Cinco & Marinko

Cinco & Marinko

Gledališče Velenje, 2. december 2018 ― Nedelja, 9. december 2018 | 17.00Dom kulture Velenje, mala dvorana Cinco & Marinko //KomedijaKUD Zvonke Antoličič, Miklavž na Dravskem polju Nedeljski abonma - tretja predstava v sezoni 2018/2019 Mate MatišičRežija: Božo Hadler Tole je zgodba o dveh gastarbajterjih, ki že enajst let opravljata pomožna dela na različnih nemških “bauštelah”, hrepenita pa po domu in svojih bližnjih. Tako se iz hrepenenja rodi PLAN. Bo šlo vse po načrtih? Ha, v komediji gotovo ne. Vstopnice: 10 EUR, 8 EUR mladina in upokojenci, brezposelni brezplačno

Tin Grabnar in Hana Vodeb: Starci so poetična odrska interpretacija o profesionalcih življenja (intervju)

SiGledal Novice, 2. december 2018 ― Aktualna rezidenta Gledališča Glej, režiserja Tin Grabnar in Hana Vodeb, sta v daljšem ustvarjalnem procesu, ki jima je bil omogočen, ustvarila predstavo Starci 1.2. V pogovoru sta ob sobotni premieri dejala, da sta pravzaprav delala s "profesionalci življenja", ki so na oder prelili svoje življenjske zgodbe, ob tem pa tudi čarajo.

Mineva 95 let od rojstva operne dive Marie Callas

SiGledal Novice, 2. december 2018 ― Pred 95 leti se je v New Yorku rodila Maria Callas, za mnoge največja operna pevka 20. stoletja. Slovela je po izjemni izrazni moči, pevski tehniki ter interpretativni raznovrstnosti. Njen repertoar je obsegal več kot 40 sopranskih vlog, bila je cenjena interpretka Norme, Tosce in Medeje. Leonard Bernstein jo je imenoval kar operna biblija.

Poziv k oddaji predlogov za Grün-Filipčičevo priznanje za dosežke v slovenski dramaturgiji

SiGledal Novice, 30. november 2018 ― Prešernovo gledališče Kranj kot organizator Tedna slovenske drame poziva vodstva gledališč, da za Griin-Filipičevo priznanje za dosežke v slovenski dramaturgiji, ki bo podeljeno v okviru 49. Tedna slovenske drame, predlagajo dramaturge ali dramaturški team, ki se je v zadnjih dveh letih izkazal s posebnimi dosežki na tem področju.

Predlog za GRÜN-FILIPIČEVO PRIZNANJE za dosežke v slovenski dramaturgiji

SSG Trst, 30. november 2018 ― Prešernovo gledališče Kranj kot organizator Tedna slovenske drame poziva vodstva gledališč, da za Grün-Filipičevo priznanje za dosežke v slovenski dramaturgiji, ki bo podeljeno v okviru 49. Tedna slovenske drame, predlagajo dramaturge ali dramaturški team, ki se je v zadnjih dveh letih izkazal s posebnimi dosežki na tem področju.   Prijava naj vsebuje: ime gledališča, ime […]

Ana Obreza bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 30. november 2018 ― Ana Obreza je spreminjajoče se živo bitje. Še včeraj pridna in zagnana študentka je danes preprosta popotnica z upanjem, da bo radost razlita tudi na jutrišnji dan. In rada bere vse: naravo, glasbo in srce. Štafetno palico je prejela od Simone Ješelnik in si s pomočjo SiGledalovega iskalnika izbrala dramo Hodi mesto Saške Rakef.

Nina Čehovin bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 30. november 2018 ― Nina Čehovin je kostumografinja, ki si utira profesionalno pot po nedavno končanem študiju scenskega oblikovanja na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. V zadnjem obdobju je sodelovala pri več gledaliških, filmskih in televizijskih produkcijah, nazadnje pri avtorskem projektu po motivih kratke proze Raymonda Carverja "O čem govorimo, ko govorimo o ljubezni" v režiji Maše Pelko na odru Male drame. Štafetno palico je prejela od stanovske kolegice Katarine Šavs. Med brskanjem po SiGledalovem iskalniku dramskih besedil so jo pritegnila besedila Mateje Perpar. Zanimivi so ji bili že naslovi njenih dramskih tekstov. Bralcem se je odločila priporočiti dramo Fant mi piše slabo poezijo.
še novic