Odprtje 12. festivala Bobri

SiGledal Novice, 22. januar 2020 ― Preteklo soboto, 18. januarja, so v Slovenskem mladinskem gledališču z družinskim mijauziklom Obuti maček v režiji Vita Tauferja otvorili 12. festival Bobri. Polno zasedeni dvorani so v spodnji dvorani Mladinskega sledile zvočne delavnice, ki so jih pripravili mentorji iz združenja Sezam, Družinskega centra Mala ulica (Katja Poznič in Mateja Lukežič) in Laboratorija Rampa/Kersnikova (Sanja Hrvaćanin).

BREZMADEŽNA – Hommage à Tomaž Pandur 24.01. v SSG

SSG Trst, 22. januar 2020 ―   SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE VEČERNI PROGRAM Hommage à Tomaž Pandur po romanu Colma Tóibína BREZMADEŽNA/IMMACULATA producent: SNG Maribor   petek, 24. januar, ob 20.30 z italijanskimi nadnapisi Velika dvorana SSG   »Če je oltar tam, kjer pokleknemo, je oltar zame gledališki oder. Prostor, kjer sem s Tomažem preživela vse svoje gledališko življenje, tesno prepleteno z […]
Tomi Janežič

Tomi Janežič

ARS Oder, 22. januar 2020 ― O prisotnosti in procesu igralca, o prostoru in zvoku kot soigralcu O prisotnosti igralcev na odru, ki ni konvencionalna ali pa običajna. O različnih vrstah komunikacije v gledališču, o plastenju in ne ilustraciji življenja na odru … o razstavljanju gledališča. Pa tudi o odgovornosti ustvarjalca do zgodbe, ki se uprizarja, in do občinstva, ki uprizoritvi prisostvuje.

Na 50. Tednu slovenske drame 12 predstav

SiGledal Novice, 21. januar 2020 ― Na jubilejnem, 50. Tednu slovenske drame, ki se bo v Prešernovem gledališču Kranj začel 27. marca, bo sodelovalo sedem predstav v tekmovalnem in pet predstav v spremljevalnem programu. Med nastopajočimi v rednem programu bodo tudi gledališčniki iz Hrvaške in Rusije, saj je jubilejna izvedba festivala prinesla nekaj novosti.

Umrl je hrvaški scenograf Drago Turina

Dnevnik, 21. januar 2020 ― V Zagrebu je v 77. letu starosti umrl scenograf Drago Turina, so sporočili s Hrvaškega združenja likovnih umetnikov uporabnih umetnosti (ULUPUH). Ustvaril je več kot 250 scenografij za gledališče, film in televizijo. Razen v hrvaških gledališčih je...

Umrl je hrvaški scenograf Drago Turina

SiGledal Novice, 21. januar 2020 ― V Zagrebu je v 77. letu starosti umrl scenograf Drago Turina, so sporočili s Hrvaškega združenja likovnih umetnikov uporabnih umetnosti (ULUPUH). Ustvaril je več kot 250 scenografij za gledališče, film in televizijo. Razen v hrvaških gledališčih je delal tudi v gledališčih v Mariboru, Novi Gorici, Sarajevu, Beogradu, Trstu in Brnu.

Mariborski Balet z Giselle v gosteh v Modeni

SiGledal Novice, 21. januar 2020 ― Balet Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor je na gostovanju v Italiji, kjer bo z baletom Giselle v koreografiji Rafaela Avnikjana danes nastopil v gledališču Teatro Comunale v Modeni. Na poti v sosednji državi je tudi Simfonični orkester SNG Maribor, ki bo nastopil v Cesani in Ravenni.
še novic