Festival v polnem zamahu

Borštnikovo srečanje, 20. oktober 2018 ― V petek, 19. 10. 2018, smo tudi uradno odprli festival - iz uvodnega dela, ki sta ga polnila mlado in študentsko gledališče, smo prešli v temeljni festivalski del, ki je sestavljen iz tekmovalnega in spremljevalnega programa, oba sta izbrana kuratorsko. Poglejte si nekaj utrinkov v videu, več pa v galeriji fotografij!      

Borštnikovo srečanje v novi obliki uspešno naprej

SiGledal Novice, 20. oktober 2018 ― Osrednji slovenski gledališki festival Borštnikovo srečanje v 53. izvedbi začenja novo zgodbo. Del programa se je odvil že pred nocojšnjim slovesnim odprtjem in naletel na dober odziv, zdaj pa gre naprej v ustaljenih tirnicah. "Uživajte v dobrem gledališču," je vse zbrane v Mariboru pozval novi umetniški direktor festivala Aleš Novak.

Komedija Barufe nagrajena na festivalu Novi tvrđava v Novem Sadu

SiGledal Novice, 19. oktober 2018 ― Goldonijeva komedija Barufe v priredbi Predraga Lucića in režiji Vita Tauferja, ki so jo štiri primorska gledališča – Slovensko stalno gledališče, Gledališče Koper, INK - Gradsko kazalište Pula in SNG Nova Gorica – premierno uprizorila v sezoni 2017/2018, je do danes prejela že številne nagrade. V sredo, 17.10.2018, je na 5. gledališkem festivalu Novi tvrđava teatar v Novem Sadu (RS) prejela nagrado za najboljšo predstavo.

Alja Primožič bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 19. oktober 2018 ― Alja Primožič je študentka primerjalne književnosti in literarne teorije ter slovenistike na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Išče lepoto v vseh aspektih življenja, najbolj pa jo zanima umetnost, saj prav v njej vidi izčiščenje življenjske lepote. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Dušana Jovanovića Boris, Milena, Radko.
še novic