Letošnja Ježkova nagrada Borisu Cavazzi

SiGledal Novice, 7. oktober ― V sklopu slavnostnega koncerta ob 75-letnici Radia Koper so podelili nagrado Franeta Milčinskega - Ježka, ki jo letos prejme vsestranski umetnik in ena najbolj priljubljenih slovenskih medijskih osebnosti Boris Cavazza. "Težko bi našli koga, ki združuje popularnost in visok profesionalni nivo na vseh poljih svojega delovanja," piše v obrazložitvi.

Radijske igre v tem tednu: Enosmerna vozovnica tako na Avdiofestivalu kot v etru

SiGledal Novice, 7. oktober ― Na največjem evropskem festivalu avdiovizualne umetnosti Prix Europa bosta med nominirankami predvajani tudi dve radijski igri v produkciji Radia Slovenija. Na ponedeljkovem Avdiofestivalu Radia Slovenija pa bo v živo in premierno izvedena radijska igra Enosmerna vozovnica, ki bo na isti dan na sporedu tudi v celovečernem terminu radijske igre na programu Ars. Na radijskih valovih se bodo v tem tednu zvrstilo še nekaj raznolikih likov: od mojstra Stradivarija, zakonskega para Ivana in Ivane, pa kralja Matjaža in navsezadnje pravljičnih likov čudežnega gozda, ki so jih najmlajši poslušalci spoznali že prejšnjo nedeljo.

ART YARD v soseski RAKOVA JELŠA II!

Ana Monro, 6. oktober ― Od torka do sobote (8.-12. 10.) bomo v okviru projekta sose(d)skega gledališča Art Yard skupaj z uličnimi umetniki in s tamkajšnjimi stanovalci ISKALI DUHA SOSESKE Rakova jelša II – na povabilo javnega zavoda Mladi zmaji in v sodelovanju z mladinsko ekipo prostovoljcev. 5-dnevni kulturno-družabni program bo obsegal pohodne intervencije, predstave, gibalno in ustvarjalno delavnico ter ... The post ART YARD v soseski RAKOVA JELŠA II! appeared first on Ana Monro.
POGOVOR Z REŽISERJEM IGORJEM PISONOM O PREDSTAVI WOYZECK

POGOVOR Z REŽISERJEM IGORJEM PISONOM O PREDSTAVI WOYZECK

SSG Trst, 4. oktober ― DRUŠTVO SLOVENSKO GLEDALIŠČE vabi na   ENKRATNI POGOVOR Z REŽISERJEM O PREDSTAVI WOYZECK v soboto, 5. oktobra ob 18.30 v foajeju balkona SSG   Sezona Slovenskega stalnega gledališča se začenja s prijetno novostjo. Prenovljeno Društvo Slovensko gledališče prireja v soboto 5. oktobra srečanje s tržaškim režiserjem Igorjem Pisonom pred začetkom prve ponovitve predstave Woyzeck. Ob […]

V SLG Celje premiera komedije Veselja dom

SiGledal Novice, 4. oktober ― V SLG Celje bo v petek, 4. 10., premiera komedije Emila Filipčiča Veselja dom v režiji Dejana Spasića v koprodukciji z Rampo in iKult Celovec. V središču dogajanja je zakonski par, Tončka in Polde. Njune poročne fotografije so še sveže, onadva pa začneta preigravati različne prizore njunega zakonskega življenja, so sporočili iz celjskega gledališča.

Festival Mesto žensk vstopa v 30. izdajo

SiGledal Novice, 4. oktober ― V Ljubljani se bo v petek, 4. 10., začel mednarodni festival sodobnih umetnosti Mesto žensk, ki bo v 30. izdaji povezal več kot 80 umetnic in umetnikov na temo sestrstva. Festival bo v galeriji Škuc uvedla samostojna razstava mlade slovenske filmske umetnice Katarine Jazbec. Potekal bo do 13. oktobra, s svojimi dogodki pa bo letos prvič obiskal tudi Celje.
še novic