Graditi človeka

Graditi človeka

Radio Študent, 18. september ― »Pomemben položaj zasedate, a poglejte, kakšno zanič mizo imate; jaz bi jo vrgel skozi okno. Pri Bauhausu pa se trudimo prav za to, da bi imeli dobre izdelke, ki jih ne bi bilo treba vreči skozi okno.« Navedek, ki sta ga pravkar slišali, je bil izrečen leta 1933 v Rosenbergovi pisarni.

Spletne urice MB #101

KIBLA, 17. september ― Spletne urice MB #101Kako vzpostaviti dizajn sistem – Miha SedejMMC KIBLA, torek, 17. 9. 2019, ob 19.05Začenja se nova sezona torkovih dogodkov v družbi Spletnih uric Maribor. PREDAVANJE Miha Sedej je frontend razvijalec z večletnimi izkušnjami, ki počasi postaja stari maček med predavatelji...
Česa ni v predstavi Podgane?

Česa ni v predstavi Podgane?

Neodvisni, 16. september ― Mateja Kurir se premisleka predstave loti iz mišljenja prostora Gledališča Glej in njegove zunanjščine ter spretno razbira semiotiko znakov, ki se ustvarjajo, ko se križata besedilo Hinkemann Ernsta Tollerja in plastenje različnih materialnosti. Uprostorjenje v obliki instalacije, razvija Kurir, briše linearno naracijo ter vzpostavi neko temeljno ahierarhičnost: "Nekaj sunkovitega je šlo mimo nas in nato izpuhtelo v odprtost, fluidnost, v neko ahierarhičnost. Česa torej ni v predstavi Podgane in zakaj je morda ravno ta manko, ta minus, ta odsotnost glavna poanta tokratne uprizoritve režiserja Marka Čeha?"
Poet poetu strip

Poet poetu strip

Radio Študent, 15. september ― V današnjem Striptizu predstavljamo najbolj svež slovenski strip Rob: zbadljivi poet v stripu in glasbi, ki je prejšnji teden prišel iz tiskarn, včeraj pa je bil v sklopu desete obletnice Kina Šiška na Stripolisu v Komuni tudi že v živo predstavljen.
DIVA s Klubvizijo na 5. ediciji festivala FeKK (2019-09-09)

DIVA s Klubvizijo na 5. ediciji festivala FeKK (2019-09-09)

DIVA video arhiv, 12. september ― V sodelovanju s 5. edicijo festivala FeKK smo v goste povabili hrvaški filmski laboratorij neodvisnega filma Klubvizija iz Zagreba (Projektna soba SCCA, 22. avgust 2019). Članici Mirna Pavičić in Anita Budimir sta predstavili projekte laboratorija inpred projekcijo tudi izbor štirih kratkih filmov z naslovom Srečanje z analognim filmom ali Prigode srebrovih halogenidov. več
še novic