V reškem HNK danes premiera Horvatovega Michelangela

SiGledal Novice, 21. september ― V Hrvaškem narodnem gledališču (HNK) Ivana plemenitega Zajca na Reki bodo danes premierno uprizorili dramo Michelangelo Buonaroti Miroslava Krleže v režiji slovenskega režiserja Sebastijana Horvata. Gre za otvoritveno predstavo nove gledališke sezone v reškem HNK, pred tem so jo že uprizorili na letošnjih Dubrovniških poletnih igrah.

V kranjsko Prešernovo gledališče prihaja Venera v krznu

SiGledal Novice, 21. september ― V Prešernovem gledališču Kranj bodo prihodnji teden, 26. septembra, pripravili že drugo premiero nove sezone, in sicer slovensko krstno uprizoritev drame Davida Ivesa Venera v krznu. Zgodbo o gledališču ter o večni igri zapeljevanja in izmikanja je režiral Primož Ekart, ustvarjalci pa so jo predstavili na včerajšnji novinarski konferenci v Kranju.

Nova pošta napoveduje Abonma Simona Semenič

SiGledal Novice, 19. september ― Abonma Simona Semenič sta zasnovala Teja Reba in Janez Janša, nastal pa je v produkciji Mesta žensk in Nove pošte – Maska in Slovensko mladinsko gledališče, ter v koprodukciji Bunkerja, KD Integrali društva, Slovenskega gledališkega inštituta in Akademije za gledališče, radio, film in televizijo.

V SSG Trst Hamlet v Faričevi režiji

SiGledal Novice, 19. september ― V Slovenskem stalnem gledališču (SSG) v Trstu bo kot prvi v novi sezoni 21. septembra premiero doživel Shakespearov Hamlet. Naslovno vlogo je prevzel Klemen Janežič, režijo "mračne, mladostne, estetsko dovršene, rokovsko zaznamovane predstave", kot so jo označili v gledališču, podpisuje režiser z izostrenim koreografskim znanjem Matjaž Farič.
še novic