VREČA POLNA JABOLK (12.6.2021 10:00)

Španski borci, 8. junij ― Mednarodno gledališče Karabas, ki združuje akademske ustvarjalce iz različnih delov Evrope, vabi svoje mlado občinstvo na ogled predstave Vreča polna jabolk. Podajmo se na pot s pogumnim zajčkom, ki s svojo dobroto razveseli vse gozdne živali in svoji družini prinese nepričakovano srečo.

Petra Hrašćanec: SKUPAJ (30.6.2021 20:00)

Španski borci, 25. maj ― SKUPAJ, predstava izbrana na javnem razpisu mreže Pan-Adria, je plesni dogodek šestih plesalk, ki so skozi kultiviranje abstraktne forme dela proizvedle gibajoče se podobe s katerimi so si lani prislužile nagrado za najboljšo koreografijo, ki jo na Hrvaškem dodeljuje Združenje profesionalnih plesnih umetnikov.

COGITO (12.6.2021 20:00)

Španski borci, 19. maj ― Vabljeni na ogled plesne predstave zavoda EN-KNAP, COGITO, avtorja Tamása Tuze, osrednjega člana skupine EN-KNAP od leta 2010. Delo, ki je nastajalo v tesnem sodelovanju avtorja in skupine, osvetljuje zapletenost mišljenja in samih misli, telesa in uma, dvomov in gotovosti ter išče inspiracijo v Descartovi trditvi, Cogito ergo sum (Mislim, torej sem).

DOMOVINA (1.6.2021 20:00)

Španski borci, 19. maj ― Po predolgem čakanju na ponovno snidenje z vami v živo se vračamo na veliki oder Španskih borcev, in sicer s premiero predstave DOMOVINA, ki je nastala v koreografiji Iztoka Kovača in plesalcev skupine EN-KNAP Group ter v sodelovanju z avstralsko skladateljico Cathy Milliken in pevcem Michaelom Schiefelom.

EN-KNAP 1993-2020

Španski borci, 20. april ― V dani situaciji, ko odri ostajajo zaprti in je ogled plesnih predstav v živo nemogoč, so v zavodu EN-KNAP izdali knjigo, ki tako vizualno kot tekstovno ponuja zgodovinski pregled delovanja EN-KNAPa.
še novic