Pozor Hud Ples 3, plesna predstava za vso družino

Španski borci, 5. december ― PHP 3 predvsem ni plesna predstava, ampak izvrstno narejena učna ura o sodobnem plesu in vznemirljivem preletu skozi zgodovino sodobnega plesa. Kaj je lahko bolj atraktivnega kot gib, ki vznemiri, kot gib, ki pelje stran od sveta »tu in sedaj« v nek drugačen svet, v katerem se čuti naselijo v vse pore plesalčevega in tudi gledalčevega telesa?

Ustvarjalnice z Galerijo C.C.U. (7.12.2023 17:00)

Španski borci, 29. november ― V KUD Galerija C.C.U poskrbijo za idejno zasnovo, pripravo in izvedbo zanimivih ter inovativnih interdisciplinarnih ustvarjalnih delavnic za otroke, mlade in odrasle. Njihove raznovrstne kreativne delavnice potekajo pod okriljem določene teme, a so zasnovane in vodene tako, da ima vsak udeleženec popolno podporo pri ustvarjanju nečesa novega, da riše, oblikuje ali izdeluje, kar ga najbolj zanima in veseli.

Ventilator #4 (13.12.2023 19:00)

Španski borci, 28. november ― V četrtem izvedbenem dogodku serije Ventilator se ustvarjalke osredotočajo na pojem “mehka moč”, ki ga interpretirajo kot moč želje da se samoreporducira v neskončnost. V sodelovanju s filozofinjo in performerko Lano Zdravković svoja telesa podredijo mehaničnemu baletu želje in tako ustvarijo zaporedje stalnih, nenasitnih in praznih možnosti.

Neforma #105 (11.12.2023 20:00)

Španski borci, 28. november ― (Ne)forma, serija izvedbenih improvizacij, povezuje dva medija, oziroma ustvarjalce iz dveh umetnostnih zvrsti, glasbenike, ki se na poseben način ukvarjajo z zvočnostjo, in izvajalce, katerih glavno orodje je njihovo telo; neguje in omogoča razvoj improvizacije kot prakse in odrskega dogodka; je študijsko-procesno orientirana in pozdravlja napake, zdrse, odrske katastrofe, saj se zaveda, da so to najboljši študijski primeri.

ŽIGOLO S.P (15.12.2023 20:00)

Španski borci, 28. november ― Domen Valič je od zdaj naprej Žigolo. Ne, ni zamenjal poklica, še vedno je igralec, v svoji novi predstavi Žigolo S. P., s katero je že začel gostovati po Sloveniji, pa je stopil v čevlje šarmantnega zapeljivca. Besedila za svojo monokomedijo ni napisal sam, a vseeno pravi, da se v njej zrcali kar nekaj njegovih idej.

ONI (5.12.2023 19:30)

Španski borci, 17. november ― Mladi gibalci plesne šole Kazina, se pod umetniškim vodstvom koreografinje Ade Kogovšek, na odru odenejo v zvoke slovenske glasbene skupine Terrafolk, ter jih združijo z modernimi oblikami plesa in cirkuškimi prvinami.

Nikoli enaindvajset: Filmska projekcija (15.11.2023 19:00)

Španski borci, 14. november ― Never Twenty One (2019), poklon mladim žrtvam strelskega in rasnega, policijskega nasilja, je prvi del triptiha, ki raziskuje “stanje” črnske skupnosti v različnih obdobjih in na različnih krajih ter obravnava vpliv kolonializma in vztrajno ohranjanje obredov prednikov kot oblike potrjevanja identitete. Vsak projekt nastane kot kratki film in celovita koreografska predstava.

ŽIVA 2023 (16.11.2023 17:30)

Španski borci, 6. november ― Festival plesne ustvarjalnosti mladih ŽIVA je namenjen združevanju idej in plesa ter ponuja presek aktualne plesne ustvarjalnosti izbranih plesnih skupin in posameznikov/posameznic iz vse Slovenije ter z gosti iz tujine. Ime Živa predstavlja svojevrsten hommage Živi Kraigher, plesni pedagoginji, koreografinji in dolgoletni voditeljici Oddelka za izrazni ples na SGBŠ v Ljubljani.

Smail Kanouté: Nikoli enaindvajset (15.11.2023 20:00)

Španski borci, 2. november ― Nikoli enaindvajset (2020), v kateri odmeva ključnik #Never21 gibanja Black Lives Matter, je poklon mladim črnim moškim, ki so bili žrtve strelskega nasilja v New Yorku, Riu de Janeiru in Johannesburgu – in ki ne bodo nikoli dopolnili 21 let. Trije močni, ekspresivni plesalci – na njihovih trupih so vpisana pričevanja družin žrtev – pripovedujejo zgodbe o uničenih življenjih skozi divje, intenzivno gibanje, ki se opira na krump, popping, baile funk, sodobni in intuitivni ples.

Springback Akademija

Španski borci, 2. november ― Platforma Springback v okviru mreže Aerowaves je spodbujanje dialoga o plesu in performativnih praksah, je ambicija izboljšati in spodbujati kritiško pisanje na spletu in v tisku. Rok je 2. december 2023. Več na povezavi.
še novic