V mariborski Operi premierno Puccinijeva Lastovka

SiGledal Novice, 23. februar ― Opera in Balet Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor bosta premierno uprizorila redko izvajano Puccinijevo opero Lastovka pod taktirko Simona Krečiča in v režiji Huga de Anne. V glavnih vlogah bosta sopranistka Sabina Cvilak in tenorist Max Jota kot francoska kurtizana Magda in idealistični mladenič Ruggero.

Ministrstvo za kulturo objavilo tri javne razpise

SiGledal Novice, 19. februar ― Ministrstvo za kulturo je objavilo javne razpise za izbor kulturnih projektov postprodukcije na področju uprizoritvenih umetnosti, izbor javnih kulturnih programov na področju filmskih festivalov in za sofinanciranje distribucije kakovostnih evropskih, avtorskih in svetovnih kinotečnih filmov. Rok za prijavo na vse tri je do vključno 18. marca.

Selektorica 54. TSD Alja Predan: Prepričana sem, da bomo dramski tekst ponovno odkrili (intervju)

SiGledal Novice, 19. februar ― Dramaturginja in teatrologinja Alja Predan kot selektorica letošnjega Tedna slovenske drame (TSD) ugotavlja, da slovenska dramatika v klasičnem pomenu besede izginja z gledaliških odrov, nadomestile so jo različne oblike snovalnega gledališča. Kot je ocenila v pogovoru za STA s Tinkaro Zupan, gre za prehodno obdobje in bomo v prihodnje dramski tekst znova odkrili.
še novic