Koreografska parafraza Dvojina - Javna površina z izgubljenima popotnikoma o nenavadnostih časa

SiGledal Novice, 28. maj ― Na Trgu republike bo danes ob 12. in 13. uri stekla koreografska parafraza, poimenovana Dvojina - Javna površina, ki v okviru serije Dancers Without Answers poskuša slediti nenavadnostim časa, v katerem so se znašli ljudje, in v njem ujeti pogled na dva izgubljena popotnika z rdečimi potovalkami. Dogodek se bo ponovil na različnih lokacijah.

Na Muzejski ploščadi danes akcija za kulturo

SiGledal Novice, 26. maj ― Na Muzejski ploščadi Metelkova bo ob 15. uri potekala akcijo za kulturo. Po besedah pobudnikov je "ministrstvo za kulturo svoja vrata pred kulturo zaprlo in ga besede na papirju ne dosežejo", zato je "čas za prehod k novim oblikam dejavnosti". Politiki očitajo, da je sprejela le najnujnejše in kratkoročne socialne ukrepe in prezrla najšibkejše.

LGL s Sovico Oko znova vabi v gledališče

SiGledal Novice, 23. maj ― Lutkovno gledališče Ljubljana (LGL) po epidemiji koronavirusa znova odpira svoja vrata. Kot otvoritvena uprizoritev bo drevi na sporedu marionetna predstava Sovica Oka Svetlane Makarovič v režiji Braneta Vižintina. Predstavo bodo zaigrali na Velikem odru LGL, ki omogoča priporočeno fizično distanco 40 obiskovalcem, so sporočili iz gledališča.
še novic