Ptujska Panorama: Legijski tabor in antično mesto

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 28. marec ― Predstavitev petindvajsete umetnine v žepuJana HorvatPtujska Panorama: Legijski tabor in antično mesto Vljudno vas vabimo, da se v sredo, 5. aprila 2023, ob 17. uri udeležite vodstva po arheološkem parku Panorama na Ptuju in predstavitve petindvajsete knjižice iz zbirke Umetnine v žepu,Ptujska Panorama: Legijski tabor in antično mesto. Ob 17. uri se bomo zbrali ob […] The post Ptujska Panorama: Legijski tabor in antično mesto appeared first on PMPO.

Risbe in grafike Franceta Miheliča, javno vodstvo

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 20. marec ― Ob zaključku razstave Preplet čutnosti in (ne)minljivosti življenja v risbah in grafikah Franceta Miheliča (1907 – 1998) vas vljudno vabimo na javno vodstvo, ki bo v nedeljo, 26. marca 2023, ob 11. uri v Miheličevi galeriji na Ptuju.Po razstavi, ki je nastala v sodelovanju s študenti umetnostne zgodovine Filozofske fakultete Univerze v Mariboru, bo vodila […] The post Risbe in grafike Franceta Miheliča, javno vodstvo appeared first on PMPO.

Nova slovenska svila, predavanje

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 24. februar ― Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož vabi na cikel predavanj V PREPLET NITI VTKANE ZGODBE, ki ga pripravljamo ob razstavi Veščine in skrivnosti mojstrov in mojstric tkanja. Prvo predavanje NOVA SLOVENSKA SVILA Ptujski grad, torek, 21. marec 2023, ob 17. uri Ozemlje današnje Slovenije je bilo v okviru Habsburške monarhije že od 16. stoletja naprej vpeto […] The post Nova slovenska svila, predavanje appeared first on PMPO.

Arheološko najdišče Panorama, predstavitev

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 16. januar ― OBVESTILO:Zaradi slabe vremenske napovedi vodenje po Panorami ob 16. uri odpade, vabljeni pa ob 17. uri na Ptujski grad, na predstavitev in vodenje po razstavi! Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, Mestna občina Ptuj, Inštitut za arheologijo ZRC SAZU in Podiplomska šola ZRC SAZU vabijo na predstavitev novih arheoloških odkritij na Panorami in prenovljene ureditve Panorame v okviru […] The post Arheološko najdišče Panorama, predstavitev appeared first on PMPO.

Vojna in mir: Arheološke raziskave na Panorami

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 14. december 2022 ― Vojna in mir: Arheološke raziskave na Panorami na Ptuju leta 2020 Na ogled od 15. 12. 2022 do 28. 02. 2023 na Ptujskem gradu. V zadnjih letih so arheološke raziskave na Panorami privedle do presenetljivih odkritij. Leta 2020 je na griču izkopaval Inštitut za arheologijo Znanstveno-raziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU) v […] The post Vojna in mir: Arheološke raziskave na Panorami appeared first on PMPO.

Ta veseli dan kulture 2022

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 21. november 2022 ― KDO JE NAPRAVIL VIDKU SRAJČICO Brezplačna lutkovna predstava in muzejska delavnica za družine Ptujski grad, 3. 12. 2022, ob 11. uri Predstavo, prirejeno po pravljici Frana Levstika, bo v slavnostni dvorani Ptujskega gradu izvedlo Lutkovno gledališče Pika. Po njej bomo v muzejski delavnici izdelali ptička iz volnene preje. Na Ta veseli dan kulture je vstop v […] The post Ta veseli dan kulture 2022 appeared first on PMPO.

Pripravljamo: Goran Turnšek

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 18. november 2022 ― GORAN TURNŠEK POTLAČEN SPOMIN FOTOGRAFIJE Vljudno vas vabimo na odprtje fotografske razstave Gorana Turnška v četrtek, 1. decembra 2022, ob 18. uri v Miheličevi galeriji na Ptuju. Umetnik Goran Turnšek, ki živa in ustvarja na Nizozemskem, se na svoji prvi samostojni razstavi v Miheličevi galeriji predstavlja s fotografijami avtoportretov, na katerih posnema svoja pokojna dedka […] The post Pripravljamo: Goran Turnšek appeared first on PMPO.

Ptujski grad, odpiralni čas

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 25. oktober 2022 ― Od 1. oktobra 2022 do 30. aprila 2023 so muzejske zbirke na Ptujskem gradu na ogled od torka do nedelje med 10. in 16. uro. V ponedeljek je muzej zaprt. Spodnje dvorišče Ptujskega gradu je v zimskem času odprto v odpiralnem času muzeja. The post Ptujski grad, odpiralni čas appeared first on PMPO.

Jesenske počitnice: dejavnosti za družine

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 21. oktober 2022 29. oktober do 6. november 2022 Ptujski grad za družine ponuja in priporoča naslednje dejavnosti in oglede: MUZEJSKI KARTONČKI Ogled muzejskih zbirk v Ptujskem gradu je poučnejši z Muzejskimi kartončki! Na voljo na muzejski blagajni ob nakupu vstopnice. + Zmaj, ki je videl svetnika: Poiščite umetnine, na katerih so upodobljeni zmaji! + Skrinja, stol, omara: Odkrijte najlepše […] The post Jesenske počitnice: dejavnosti za družine appeared first on PMPO.

Tkanje niti, tkanje zgodb, delavnica za družine

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 11. oktober 2022 ― Dragi otroci, spoštovani starši,  v soboto, 15. oktobra 2022, vas med 10. in 13. uro vabimo na Ptujski grad, na Muzejski vikend TKANJE NITI, TKANJE ZGODB.Udeleženci si bodo v Ptujskem gradu ogledali razstavo VEŠČINE IN SKRIVNOSTI MOJSTROV IN MOJSTRIC TKANJA ter tapiserije iz zapuščine rodbine Leslie, prebrali zgodbo o Odiseju in Polifemu in se preizkusili v tkanju.  […] The post Tkanje niti, tkanje zgodb, delavnica za družine appeared first on PMPO.

Napovedujemo: 50 let likovne sekcije

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 8. september 2022 ― 50 LET LIKOVNE SEKCIJE DR. ŠTEFKE COBELJ DPD SVOBODA PTUJ Likovna sekcija dr. Štefke Cobelj Ptuj vabi na slavnostno prireditev ob 50. obletnici delovanja z odprtjem razstave likovnih del sekcije.Prireditev bo potekala v četrtek, 22. septembra 2022, s pričetkom ob 18. uri v Miheličevi galeriji Ptuj.Na prireditvi bodo članom sekcije podeljene značke Antona Ažbeta za […] The post Napovedujemo: 50 let likovne sekcije appeared first on PMPO.

Pedagoški programi za šole

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 23. avgust 2022 ― Spoštovani učiteljice in učitelji! Obiščite nas s svojimi učenci in dijaki v šolskem letu 2022/23! Muzej si ponavadi predstavljamo kot resno ustanovo, ki hrani stare predmete in proučuje zaprašeno preteklost. Kljub temu pa je obisk muzeja lahko zabavno in poučno popotovanje skozi stoletja, na katerem nam izvirni stari predmeti pripovedujejo svoje zgodbe. V Pokrajinskem muzeju […] The post Pedagoški programi za šole appeared first on PMPO.
še novic