Na Ljubljana Festivalu čas za opero Madama Butterfly in koncert Marthe Argerich, oba prestavljena v CD

SiGledal Novice, 13. julij 2021 ― V okviru Ljubljana Festivala se ta teden obetata Puccinijeva opera Madama Butterfly v izvedbi mariborske operne hiše in koncert slovite pianistke Marthe Argerich z Orkestrom Slovenske filharmonije pod taktirko dirigenta Charlesa Dutoita. Prireditvi bosta s Kongresnega trga prestavljeni v Cankarjev dom, so povedali na novinarski konferenci.
SSG na PRIMORSKEM POLETNEM FESTIVALU

SSG na PRIMORSKEM POLETNEM FESTIVALU

SSG Trst, 13. julij 2021 ― SSG NA PRIMORSKEM POLETNEM FESTIVALU V SREDO KDO JE VIDEL COCO? V KOPRU STOLETJE MJUZIKLA V PORTOROŽU Primorski poletni festival je vsako leto eno od prizorišč Slovenskega stalnega gledališča, ki je v tej čisto posebni sezoni nadpovprečno dejavno izven sedeža. Dve predstavi bosta ta teden nosili pečat tržaškega gledališča. V sredo, 14. julija ob 20.00 bo Gledališče Koper […]
Gledanje Hlapcev

Gledanje Hlapcev

Radio Študent, 13. julij 2021 ― Prvega julija, na dan začetka slovenskega predsedovanja Evropski Uniji, smo se udeležili proslave v organizaciji Slovenskega mladinskega gledališča. Namenili so jo vsem državljanom in državljankam Republike Slovenije, ki so se naveličali venomer samo gledati. “Danes je dan, ko Slovenija začne predsedovati Evropski uniji ...

Igralec, ki je imel rad vloge z dna

SiGledal Novice, 13. julij 2021 13. julija leta 2012 je umrl gledališki in filmski igralec, pedagog in pisatelj Polde Bibič, prejemnik Borštnikovega prstana, Prešernove nagrade ter številnih drugih priznanj in nagrad. Bil je eden najbolj priznanih in spoštovanih slovenskih igralcev. Objavil je sedem knjig spominov in pričevanj o slovenskem gledališču.

Na Kongresnem trgu Clugov balet Peer Gynt

SiGledal Novice, 12. julij 2021 ― V okviru Ljubljana Festivala bo drevi na Kongresnem trgu na ogled balet Peer Gynt v koreografiji Edwarda Cluga in izvedbi Baleta SNG Maribor. Clug je zgodbo Henrika Ibsna preoblikoval v balet, ki sledi Ibsenovemu kronološkemu zaporedju - od ugrabitve mlade neveste, Gyntovega pobega z drugo žensko do nevarnih zapletov s troli.

Gostovanja slovenskih gledališč na tujem v sezoni 2020/2021

SiGledal Novice, 12. julij 2021 ― Čeprav je bila iztekajoča se gledališka sezona zaradi epidemije zelo okrnjena, so slovenski gledališki producenti in ustvarjalci v preteklih mesecih vendarle uspeli gostovati tudi v tujini. Glede na prejeta priznanja in nagrade so bila gostovanja tudi v pretekli sezoni zelo uspešna. Na portalu SiGledal smo pripravili pregled gostovanj, v katerega smo vključili tudi nekaj tistih, ki se bodo zgodila ta mesec.

V Kopru premiera lutkovne priredbe Martina Krpana

SiGledal Novice, 10. julij 2021 ― Na Prešernovem trgu v Kopru bo drevi premiera lutkovnega komediantskega kabareja Mesarica v režiji Matije Solceta. Gre za priredbo Levstikovega Martina Krpana, nastopajoči pa bodo kot oder uporabili kar stari gasilski avto, že dobro poznan s festivalov Plavajoči grad in letošnjega vseslovenskega potujočega Kavč festivala.
še novic