Umetno, umetnost, koncept

Umetno, umetnost, koncept

Neodvisni, 10. december ― Aleš Rojc piše o predstavi Luke Prinčiča Jitakami v.2018, ki je nekakšna vmesna postojanka v njegovem raziskovanju razgaljanja pasti nekritičnega sprejemanja tehnologije ter vpetosti človeškega telesa v digitalizacijo življenja: "V naravni material – govorico, podobo, telo – vdira nekakšna tuja forma, ki v primeru koreografiranega telesa ostaja neznanka, v preostalih pa se očitno umešča na stran tehnologije, in kot taka prevlada nad svojim materialom."

Aktivist snedel banano

Dnevnik, 9. december ― Minuli konec tedna je na sejmu umetnin Art Basel v ameriškem Miamiju zaznamovala posebno duhovita umetniška intervencija. Umetniško delo Komik italijanskega umetnika Maurizia Cattelana, vredno več kot 100.000 evrov, je vsebovalo na steno galerije...
Heroj 3.0 ali težka je ta herojska

Heroj 3.0 ali težka je ta herojska

Matic Ferlan, 9. december ― Borštnikova nagrajenca in v zadnjih letih brez dvoma ena vidnejših akterjev na polju sodobnih scenskih umetnosti, Uroš Kaurin in Vito Weis, sta v preteklem tednu v Ljubljani prvič uprizorila predstavo Heroj 3.0, ki je bila premierno sicer izvedena konec novembra v Mariboru. Heroj, ki je tako dobil že tretjo edicijo, je tekom let prehajal od...

Likovni odmevi

ARS Likovni odmevi, 7. december ― Aktualno likovno dogajanje, predvsem v Sloveniji, v obliki pogovorov z umetniki, kustosi in strokovnjaki, objavljamo tudi strokovna besedila in občasno opozorimo na večje likovne dogodke […] Aktualno likovno dogajanje, predvsem v Sloveniji, v obliki pogovorov z umetniki, kustosi in strokovnjaki, objavljamo tudi strokovna besedila in občasno opozorimo na večje likovne dogodke v tujini.
#RelationshipGoals

#RelationshipGoals

Neodvisni, 6. december ― Avtorica piše o tretji, brezbesedni ediciji tandemske predstave Heroj (3.0) Uroša Kaurina in Vita Weisa. Kot prijateljica in umeščena sodelavka, ki je bila pred uprizoritvijo na nekaj vajah, jima, čeprav ju tudi malo okrca, priznava uspeh v nemem formatu. Tudi tretji ediciji ne manjka "duhovitosti, medsebojne dinamike in šlagerjev". Humorja pa ne manjka niti pričujoči refleksiji o predstavi. "We can be heroes for ever and ever, what d'you say"
še novic