Joseu nagrada za igro na festivalu v Banjaluki

SiGledal Novice, 21. oktober ― Ob zaključku 16. mednarodnega festivala gledališč za otroke v Banjaluki je nagrado za najboljšega igralca festivala prejel Jose za vlogo v predstavi Mini teatra Kakčeve dogodivščine/Zgodba o kakcu v režiji Ivice Buljana. Gran prix festivala je sicer pripadel predstavi Vžigalnik v produkciji Varšavskega lutkovnega gledališča.

Tatjana Brenčič Okorn bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 20. oktober ― Tatjana Brenčič Okorn je vzgojiteljica, po izobrazbi tudi učiteljica slovenskega jezika in knjižničarka, ki že slabih štirideset let, z največjim veseljem in ljubeznijo, v vrtcu vzgaja in uči, predvsem pa z gibom, glasbo in besedo spodbuja otroke k ustvarjanju in izražanju. Štafeto branja sodobne slovenske dramatike je sprejela iz rok Anžeta Okorna. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Zakaj je polje jezero? Saše Pavček.

Minca Lorenci bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 20. oktober ― Igralka Minca Lorenci, članica ansambla Slovenskega ljudskega gledališča Celje, je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejela iz rok Kristiana Koželja. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekste Simone Semenič.

Nejc Jezernik bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 20. oktober ― Nejc Jezernik se že zadnjih pet let intenzivno ukvarja z gledališko in filmsko igro. Izkušnje si pridobiva kot igralec v Gledališču Zarja Celje in na raznih delavnicah v Sloveniji in tujini. Zadnje leto je začel tudi pisati in prevajati tekste. Štafeto branja sodobne slovenske dramatike je sprejel iz rok Tomaža Krajnca. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskal bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločil, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Nikjer nikoli? Zalke Grabnar.

V Cankarjevem domu projekt On (the) line - Na liniji

SiGledal Novice, 18. oktober ― V Cankarjevem domu se danes ob 16. uri nadaljuje projekt imenovan On (the) line oziroma Na liniji pod katerega se je kot idejni vodja podpisala Mateja Bučar, prejemnica nagrade Ksenije Hribar za življenjsko delo. Predstavljene bodo zgodbe o liniji, dobesedno v gibu, telesu, arhitekturi, razmišljanju, teoriji, zvočnosti in pogledu.

Mednarodna nagrada Ellen Stewart

SiGledal Novice, 18. oktober ― Objavljamo poziv za predloge za mednarodno nagrado Ellen Stewart. Nagrada se podeljuje posameznim gledališkim ustvarjalcem ali gledališkim skupinam, ki s svojim delom opozarjajo na pomembnost socialnih sprememb in sodelovanja znotraj posameznih skupnosti s posebnim poudarkom na vključevanju mladih.
še novic