmi, posnetimi prdci in preveč realističnimi zobmi.
Dvojna prevara

Dvojna prevara

MMC Gledamo, 11. januar 2023 ― Park Chan-wook se je od ultranasilnih modernih klasik postopoma preusmeril k tihim psihoerotičnim srhljivkam: Dvojna prevara je reinterpretacija hitchcockovskega suspenza, labirintni neo-noir, ki na trenutke spominja na razkošne vizualije Wonga Kar-waia.
Nosferatu

Nosferatu

Radio Študent, 28. december 2022 ― Lani, natančneje prejšnji teden, smo si v Cankarjevem domu ogledali projekcijo stare neme grozljivke Nosferatu z novo glasbeno spremljavo, ki jo je v ta namen skomponiral hišni pianist Kinoteke Andrej Goričar.
Osem gora

Osem gora

MMC Gledamo, 27. december 2022 ― Pietro in Bruno, osrednja lika v filmu, se spoznata v otroštvu. Pietro s starši počitnikuje v odročni italijanski alpski dolini, kjer pri stricu in teti živi Bruno, edini otrok v vasi z vse manj prebivalci.
še novic