UPS! šele MARCA!

Ana Monro, 15. februar 2021 ― Zaradi nepredvidenih okoliščin sta nastop Gledališkega pevskega zbora in neposreden prenos tega na kanalu SIMS, ki smo ju načrtovali v petek, 19. februarja, prestavljena za nedoločen čas. Predvidoma si boste lahko z mednarodno nagrado odličnosti URBana LJUBLJana 2020 nagrajeno predstavo Ups! ogledali v prvi polovici marca, kdaj točno, pa vam še sporočimo, zato nam sledite še naprej! ... The post UPS! šele MARCA! appeared first on Ana Monro.

Celovit in kakovosten obisk gledališča za razvoj gledališke pismenosti ter socialnih in komunikacijskih kompetenc

SiGledal Novice, 15. februar 2021 ― Slovenski gledališki inštitut in SNG Drama Ljubljana vabita na spletno strokovno izobraževanje, na katerem bodo udeleženci spoznali vzorčni model celovitega gledališkega obiska ter aktivno preizkusili metode in ustvarjalne pristope učinkovite integracije ogleda predstave v pouk. Izobraževanje vključuje tudi ogled gledališke predstave in je vključeno v katalog KATIS.

Celovit in kakovosten obisk gledališča za razvoj gledališke pismenosti ter socialnih in komunikacijskih kompetenc, spletno strokovno izobraževanje

SLOGI, 15. februar 2021 ― Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) in Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana (SNG Drama) organizirata v šolskem letu 2020/21 strokovno izobraževanje, namenjeno učiteljem osnovnih in srednjih šol, učiteljem izbirnih predmetov s področja gledališča, mentorjem gledaliških skupin ter koordinatorjem kulturno-umetnostne vzgoje. Strokovno izobraževanje v celotnem obsegu 16 ur bo potekalo spletno (v okolju ZOOM) v štirih popoldanskih terminih […] The post Celovit in kakovosten obisk gledališča za razvoj gledališke pismenosti ter socialnih in komunikacijskih kompetenc, spletno strokovno izobraževanje appeared first on SLOGI.

Pismo igralcem

SiGledal Novice, 15. februar 2021 ― Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Ana Mehle: "In vstali bomo močnejši, srečnejši, lepši in drugačni. Kajti na svetu smo zato, da služimo sebi in drugim v dobrem in lepem za dobro in lepo." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.

Nevenka Koprivšek

Bunker, 14. februar 2021 ― Sad and devastated we are announcing the sudden death of Bunker’s founder and longtime director, Nevenka Koprivšek. The post Nevenka Koprivšek appeared first on .

IN MEMORIAM Nevenka Koprivšek

Bunker, 14. februar 2021 ― Žalostni in zaprepadeni sporočamo, da je nenadno preminula Bunkerjeva ustanoviteljica in dolgoletna direktorica Nevenka Koprivšek. Naša sodelavka in naša prijateljica.Nevenka je bila nenadomestljiva persona slovenske in mednarodne kulturne krajine in neustavljiva promotorka sodobnih uprizoritvenih umetnosti. Bila je vizionarka in aktivistka po srcu, z močnim občutkom za solidarnost in posluhom za potrebe mesta, umetnosti, umetnikov.Bila je […] The post IN MEMORIAM Nevenka Koprivšek appeared first on .

Umrla je Nevenka Koprivšek

SiGledal Novice, 14. februar 2021 ― Nenadno je preminula pomembna akterka v polju sodobne uprizoritvene umetnosti Nevenka Koprivšek, ustanoviteljica in dolgoletna direktorica zavoda Bunker ter direktorica festivala Mladi levi, ki je bila močno prepoznavna tudi na mednarodnem parketu.

Vabilo za posredovanje nominacij za Borštnikov prstan za leto 2021

Borštnikovo srečanje, 14. februar 2021 ― Nagrada Borštnikov prstan se podeljuje za vrhunski ustvarjalni opus na področju igralske umetnosti v Republiki Sloveniji. Festival Borštnikovo srečanje jo podeli vsako leto, in sicer izmenično igralki in igralcu, na sklepni prireditvi ob zaključku festivala. Letošnja prejemnica prstana bo igralka, lani ga je prejel igralec Peter Boštjančič. Nominacijo za Borštnikov prstan 2021 lahko podajo posamezniki in pravne osebe s področja uprizoritvenih umetnosti in s stalnim prebivališčem oziroma sedežem v Republiki Sloveniji ter SSG Trst, prav tako jo lahko na podlagi lastne presoje podajo člani žirije za podelitev Borštnikovega prstana. Nominacija mora vsebovati: podatke o kandidatki: ime in priimek, rojstni datum, naslov, telefon (in e-naslov); podatke o pobudniku nominacije: ime in priimek oziroma naziv pravne osebe, kontaktno osebo, naslov, telefon (in e-naslov); strokovno utemeljitev nominacije (z morebitnimi prilogami, kot so dodatna strokovna mnenja ipd). Nominacije nam pošljite do vključno 26. marca 2021 na e-naslov: info@borstnikovo.si. Za pravilno oddano bo štela tudi nominacija posredovana po analogni pošti v zaprti ovojnici s pripisom "Nominacije za Borštnikov prstan 2021 – ne odpiraj!" na naslov: SNG Maribor, Festival Borštnikovo srečanje, Slovenska 27, 2000 Maribor.   Aleš Novak, umetniški direktor FBS   Maribor, 14. februar 2021

V mariborski Drami po 70 letih Romeo in Julija

SiGledal Novice, 14. februar 2021 ― Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo danes izvedla spletno premiero najslavnejše ljubezenske zgodbe vseh časov Romeo in Julija v režiji Aleksandra Popovskega. Tragedija velikega angleškega barda Williama Shakespeara je bila na mariborskem dramskem odru nazadnje uprizorjena pred 70 leti.

Pismo Inji Zalti

SiGledal Novice, 14. februar 2021 ― Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Maša Novak: "Poznate morda pevko Lano Del Rey? Monolog iz njene pesmi Ride mi že vrsto let ne gre in ne gre iz glave. Rada bi ga posvetila Inji Zalti. Vsakič, ko ga preberem, se mi pred očmi prikaže njena podoba. Kot nekakšna muza. V obeh najdem nepojasnljivo inspiracijo, ki goji v meni še večje hrepenenje po umetnosti. Besedilo bi rada delila tudi z vami."
še novic