V SMG Divjakova Jata o pomenu sobivanja z drugimi bitji

SiGledal Novice, 14. oktober ― V Slovenskem mladinskem gledališču bo v sredo kot druga predstave letošnje sezone, ki nosi krovni naslov Konec dober, vse dobro, premiera avtorske predstave Jata v režiji Žige Divjaka, ki se podpisuje tudi pod scenografijo predstave. Jata je nastala po navdihu knjige Po sledi vran: Živeti in umirati v svetovih, ki si jih delimo Thoma van Doorena.

Pajkaste počitnice v Lutkovnem

Lutkovno gledališče Maribor, 14. oktober ― Vabimo otroke (stare vsaj 5 let), da se nam pridružijo na ustvarjalnih pajkastih počitnicah med 28. in 30. oktobrom 2024 (med 10.in 12.uro). Pod strokovnim vodstvom mentorjev bomo izdelovali lutke in lutkovno sceno, raziskovali animacijo in se zabavali ob ustvarjanju pajkastih prijateljev. Dnevi bodo polni domišljije in ustvarjalnosti, vse v duhu prihajajoče Noči čarovnic. Cena za celoten paket delavnic je 15 €, posamezna delavnica pa stane 6 €. Prijave zbiramo na ustvarjalnice@lg-mb.si do 26. oktobra. Vabljeni!
WOYZECK v ponedeljek v Gorici/ DANCE PROJECT v Trstu

WOYZECK v ponedeljek v Gorici/ DANCE PROJECT v Trstu

SSG Trst, 11. oktober ― WOYZECK BO 14. OKTOBRA ODPRL SEZONO SSG V GORICI V TRSTU PA BO NA SPOREDU PLESNI FESTIVAL DANCE PROJECT     Po premieri najprej v Trstu, nato pri koproducentih Prešernovega gledališča Kranj, bo najnovejša uprizoritev Slovenskega stalnega gledališča odprla v ponedeljek, 14. oktobra ob 20.00 goriško sezono SSG na odru Kulturnega doma. Woyzeck je predstava, s katero režiser Igor […]
še novic