Sezona SSG za GORICO

Sezona SSG za GORICO

SSG Trst, 12. september ― SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE ABONMAJSKA SEZONA 2024/2025 V GORICI   Šest predstav Slovenskega gledališča in dva dogodka Kulturnega doma ter Kulturnega centra Lojze Bratuž so sestavine abonmajskega programa SSG 2024-25 za goriške gledalce, ki bo obsegal klasike, sodobno dramaturgijo in glasbo. Od oktobra do aprila se bodo predstave zvrstile kot običajno ob ponedeljkih, med dvema odroma, in […]

Za odrom, andragoški program Slovenskega gledališkega inštituta in SNG Drama Ljubljana

SLOGI, 12. september ― Slovenski gledališki inštitut in Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana nadaljujeta svoje sodelovanje tudi v gledališki sezoni 2024/25 ter vabita ljubitelje gledališke umetnosti na andragoški program ZA ODROM, ki želi gledališko dediščino in gledališko umetnost približati najširši javnosti. The post Za odrom, andragoški program Slovenskega gledališkega inštituta in SNG Drama Ljubljana appeared first on SLOGI.
Kultura v središču naše družbe

Kultura v središču naše družbe

SLOGI, 12. september ― Na letošnjem Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki poteka od ponedeljka, 30. 9. 2024 do srede, 2. 10. 2024 v Cankarjevem domu, sodelujemo z Ministrstvom za kulturo, ki na razstavnem prostoru festivala predstavlja dejavnosti in programe javnih zavodov s področja kulture. The post Kultura v središču naše družbe appeared first on SLOGI.

MGL v novo sezono s Prepovedanimi potmi

SiGledal Novice, 11. september ― V Mestnem gledališču ljubljanskem (MGL) že ta mesec napovedujejo dve premierni uprizoritvi, ki bosta uvedli novo sezono na temo Prepovedanih poti, v okviru katere bodo obravnavali motive, kot so laž, preizkušnja, sum, dvom, presenečenje, sram in ljubosumje. V načrtu je 10 premier, eno polovico bo usmerjala dramska, drugo pa komedijska intonacija.

Na AGRFT mednarodni simpozij o oblikovanju zvoka

SiGledal Novice, 10. september ― Na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) so v sodelovanju s Fakulteto dramskih umetnosti iz Beograda in Zavodom Masiv pripravili mednarodni simpozij Audio Forum 2024. Glavni namen simpozija je ozaveščanje javnosti o pomenu zvoka v različnih AV medijih in krepitev sodelovanja oblikovalcev zvoka.
še novic