Kunigundini prjatučki: Mrfy

Kunigundini prjatučki: Mrfy

Kunigunda, 6. september 2022 ― Kunigunda je v petindvajsetih letih gostila ogromno glasbenikov, domačih in tujih, še ne prepoznavnih in popularnih. Radi se spominjamo vsakega od njih posebej, še bolj pa nas veseli, kadar se kakšen nastopajoči spomni na nas. Na 22. Festivalu mladih kultur Kunigunda je nastopila tudi štiričlanska novomeška indie rock skupina MRFY, ki danes velja za eno The post Kunigundini prjatučki: Mrfy appeared first on Kunigunda.

25. Festival mladih kultur Kunigunda

Kunigunda, 29. avgust 2022 ― 1998. "Skupina štirih mladih, tesno povezanih in kakovostne zabavne željnih kljubovalnežev, ki se zbirajo okrog Mladinskega centra Velenje, sklene: "Če imajo festival študenti, ga bomo imeli tudi mi." Zamisli si glasbeni festival na Velenjskem gradu in ga poimenuje Kunigunda." 2022. Petindvajset let kasneje mladi skupaj z mladinskimi delavci, društvi in organizacijami še vedno prirejajo devetdnevni The post 25. Festival mladih kultur Kunigunda appeared first on Kunigunda.

HOMAGE VELIKANOM: Voden ogled dreves in D’N’B večer

Kunigunda, 28. avgust 2022 ― Lokalni turistični vodnici Dona Pratnekar in Tina Felicijan sta na urbanem sprehodu pod krošnjami dreves predstavili urbanistično zasnovo Velenja kot mesta v parku, drevesne vrste v središču mesta ter pomen dreves in drugih zelenih površin v urbanem okolju. V mladinskem kulturnem klubu eMCe plac D’N’B koncert: JADE (HU), DAMAGE OVER TIME, WOOGA, PEREE, THE YUGEN The post HOMAGE VELIKANOM: Voden ogled dreves in D’N’B večer appeared first on Kunigunda.

TEKMOVANJE ZA NAJSLABŠO POEZIJO IN PREDSTAVA BRESKVICE

Kunigunda, 26. avgust 2022 ― TEKMOVANJE NAJSLABŠA POEZIJA - V svetu, ki je tako obseden s perfekcijo, zapaše kdaj razmišljati v drugi smeri. Kaj je slabo? Ali to obstaja? Ustanoviteljica tekmovanj za najslabše stvari je Anne Tassel – začelo se je z natečajem za najslabšo kratko zgodbo, nato pa še nadaljevalo. Ponudila se je priložnost - natečaj za najslabšo poezijo. The post TEKMOVANJE ZA NAJSLABŠO POEZIJO IN PREDSTAVA BRESKVICE appeared first on Kunigunda.

TEKMOVANJE ZA NAJSLABŠO POEZIJO

Kunigunda, 25. avgust 2022 ― V svetu, ki je tako obseden s perfekcijo, zapaše kdaj razmišljati v drugi smeri. Kaj je slabo? Ali to sploh obstaja? Ustanoviteljica tekmovanj za najslabše stvari je Anne Tassel – vse se je začelo z natečajem za najslabšo kratko zgodbo, nadaljevalo pa z natečaji za najslabši film/akt-diptih/POP skladbo/dizajn plakata, nazadnje pa še za najslabšo The post TEKMOVANJE ZA NAJSLABŠO POEZIJO appeared first on Kunigunda.

HOMAGE VELIKANOM: OKROGLA MIZA O RAVNANJU Z DREVESI V URBANEM OKOLJU

Kunigunda, 24. avgust 2022 ― Kulturno-izobraževalni projekt Homage velikanom senzibilizira javnost za drevesa ter ozavešča o vlogi dreves v urbanem okolju, s tem pa o pomenu trajnostnega ravnanja z njimi in skrbnega načrtovanja novih zasaditev. Ukvarja se s konflikti med drevesi in infrastrukturnimi potrebami, željami prebivalcev, stroški vzdrževanja in drugimi okoliščinami, ki pogosto prevagajo na tehtnici med ohranitvijo in odstranitvijo The post HOMAGE VELIKANOM: OKROGLA MIZA O RAVNANJU Z DREVESI V URBANEM OKOLJU appeared first on Kunigunda.

konS delavnica, Velehood, plesni večer

Kunigunda, 23. avgust 2022 ― Delavnica KONS ≡ BRIDA: izdelava vesoljskih plovil, Živa galerija: Velehood in Miniature, nastop Burje Podlesnik in Plesnega studia N Velenje – Sojenice ter Ane Romih - Trenutek. The post konS delavnica, Velehood, plesni večer appeared first on Kunigunda.

HOMAGE VELIKANOM: DELAVNICA GRAFIČNEGA TISKA in STAND UP VEČER

Kunigunda, 22. avgust 2022 ― HOMAGE VELIKANOM: delavnica grafičnega tiska in 25. FMKK/38. PKP: Ex-Yu stand up večer - Od Vardara pa do Triglava. Nastopajoči: Nikola Silić (SRB), Nikola Todoroski (MK), Marko Dejanovič (BIH/HRV), Admir Baltić (BIH/SLO), povezovalec: Uroš Kuzman. V sodelovanju s Festivalom Velenje. The post HOMAGE VELIKANOM: DELAVNICA GRAFIČNEGA TISKA in STAND UP VEČER appeared first on Kunigunda.

24ka pod

Kunigunda, 31. avgust 2021 ― Velenje, 30. 8. 2021 To je letošnji ekipni odsev, ko si Kunigunda nastavi ogledalo. Srcalite družbo, ostanite budni! Vsi smo del nje. Hvala nastopajočim, publiki, podpornikom, medijem, vsem, ki čutite ta heartbeat! The post 24ka pod appeared first on Kunigunda.
KUNI INTERVJU: SBO

KUNI INTERVJU: SBO

Kunigunda, 29. avgust 2021 ― Velenje, 29. 8. 2021 KUNI INTERVJU: SBO SMRT BOGA IN OTROK 24. Festival mladih kultur Kunigunda se je zaključila s koncertom, kjer so med drugimi nastopili tudi skupina SBO. SBO ali izvirno ime Smrt boga in otrok, je ljubljanska trap skupina. Njihova brezkompromisna pojavnost in neobčutljiva izraznost sta The post KUNI INTERVJU: SBO appeared first on Kunigunda.
še novic