Intervju: Kontradikshn

Intervju: Kontradikshn

Kunigunda, 11. september 2018 ― Velenje, 11. 9. 2018 Intervju: Kontradikshn Slovenska electro rock skupina Kontradikshn na svojevrsten način zlepi skupaj nezlepljivo breakbeatništvo, moderno elektroniko in drum’n’bass skozi post punk sporočila, ki so lahko intimna, osebna in odvisna od poslušalca. Člani Petar Stojanović, Matej Plešej in Anže Kump so si vzeli čas za nas po koncertu, The post Intervju: Kontradikshn appeared first on Kunigunda.
Intervju: Cvinger

Intervju: Cvinger

Kunigunda, 10. september 2018 ― Velenje, 10. 9. 2018 Intervju: Cvinger Uspešna black metal zasedba Cvinger je prvi album promovirala na turneji po vzhodni Evropi, nastopali so z bandi, kot so Melechesh, Marduk in Gorgoroth. Drugi album so med drugim predstavili na turneji po Kitajski, trenutno pa snemajo tretjega. O tem in še čem sta več The post Intervju: Cvinger appeared first on Kunigunda.
INTERVJU: KANT NAJT

INTERVJU: KANT NAJT

Kunigunda, 4. september 2018 ― Velenje, 3. 9. 2018 INTERVJU: KANT NAJT Alina Hirtl ALINA HIRTL pripoveduje zgodbo lepote in svetlobe, medtem ko njen glas poseže tudi po bolj otožnih in žametno skelečih tonih harmonije. Kdaj si prvič začela nastopati in kako si odkrila zvrst glasbe, ki ti najbolj sede? Nastopati sem The post INTERVJU: KANT NAJT appeared first on Kunigunda.
Intervju: Kuhinjski splav

Intervju: Kuhinjski splav

Kunigunda, 31. avgust 2018 ― Velenje, 30. 8. 2018 Intervju: Mitja Kralj Avtor performansa je svoj nastop ubesedil takole: »Psihedelični noise, zvočni splav, nejevolja do življenja, estetski diskomfort in kuharska oddaja. Mogoče zveni, da ta kombinacija ne bi smela obstajati. To je res. Kombinacija CvetoRamšakExperiment solo in Navihana Kuhinja z Mitjo Kraljem v živo. Sreče ni, smrt The post Intervju: Kuhinjski splav appeared first on Kunigunda.
Živa knjižnica – Razbijanje stereotipov, širjenje empatije

Živa knjižnica – Razbijanje stereotipov, širjenje empatije

Kunigunda, 30. avgust 2018 ― Velenje, 30. 8. 2018 Živa knjižnica – Razbijanje stereotipov, širjenje empatije Mogoče se sprašuješ: ''Kaj sploh je Živa knjižnica?'' Živa knjižnica je metoda, s katero preko dialoga aktivno ozaveščamo in izobražujemo o vrednotah, človekovih pravicah in spodbujamo razpravo o predsodkih in stereotipih v družbi. Knjige so ljudje, ki se v svojem The post Živa knjižnica – Razbijanje stereotipov, širjenje empatije appeared first on Kunigunda.
Intervju: Širom

Intervju: Širom

Kunigunda, 29. avgust 2018 ― Velenje, 29. 8. 2018 Intervju: Širom Strunska glasbila, godala, pihala, zvočila in tolkala se v rokah članov Širom odvežejo svojih zvenskih okov in v skupinski zvočnosti vstopijo v polje prekrivajočih reminiscenc, ki nas peljejo v razplasteni čas in prostor, v preplet zgodovin, v katerih se spajajo tradicije folka, ljudske glasbe, melodij The post Intervju: Širom appeared first on Kunigunda.
Intervju: Nejc Smodiš

Intervju: Nejc Smodiš

Kunigunda, 28. avgust 2018 ― Velenje, 28. 8. 2018 Intervju: Nejc Smodiš Nejc Smodiš Na odprtju razstave smo govorili z novomeškim umetnikom Nejcem Smodišem, ki ima v Galeriji eMCe plac na ogled svoja dela. Priporočamo! V svoji knjigi 365 si vse risbe naredil v kemičnem svinčniku, se preizkušaš v drugih tehnikah? Tako The post Intervju: Nejc Smodiš appeared first on Kunigunda.
Pod svobodnim srcem

