MGL s spletno premiero drame Ta obraz

SiGledal Novice, 18. februar 2021 ― Mestno gledališče ljubljansko bo drevi na platformi Tretji oder ponudilo spletno premiero drame Polly Stenham Ta obraz v režiji Tijane Zinajić. V ospredju predstave, ki jo bodo v živo prenašali z Velikega odra MGL, je 15-letna Mia in njen problematičen odnos z družinskimi člani, zlasti z mamo.

Pismo Simoni Semenič

SiGledal Novice, 18. februar 2021 ― Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Laura: "Jaz upam, da bo vsega tega kmalu konec. Da se bomo po dolgem času spet prestavili na normalno. Da bom spet sedela v gledališki dvorani in navdušeno ploskala ob koncu uprizoritve vašega dramskega dela." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.

Na AGRFT v vednost prejeli prijavo Mie Skrbinac

SiGledal Novice, 17. februar 2021 ― Na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo so danes v vednost dobili prijavo, ki jo je na Univerzo v Ljubljani zaradi spolnega nadlegovanja med študijem na akademiji vložila Mia Skrbinac. Dodali so, da profesor Matjaž Tribušon do nadaljnjega ne izvaja nobene neposredne pedagoške dejavnosti.

Pismo ekipi SNG Maribor

SiGledal Novice, 17. februar 2021 ― Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Klara Beton: "Zame je gledališče kraj, kjer si širim obzorja, se oblikujem, ustvarjam mnenja, kjer si polnim dušo s kulturo." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.

Pustna ANINA DVIŽNICA s Pink Princess!

Ana Monro, 16. februar 2021 ― Na pustni torek (16.2.) je vaje(ti) Anine dvižnice prevzel mož tisočerih preoblek in klovn po srcu Camilo Acosta Mendoza, ki se je ob tej priložnosti prelevil v Pink Princess! Pridružite se nam tudi vi! Vsak torek ob 10.00 na kanalu SIMS!                 The post Pustna ANINA DVIŽNICA s Pink Princess! appeared first on Ana Monro.

IMPRO ULIČNI KVIZ na kanalu SIMS! (26.2.)

Ana Monro, 16. februar 2021 ― V petek, 26. februarja ob 17.00, se bo nekje v Ljubljani zgodil in odvil Impro ulični kviz, ki ga bomo neposredno prenašali na kanalu SIMS! V kvizu se bodo v poznavanju zelo pomembnih in izredno nepomembnih dejstev soočili tekmovalci, ki se vam bodo morda zdeli znani – a le od kod?! Kdo se bo prebil ... The post IMPRO ULIČNI KVIZ na kanalu SIMS! (26.2.) appeared first on Ana Monro.

Pismo Mladincu

SiGledal Novice, 16. februar 2021 ― Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Simona Nagode: "Pogosto me paralizirate in moje telo se ob prepolnem umu in čustvenem naboju fizično ne more odzvati, zato vas z aplavzom vedno nagradim nekako bolj zadržano." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.
še novic