Zapisi iz brloga: Darja Reichman

SiGledal Novice, 4. december ― V času ukrepov za zajezitev novega koronavirusa vabimo gledališke ustvarjalce k pisanju o času, v katerem živimo, in o njihovem doživljanju prekinitve stika z gledalci. – Darja Reichman: "Hvaležna sem vsakemu gledalcu, ki je prišel in bo še prišel v gledališče, in vsakemu gledalcu, ki si v teh časih ogleda predstavo ali pa dogodek prek spleta, in verjamem, da imamo vsi od tega veliko."

Gaja Višnar bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 4. december ― Gaja Višnar je slovenska igralka, producentka in pedagoginja, ki trenutno ustvarja med Slovenijo in ZDA. Po letih gledališkega udejstvovanja v Sloveniji in zaključku študija psihologije se je izobraževala na različnih ameriških igralskih šolah in dokončala akademski študij na broadwajski igralski šoli Circle in the Square Theatre School. Sodelovala je s številnimi newyorškimi neodvisnimi gledališči in priznanimi gledališkimi institucijami ter nastopila v več neodvisnih filmih in TV-serijah. V branje priporoča dramski tekst Madež avtorice Kim Komljanec.

Pismo igralcu Petru Musevskemu

SiGledal Novice, 4. december ― To jesen so vrata slovenskih gledališč zaradi obvladovanja epidemije kovida 19 zaprta za občinstvo. Zato v času zaustavitve gledalci v rubriki »Pismo mojemu igralcu« pišejo igralcem in drugim gledališkim ustvarjalcem o tem, kako zelo pogrešajo živo umetnost in kaj vse jim ta pomeni. Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi. Pošljite ga na sigledal@gmail.com. – Gledalka Vida Voglar piše igralcu Petru Musevskemu.

Zapisi iz brloga: Zvezdana Mlakar

SiGledal Novice, 3. december ― V času ukrepov za zajezitev novega koronavirusa vabimo gledališke ustvarjalce k pisanju o času, v katerem živimo, in o njihovem doživljanju prekinitve stika z gledalci. – Zvezdana Mlakar: "Še vedno sem zaljubljena v gledališče, od prve besede v igri, ki jo preberem v samoti, prek neštetih branj, pogovorov, vaj, iskanj do končne podobe in celotne predstave."

Pismo režiserki Nini Rajić Kranjac

SiGledal Novice, 3. december ― To jesen so vrata slovenskih gledališč zaradi obvladovanja epidemije kovida 19 zaprta za občinstvo. Zato v času zaustavitve gledalci v rubriki »Pismo mojemu igralcu« pišejo igralcem in drugim gledališkim ustvarjalcem o tem, kako zelo pogrešajo živo umetnost in kaj vse jim ta pomeni. Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi. Pošljite ga na sigledal@gmail.com. – Gledalka Katja Predan piše režiserki Nini Rajić Kranjac.

Zapisi iz brloga: Marko Bratuš

SiGledal Novice, 2. december ― V času ukrepov za zajezitev novega koronavirusa vabimo gledališke ustvarjalce k pisanju o času, v katerem živimo, in o njihovem doživljanju prekinitve stika z gledalci. – Marko Bratuš: "Verjamem, da bo ta situacija nekoč minila, da se bomo izza štirih sten ponovno podali v svet in da bo vse, če že ne enako kot prej, vsaj drugače in mogoče celo bolje."

Pismo gledališču

SiGledal Novice, 2. december ― To jesen so vrata slovenskih gledališč zaradi obvladovanja epidemije kovida 19 zaprta za občinstvo. Zato v času zaustavitve gledalci v rubriki »Pismo mojemu igralcu« pišejo igralcem in drugim gledališkim ustvarjalcem o tem, kako zelo pogrešajo živo umetnost in kaj vse jim ta pomeni. Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi. Pošljite ga na sigledal@gmail.com. – Gledalka Lana Arbi piše gledališču.

Zapisi iz brloga: Maruša Majer

SiGledal Novice, 1. december ― V času ukrepov za zajezitev novega koronavirusa vabimo gledališke ustvarjalce k pisanju o času, v katerem živimo, in o njihovem doživljanju prekinitve stika z gledalci. – Maruša Majer: "Pomislim na to, kako me spreletavajo čudni občutki, ko gledam film ali serijo in se ljudje v njem dotikajo in so si blizu brez kakršnih koli pomislekov. Kot da bi to bilo iz nekega popolnoma drugega časa."

Pismo Marjeti Pogačnik

SiGledal Novice, 1. december ― To jesen so vrata slovenskih gledališč zaradi obvladovanja epidemije kovida 19 zaprta za občinstvo. Zato v času zaustavitve gledalci v rubriki »Pismo mojemu igralcu« pišejo igralcem in drugim gledališkim ustvarjalcem o tem, kako zelo pogrešajo živo umetnost in kaj vse jim ta pomeni. Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi. Pošljite ga na sigledal@gmail.com. – Gledalka Olja Grubić piše pomočnici pri organizaciji v ekipi Bunker in čistilki v Stari mestni elektrarni Marjeti Pogačnik.

Pismo Nini Rajić Kranjac

SiGledal Novice, 30. november ― To jesen so vrata slovenskih gledališč zaradi obvladovanja epidemije kovida 19 zaprta za občinstvo. Zato v času zaustavitve gledalci v rubriki »Pismo mojemu igralcu« pišejo igralcem in drugim gledališkim ustvarjalcem o tem, kako zelo pogrešajo živo umetnost in kaj vse jim ta pomeni. Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi. Pošljite ga na sigledal@gmail.com. – Gledalec Nebojša Pop-Tasić piše režiserki Nini Rajić Kranjac.

Zapisi iz brloga: Tomi Janežič

SiGledal Novice, 30. november ― V času ukrepov za zajezitev novega koronavirusa vabimo gledališke ustvarjalce k pisanju o času, v katerem živimo, in o njihovem doživljanju prekinitve stika z gledalci. – Tomi Janežič: "Gledalec je (zame) ustvarjalec predstave. Zato, ker predstavo ustvarjam s perspektive gledalca. In zato, ker se predstava ustvarja v gledalcu, ko ji je priča; vse, kar je na odru, je tam zato. Gledališče je igra z gledalčevimi projekcijami in introjekcijami."
še novic