Pod svobodnim srcem

Kunigunda, 28. avgust 2018 ― Velenje, 28. 8. 2018 POD SVOBODNIM SRCEM RETROSRČNICA OB 20-LETNICI FESTIVALA MLADIH KULTUR KUNIGUNDA Po predstavitvi v polni Pekarni, ki se je začela z okroglo mizo, končala pa kot roast, ko si je Kunigunda z jajci nastavila ogledalo in se pošalila tudi na svoj račun (pa tudi na račun ekipe, The post Pod svobodnim srcem appeared first on Kunigunda.
Intervju: Nemir Tadija, Triiiple & Major Beck

Intervju: Nemir Tadija, Triiiple & Major Beck

Kunigunda, 27. avgust 2018 ― Velenje, 27. 8. 2018 Intervju: Nemir Tadija, Triiiple & Major Beck Nemir Tadija Nekaj časa si se premikal po sencah. Kako je to vplivalo na tebe in tvoje ustvarjanje? Ja, res je. Leta 2012 sem imel zadnji večji koncert, tukaj v klubu eMCe plac in mislim, da je The post Intervju: Nemir Tadija, Triiiple & Major Beck appeared first on Kunigunda.
Intervju: Tomi Vezjak in Društvo kolektiv gibanje

Intervju: Tomi Vezjak in Društvo kolektiv gibanje

Kunigunda, 26. avgust 2018 ― Velenje, 26. 8. 2018 Intervju: Tomi Vezjak in Društvo kolektiv gibanje Tomi Vezjak V Pekarni razstavlja umetnik in podjetnik Tomi Vezjak. S svojim specifičnim ustvarjanjem je razvil prepoznaven slog in razvijal projekte za svetovno znane znamke. Z njim smo se pogovarjali o razstavi Framed Society Art, ki bo na ogled The post Intervju: Tomi Vezjak in Društvo kolektiv gibanje appeared first on Kunigunda.
Flora Femina

Flora Femina

Kunigunda, 26. avgust 2018 ― Velenje, 26. 8. 2018 Flora Femina Tilyen Mucik Tilyen Mucik je Kunigundi zelo ljuba lokalna umetnica in fotografinja, nepogrešljiv del naše ekipe že kar nekaj let. Ponosni smo, da je del letošnjega programa njena čudovita razstava na Velenjskem gradu, ki je hkrati njeno diplomsko delo. Projekt »Flora Femina« na različne The post Flora Femina appeared first on Kunigunda.
Intervju: Demolition Group, Bitch Boys

Intervju: Demolition Group, Bitch Boys

Kunigunda, 25. avgust 2018 ― Velenje, 25. 8. 2018 Intervju: Demolition Group, Bitch Boys Bitch Boys Ikone slovenskega surf rocka, Bitch Boys, so se odzvali na surfrevival, sprožen s soundtrackom kultnega Tarantinovega filma Pulp Fiction sredi devetdesetih let in uspeli tudi v tujini. Pogovarjali smo se s pevcem Robijem. Zanimivo je, da snemate skupaj The post Intervju: Demolition Group, Bitch Boys appeared first on Kunigunda.
KONCERTNO DOGAJANJE

KONCERTNO DOGAJANJE

Kunigunda, 22. avgust 2018 ― Velenje, 22. 8. 2018 Koncertno dogajanje Koncerti so vsako leto pomemben del Kunigundinega programa, nastopajoče skrbno izbira osem članov koncertne ekipe. Matej Voglar (vodja koncertne ekipe), Darjan Jeličić – Mrigo in Grega Cestnik so odgovorili na nekaj naših vprašanj: Kaj naj obiskovalci Kunigunde pričakujejo od letošnjega koncertnega dogajanja? The post KONCERTNO DOGAJANJE appeared first on Kunigunda.
Okrogla miza: Travme je odpovedana

Okrogla miza: Travme je odpovedana

Kunigunda, 22. avgust 2018 ― Velenje, 22. 8. 2018 Okrogla miza: Travme je odpovedana Predavanje in okrogla miza: Travme odpade zaradi osebnih razlogov predavateljice Nine Kočar, uni. dipl. biopsihologije, MSc Counselling Studies. Ta dan, 29. 8. na festivalu poteka Živa knjižnica od 13:00 do 17:00. Vabljeni! The post Okrogla miza: Travme je odpovedana appeared first on Kunigunda.
Kunigundine umetniške dušice

Kunigundine umetniške dušice

Kunigunda, 21. avgust 2018 ― Velenje, 21. 8. 2018 Kunigundine umetniške dušice Urša in Tim Kunigunda se končno res bliža in kmalu bomo uživali v najbolj srčnem festivalu v mestu. Poleg koncertov so pomemben del programa tudi razstave najrazličnejših ustvarjalcev. Danes smo se družili z vodjo art področja Uršo Verdev in njeno desno roko, Timom The post Kunigundine umetniške dušice appeared first on Kunigunda.
še novic