BERAŠKA OPERA-v petek, 20. aprila

SSG Trst, 18. april 2018 ― SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE VEČERNI PROGRAM BERAŠKA OPERA po motivih Johna Gaya, Georga Wilhelma Pabsta, Bertolta Brechta in Václava Havla v prevodih Lare Simone Taufer, Ervina Fritza in Jaroslava Skrušnyja režiser: Vito Taufer avtor songov: Iztok Mlakar producent: SNG Nova Gorica petek, 20. aprila 2018 ob 20.30 v Kosovelovem domu v Sežani SSG v sodelovanju z […]

Izšla biografija Milene Zupančič: Življenje, nad katerim je "Bog ornk roko držal"

SiGledal Novice, 17. april 2018 ― Pri založbi Beletrina je izšla dolgo pričakovana biografija igralke Milene Zupančič, ki jo je napisal Tadej Golob. Knjiga z naslovom Kot bi Luna padla na Zemljo ni klasičen popis življenja, temveč se to pred bralcem odvija po asociativni niti. Začne se s pokopališči, nadaljuje s kajenjem, nato pa sledijo epizode, polne humorja in tudi trpkosti.

Srečno, Kekec!

SiGledal Novice, 17. april 2018 ― Iz Slovenskega mladinskega gledališča so sporočili, da bo v soboto, 5. maja, ob 17. uri slovesna 250. ponovitev predstave, s katero se bodo poslovili od Kekca, ki nas je s svojo hudomušnostjo zabaval skoraj petnajst let.

V CD bosta nocoj Ona in On iskala svojo drugo polovico

SiGledal Novice, 17. april 2018 ― V Cankarjevem domu v Ljubljani bo zvečer gostovala plesno-gledališka predstava MN Dance Company z naslovom On/a. Predstava po zamisli dveh domačih uveljavljenih koreografov in plesalcev Nastje Bremec Rynia in Michala Rynie pripoveduje o iskanju našega drugega, moškega ali ženskega dela osebnosti, ter o iskanju romantične ljubezni in osamljenosti.
še novic