VREČA POLNA JABOLK (12.6.2021 10:00)

Španski borci, 8. junij ― Mednarodno gledališče Karabas, ki združuje akademske ustvarjalce iz različnih delov Evrope, vabi svoje mlado občinstvo na ogled predstave Vreča polna jabolk. Podajmo se na pot s pogumnim zajčkom, ki s svojo dobroto razveseli vse gozdne živali in svoji družini prinese nepričakovano srečo.
Oder360

Oder360

Zavod En-Knap, 31. maj ― Oder360 pomeni vzpostavitev novega tipa postprodukcije v obliki virtualizacije predstav in posebnega (vodenega) ogleda predstav z VR očali, posnetih s 360° kamero iz središča odra.

Petra Hrašćanec: SKUPAJ (30.6.2021 20:00)

Španski borci, 25. maj ― SKUPAJ, predstava izbrana na javnem razpisu mreže Pan-Adria, je plesni dogodek šestih plesalk, ki so skozi kultiviranje abstraktne forme dela ustvarile gibajoče se podobe. S predstavo so si lani prislužile nagrado za najboljšo koreografijo, ki jo na Hrvaškem dodeljuje Združenje profesionalnih plesnih umetnikov.

COGITO (12.6.2021 20:00)

Španski borci, 19. maj ― Vabljeni na ogled plesne predstave zavoda EN-KNAP, COGITO, avtorja Tamása Tuze, osrednjega člana skupine EN-KNAP od leta 2010. Delo, ki je nastajalo v tesnem sodelovanju avtorja in skupine, osvetljuje zapletenost mišljenja in samih misli, telesa in uma, dvomov in gotovosti ter išče inspiracijo v Descartovi trditvi, Cogito ergo sum (Mislim, torej sem).
DOMOVINA

DOMOVINA

Zavod En-Knap, 19. maj ― Vabljeni na predstavo DOMOVINA, ki je nastala v koreografiji Iztoka Kovača in plesalcev skupine EN-KNAP Group ter v sodelovanju z avstralsko skladateljico Cathy Milliken in pevcem Michaelom Schiefelom.

DOMOVINA (1.6.2021 20:00)

Španski borci, 19. maj ― Vabljeni na predstavo DOMOVINA, ki je nastala v koreografiji Iztoka Kovača in plesalcev skupine EN-KNAP Group ter v sodelovanju z avstralsko skladateljico Cathy Milliken in pevcem Michaelom Schiefelom.
Kristina Aleksova

Kristina Aleksova

Koreografski imenik, 12. maj ― plesalka, koreografinja, avtorica, baletna pedagoginja Kristina Aleksova (1984, Ljubljana) je po končani Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani postala članica ljubljanskega baletnega ansambla ter kasneje avstrijskega opernega gledališča v Gradcu. V ljubljanskem baletu je plesala srednje in večje solistične vloge, ter ustvarila dve avtorski koreografiji. Kot plesalka je sodelovala z…
še novic