Dve srebrni nagradi festivalskega združenja IFEA

Dve srebrni nagradi festivalskega združenja IFEA

Festival Lent, 22. november 2023 9. oktobra 2023 so v McAllenu (Teksas, ZDA) na 66. kongresu Mednarodnega združenja festivalov in prireditev IFEA (IFEA’s 66th Annual Convention, Expo & Retreat) podelili nagrade Pinnacle za dogodke, ki so izmed prispelih prijav najbolj izstopali na področju promocije in ustvarjalnosti v svetovni festivalski industriji. Festival Lent v organizaciji Narodnega doma Maribor je bil nagrajen v dveh kategorijah: Silver Pinnacle Award – za plakat Festivala Lent 2023 Silver Pinnacle Award – za programsko zloženko Festivala Lent 2023 Celostna podoba Festivala Lent 2023, prelom in priprava za tisk: Studio 8 Tisk: Design Studio d.o.o., Maribor (plakat), Collegium Graphicum d.o.o., Ljubljana (programska zloženka) Na seznamu nagrajencev so se tudi letos znašle festivalske organizacije iz številnih držav sveta; poleg ZDA še iz Južne Koreje, Avstralije, Kanade, Tajske in, seveda, Slovenije. Podrobnosti in ostali nagrajenci v istih kategorijah: IFEA/Haas & Wilkerson Pinnacle Award Winners 2023: BEST PROMOTIONAL POSTER Gold CherryArts, Cherry Creek Arts Festival, Denver, CO United States Silver Narodni dom Maribor, Festival Lent 2023, Maribor, Slovenia Bronze Washington's Birthday Celebration Association, 125th Washington's Birthday Celebration, Stars & Stripes Air Show Spectacular, Laredo, TX United States  BEST PROMOTIONAL BROCHURE Gold CherryArts, Cherry Creek Arts Festival, Denver, CO United States Silver Narodni dom Maribor, Festival Lent 2023, Maribor, Slovenia Bronze Hanseong Baekje Cultural Festival Promotion Committee, The 22nd Hanseong Baekje Cultural Festival, Songpa-gu, Seoul, Republic of Korea
Poletni Art kamp: Butični vikend programi

Poletni Art kamp: Butični vikend programi

Festival Lent, 5. julij 2023 ― Program Art kampa nadaljujemo z butičnimi vikend programi Poletnega Art kampa. Med 8. julijem in 27. avgustom 2023, ob sobotah in nedeljah med 10. in 20. uro, vabimo k pravljično lepemu paviljonu v Mestnem parku Maribor na koncertne poslastice, predstave za otroke, pravljice in plesne delavnice, posamične sklope delavnic ter na gibalne, igralne in bralne aktivnosti.
Šuh + kombineža + iskra = Lent 2023!

Šuh + kombineža + iskra = Lent 2023!

Festival Lent, 3. julij 2023 ― Leto, ko smo spoznali, da lahko na odre prileti reeees marsikaj. Čevelj, kombineža, opojni zavitek. Pa vi, jasno. O, koliko vas. Zaradi vas je bil Festival Lent 2023 tisti Lent, ki je pokazal in potrdil: ni ognja brez iskre, ni poletja brez Lenta. In tudi Lenta ni brez, no, Lenta. Hvala!
Ni ognja brez Lenta, ni Lenta brez ognja!

Ni ognja brez Lenta, ni Lenta brez ognja!

Festival Lent, 2. julij 2023 ― Deveti dan in deveti krog ... Lentovskega ognja. Lentovske peklenskosti. Kako smo dočakali Orakelj in ugotovili, da je iskra bolj dragocena od plamena. Zakaj so Batista Cadillac na KMŠ odru »izprašili« koncert za (pred)poletje. Kako so Burundijci z nogo udarili nad glavo za 35. Folkart. Kako je Robert Petan spesnil pesem samo za Lent. Kako smo dočakali zamenjavo za finiš JazzLenta in kako nas je presenetil After: Dirty Strings. In še in še. Ja, to je bil zadnji dan!
Dru-gi pe-tek = re-pe-te!

Dru-gi pe-tek = re-pe-te!

Festival Lent, 1. julij 2023 ― Freddie in Lemmy sta se vrnila. Prvi na veliko, drugi na polno. Pa saj Ana Bezjak se bo tudi še vrnila. Pa Blaž Učakar in Čedahuči tudi. In vrnil se je Fred Wesley. Živa legenda. Ne ne, nihče ne gre nikamor. Festival Lent je na drugi petek dočakal repete, vreden greha.
Samo še bis! Samo še 20 minut! Samo še toooo!

Samo še bis! Samo še 20 minut! Samo še toooo!

Festival Lent, 30. junij 2023 ― Bil je večer, ko se je (pod)pisalo. Da je leta 2023 Tekochee Kru bil vse, kar je nekdaj bil. Z li-lijem vred. Bil je dan, ko smo videli morda zametke največje ohceti v Sloveniji. Bil je večer, ko smo izvedeli, kaj se zgodi, če na vratih stranišč ni logotipa, ti pa ne znaš slovensko – razen »hvala«. In bil je večer, ko še dnevničar zamudi taki afrobeat žur, da čaka kot vsi drugi. Na bis, ki ni prišel.
Pa še z »uhami« miga, glej!

Pa še z »uhami« miga, glej!

Festival Lent, 29. junij 2023 ― Kaj pa, ko so vse najlepše pesmi že – narisane? O, ja. S takim ključem. In s konjem. O, konj. Ne Ahajci, lentovci s(m)o skočili. Ne iz konja, ampak skoraj vanj. Na trgu, na sredo, ko so trgi kipeli od petja, plesa, folklore in pupedancev. Na večer, ko je Severa Gjurin odpirala z aplavzi, Vlado Kreslin z rekami, Manu Katche pa z ritmom.
Ne tih! Glasen deževen dan!

Ne tih! Glasen deževen dan!

Festival Lent, 28. junij 2023 ― Torek, ki nam je resda odnesel povorko. In prestavil Orakelj. Ampak je bil torek, ki je pokazal, v kakšni formi sta tako Tomaž Domicelj in Janez Bončina – Benč. Ni starca brez udarca! In vsa ta vztrajnost za otvoritev Folkarta? In potem je tu še on. Tadej. Tošev Tadej. In lavor kisa. Po kurji – riti.
še novic