NAGIB in Festival Drugajanje: 5. sezona in Antigona by Matija Ferlin

NAGIB in Festival Drugajanje: 5. sezona in Antigona by Matija Ferlin

Nagib na oder, 14. november 2018 ― (!) 5. sezona sodobnih uprizoritvenih umetnosti napoveduje  >>  “Staging a Play: Antigona” Matije Ferlina v sodelovanju s festivalom Drugajanje    Maribor, 14. november 2018 – Nagib v sodelovanju s festivalom Drugajanje napoveduje novo predstavo “Staging a Play: Antigona”hrvaškega koreografa in izvajalca Matije Ferlina. Nagib se počasi … Continued

Družba proti prekarnosti! (18.11.2018 20:00)

Španski borci, 5. november 2018 ― Dogodek zajema kombinacijo glasbenih nastopov in kratkih govorov. Med glasbenimi soustvarjalci dogodka so napovedani in nenapovedani gostje, med soustvarjalci, ki bodo imeli govore so predstavniki organizatorjev dogodka in organizacij, ki sodelujejo pri promociji peticije zoper prekarnost.

APEL! Za delo brez prekarnosti. (18.11.2018 20:00)

Španski borci, 5. november 2018 ― Naš Apel je namenjen prekarkam in prekarcem, njihovim partnerjem in partnerkam, očetom in materam, prijateljem in prijateljicam, sosedom in sosedam. Vsem, ki vedo kakšne so posledice prekarnosti. Za posameznika, za državo in za družbo. Pridružite se nam, da bodo odločevalci videli, za kako pereč problem gre in naredili korak naprej. Z nami bodo sicer predstavniki nevladnih organizacij in umetniki, ki se potrebe po skupnem boju za pravice delavcev zavedajo.

Mala Kline: SONG (27.11.2018 21:00)

Španski borci, 30. oktober 2018 ― Mala Kline se v predstavi SONG posveča ljubezenskim temam, saj pravi, da je SONG »ljubezenska pesem, ki jo pišemo v vsakem izjavljanju«. V svojem spremnem besedilu k predstavi med drugim zapiše: »Jezik je eden/ telo je eno/ življenje je eno/ en dotik/ en poljub/ en dih/ samo en/ samo ti/ samo jaz/ samo on/ samo moja ljubezen/ moja golobica/ samo ena/ samo …«

SLON (ELEPHANT) (25.11.2018 18:00)

Španski borci, 30. oktober 2018 ― “Večkrat nagrajeni, vsestranski libanonski umetnik Rabih Mroué se ponovno vrača v Slovenijo. Osebno izkušnjo vojne in nemirov, s katero se v svojem opusu na kreativen in luciden način kontinuirano ukvarja, tokrat prenese v koreografski medij s predstavo Slon.” Predstava gostuje v okviru Cofestivala in programa UVOZ-IZVOZ.

Project X (29.11.2018 19:30)

Španski borci, 30. oktober 2018 ― Plesno gledališka predstava Project X skozi zgodbo in gib nagovarja gledalce in opozarja na nespoštljiv odnos, ki ga ima človek do narave in zato posledično izgublja svoj prostor, svobodo in osnovne dobrine: hrano, vodo, zrak … Želimo opomniti na to, kaj se zgodi, če se človeštvo ukvarja in hlepi po vedno več in pozablja na okolje, ki mu daje pogoje za življenje.

Festival plesne ustvarjalnosti mladih ŽIVA 2018 (15.11.2018 16:00)

Španski borci, 30. oktober 2018 ― Festival plesne ustvarjalnosti mladih ŽIVA je vsakoletna prireditev, ki prinaša presek aktualne plesne ustvarjalnosti izbranih plesnih skupin in posameznikov/posameznic iz vse Slovenije ter z gosti iz tujine. Ime Živa predstavlja svojevrsten hommage Živi Kraigher, plesni pedagoginji, koreografinji in dolgoletni voditeljici Oddelka za izrazni ples na SGBŠ v Ljubljani.

Neforma 67 (13.11.2018 20:00)

Španski borci, 30. oktober 2018 ― Na 67 neformi sta Samo Kutin in Ana Kravanja dobila privilegij, da izbereta sodelavce iz plesnega področja. Njuna odločitev ni naključna ali nepričakovana. Izbrala sta namreč ustvarjalca, s katerima sta že sodelovala v takšnih in drugačnih konstelacijah in kombinacijah, vendar v tej dotični še nikoli niso javno improvizirali. Samo Potokar in Ryuzo Fukuhara bosta tokrat plesni tandem. Stara znanca. Intrigantneža posebne sorte z zelo individualnim pristopom do reči. Kako sibioza...

Gušto gre na romanje (12.11.2018 19:30)

Španski borci, 26. oktober 2018 ― Vsem dobro znani Avguštin Rebula, po domače Gušto, priljubljeni lik iz popularne slovenske romantične komedije Ena žlahtna štorija, se vrača! Žlahtni Primož Forte nam bo z veliko mero humorja in mnogimi ganljivimi trenutki, na odru razgrnil celo plejado zgodb in likov, ki smo jih tako radi gledali, ter jih bo v svojem sočnem jeziku zapletel v sproščen, komični vrtinec. Zabava za staro in mlado!

Koraki v času – Na drugi strani (11.11.2018 19:00)

Španski borci, 26. oktober 2018 ― V letošnji predstavi bomo predstavili staro a prirejeno zgodbo Orfeja in Evridike. Življenje na zemlji bo predstavljal step (hrup, sedanjost), življenje v podzemlju pa jazz (smrt, podzemlje, sence). Plesni zvrsti bosta gledalce usmerjali k rdeči niti predstave – boju Evridike za življenje Orfeja.

Filozofi in ljubezen (8.11.2018 18:30)

Španski borci, 26. oktober 2018 ― Ljubezni lastna logika se upira surovi diktaturi trga, kjer je posameznik zmanjšan na neizoblikovan osnovni delec, ki ga premika zgolj zakon egoistične preračunljivosti. Ljubezen, neodgovorna in nasilna, zahteva drugačen odnos do sveta.
NAGIB sezona v novembru: Back to the Beautiful // Nazaj k lepemu – performativna instalacija del MAMO abonmaja

NAGIB sezona v novembru: Back to the Beautiful // Nazaj k lepemu – performativna instalacija del MAMO abonmaja

Nagib na oder, 25. oktober 2018 ― NAGIB v okviru Mednarodnega Abonmaja Mariborskih Organizacij – MAMO vabi na performativno instalacijo  >> BACK TO THE BEAUTIFUL / NAZAJ K LEPEMU >> performativna instalacija AUT – SLO- ZDA – NEM   Maribor, 25. oktober 2018 – Nazaj k lepemu / Back to the Beautiful je mednarodni projekt dveh umetniških kolektivov, in sicer … Continued

Set and Reset/Ponastavitev in Loop de Loop (5.11.2018 20:00)

Španski borci, 25. oktober 2018 ― V prvem delu večera bodo plesalci EN-KNAP sledili stopinjam ikone postmodernega plesa, Trishe Brown, v predelavi legendarnega dela Set and Reset. Predstava z novim naslovom Set and Reset/Ponastavitev sledi kombinaciji geometričnega sloga in fluidnosti gibov, ki je značilna za dela Trishe Brown. Večer pa bomo nadaljevali z eno prelomnih koreografij skupine EN-KNAP, s predstavo Loop de Loop koreografskega dvojca Guya Naderja in Marie Campos, v kateri plesalci do skrajnosti potiskajo meje tako...
še novic