Neforma 89 (7.9.2021 20:00)

Španski borci, 25. avgust ― Če bi zbrali izhodišča, ki zaznamujejo delo tokratnih gostov Neforme, bi lahko iz njih sestavili kar prodorno definicijo tega cikla. Vsi se vztrajno poskušajo izmikati konvencijam, a jih hkrati zaznamuje široko znanje o njih, ki prvo sploh pogojuje. Dolgoletne izkušnje napajajo vsega očiščeno in surovo energijo večnega začetništva z zaupanjem. Zaupanjem, ko gre gib in zvok v neznano. In kot vedno – vse bo pogojeno z nepredvidljivostjo prvega srečanja sodelujočih. Vabljeni!

Raztrgana folklora spomina (6.9.2021 20:00)

Španski borci, 25. avgust ― Vabimo vas na dvojni koncert v sklopu izida drugega albuma bobnarja in tolkalca Zlatka Kaučiča in kontrabasista Tomaža Groma z naslovom Raztrgana folklora spomina. Poleg koncerta omenjene dvojice se bosta v istem večeru predstavila še dva izjemna glasbenika vokalistka Irena Z. Tomažin in bobnar Bojan Krhlanko.

Matej Kejžar: MOVEMENTS 9 (25.9.2021 20:00)

Španski borci, 17. avgust ― Najljubši album kot koreografski okvir, kjer ples resonira med pred-védenjem, ritmom, glasbeno silo, poslušanjem in slišanjem, naracijo in abstrakcijo. Mateja Kejžarja je presunil Floating Points z albumom Promises. 9 skladb, 9 stavkov, 9 gibov. Kejžar sledi tej glasbi, ki mu nenehno sledi. Premišljata se. Iz najljubšega albuma nastaja novo plesno delo, nov dinamični teritorij. V glasbi, torej paraleli, ki je natanko tu. 

MOSTE OPEN (11.9.2021 14:00)

Španski borci, 8. julij ― Ponovno se bo zgodil dan, ko se naša umirjena četrt prebudi in vabi vse bližnje in daljne na dan druženja ob kulturnem, ekološkem, kulinaričnem, glasbenem, otroškem in mladinskem programu. Že četrta edicija dogodka MOSTE OPEN, ki ga organizirata Zavod EN-KNAP in Mladinska postaja Moste, se bo zgodila v soboto, 11. septembra na ploščadi Centra kulture Španski borci.

VREČA POLNA JABOLK (12.6.2021 10:00)

Španski borci, 8. junij ― Mednarodno gledališče Karabas, ki združuje akademske ustvarjalce iz različnih delov Evrope, vabi svoje mlado občinstvo na ogled predstave Vreča polna jabolk. Podajmo se na pot s pogumnim zajčkom, ki s svojo dobroto razveseli vse gozdne živali in svoji družini prinese nepričakovano srečo.
še novic