Nagrade DOS 2020 – smer Tekstilije in oblačila

Nagrade DOS 2020 – smer Tekstilije in oblačila

Fakulteta za dizajn, 7. december 2020 ― NAGRADI DOS 2020 – DALJNOGLED – nominacije za mlade oblikovalce Maja Vranjek RoShade / sestavljiva prostorska tekstilija Mentorica: doc. Jana Mršnik V svojem delu RoShade je Maja Vranjek za izhodišče uporabila avtorsko fotografijo detajla železniške kompozicije. Elemente fotografije je preko likovnega raziskovanja prevajala v ploskovne in prostorske elemente, pri čemer so nastali kolekcija tekstilnih vzorcev […] The post Nagrade DOS 2020 – smer Tekstilije in oblačila appeared first on Fakulteta za dizajn.
Nagrade DOS 2020 – smer Vizualne komunikacije

Nagrade DOS 2020 – smer Vizualne komunikacije

Fakulteta za dizajn, 7. december 2020 ― Društvo oblikovalcev Slovenije je podelilo priznanja »Oblikovalski presežki«, priznanja za dela, ki so jih prispevali slovenski oblikovalci v letošnjem letu. Med nagrajenci so: izredni študent 3. Letnik VK Rob Svenšek, diplomantka VK Nina Aubršek ter asist. Nataša Šuštršič  Plotajs za Oblikovalske dosežke  in mag. Irena Gubanc za Oblikovalske presežke.   UTEMELJITVE NAGRAD DALJNOGLED ZA ŠTUDNETE […] The post Nagrade DOS 2020 – smer Vizualne komunikacije appeared first on Fakulteta za dizajn.
Dan odprtih vrat 10. 12. 2020

Dan odprtih vrat 10. 12. 2020

Gimnazija Nova Gorica, 6. december 2020 ― Dragi osnovnošolci, čeprav se je letos pouk preselil iz učilnic v virtualni svet, bi želeli deliti delček gimnazijskega utripa z vami. Za vas smo pripravili več načinov informiranja. Na spletni strani tukaj lahko spremljate vse objave, ki so namenjene vam, bodoči dijaki. Prav tako vas vabimo, da naše dejavnosti spremljajte na Facebooku in Instagramu Gimnazije [...]
Dan odprtih vrat 10. 12. 2020

Dan odprtih vrat 10. 12. 2020

Gimnazija Nova Gorica, 4. december 2020 ― Dragi osnovnošolci, čeprav se je letos pouk preselil iz učilnic v virtualni svet, bi želeli deliti delček gimnazijskega utripa z vami. Za vas smo pripravili več načinov informiranja. Na spletni strani tukaj lahko spremljate vse objave, ki so namenjene vam, bodoči dijaki. Prav tako vas vabimo, da naše dejavnosti spremljajte na Facebooku in Instagramu Gimnazije [...]

FD je prejemnica Priznanja za družbeno odgovornost HORUS 2020

Fakulteta za dizajn, 3. december 2020 ― Na razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2020 je do 28. oktobra 2020, ko se je razpis zaključil, prispelo 14 vlog. Ocenjevanje je potekalo v dveh krogih, za uvrstitev med finaliste pa so morali kandidati zbrati vsaj 51 % vseh možnih točk. FD se je uvrstila med finaliste v kategoriji Strateška nagrada Horus […] The post FD je prejemnica Priznanja za družbeno odgovornost HORUS 2020 appeared first on Fakulteta za dizajn.

TEDxUniversityofLjubljana 2021

Fakulteta za dizajn, 3. december 2020 ― V ekipi TEDxUniversityofLjubljana iščejo nove člane za organizacijo TEDxUL dogodka prihodnje leto. Iščejo študente_ke, ki se ne bojijo novih izzivov, so pridni, zanesljivi in pripravljeni sodelovati pri širjenju novih TEDx idej. TEDxUL ekipa se sestaja tedensko, po področjih (opis ekip v nadaljevanju) in po potrebi, saj je pomembno, da smo vsi na tekočem. Bližje kot […] The post TEDxUniversityofLjubljana 2021 appeared first on Fakulteta za dizajn.

Prosto delovno mesto na FD – Vodja službe za mednarodno dejavnost (m/ž)

Fakulteta za dizajn, 3. december 2020 ― Na FD iščemo Vodjo službe za mednarodno, znanstveno in raziskovalno dejavnost (m/ž), ki bo opravljal/-a naslednje delovne naloge: – vodenje in organiziranje dela službe na področju mednarodne, znanstvene in raziskovalne dejavnosti, – priprava programov mednarodnega medinstitucionalnega sodelovanja ter organizacija in koordinacija bilateralnega in multilateralnega znanstvenega in raziskovalnega sodelovanja FD s sorodnimi visokošolskimi ustanovami, – organiziranje […] The post Prosto delovno mesto na FD – Vodja službe za mednarodno dejavnost (m/ž) appeared first on Fakulteta za dizajn.
Naprej v preteklost: Praznična Trubarjeva domačija

Naprej v preteklost: Praznična Trubarjeva domačija

Trubarjeva domačija, 3. december 2020 ― PRAZNIČNA TRUBARJEVA DOMAČIJA – Obujamo spomine na pomembna praznovanja v Velikih Laščah in na Trubarjevi domačiji Od ponedeljka, 7. do nedelje, 13. 12. 2020 Velika praznovanja v Velikih Laščah so od nekdaj povezana z našimi velikimi književniki, s Primožem Trubarjem na čelu. Preko vsakodnevnih objav boste spoznali zanimivosti praznovanj vse od leta 1889, ko je bil v Velikih Laščah postavljen Levstikov spomenik. W: virtualna.trubarjeva-domacija.si in Facebook @TrubarjevaDomacijaRasica SPREHOD PO TEMKOVI ŽAGI Z ANDREJEM PERHAJEM Petek, 11. 12. 2020, ob 19. uri Na Trubarjevi domačiji povezavo s tehniško dediščino predstavljajo programi, ki dopolnjujejo razlago o Trubarju s tehničnimi vsebinami - z delovanjem mlina in žage. Za boljšo predstavitev je žaga opremljena z 'žagarsko' zbirko oziroma z maketami žag, ki prikazujejo njihov tehnični razvoj. Na žagi je urejena pečnica z zbirko žagarskega orodja. Z Andrejem Perhajem se boste virtualno sprehodili po Temkovi žagi in izvedeli marsikatero zanimivost o njeni žagarski zbirki in o razvoju žag skozi zgodovino. W: virtualna.trubarjeva-domacija.si in Facebook @TrubarjevaDomacijaRasica PDF: Skupen končni program po Sloveniji Lepo vabljeni!
Naprej v preteklost: Praznična Trubarjeva domačija

Naprej v preteklost: Praznična Trubarjeva domačija

Trubarjeva domačija - Arhiv, 3. december 2020 ― PRAZNIČNA TRUBARJEVA DOMAČIJA – Obujamo spomine na pomembna praznovanja v Velikih Laščah in na Trubarjevi domačiji Velika praznovanja v Velikih Laščah so od nekdaj povezana z našimi velikimi književniki, s Primožem Trubarjem na čelu. Na povezavi  virtualna.trubarjeva-domacija.si lahko spoznate zanimivosti praznovanj vse od leta 1889, ko je bil v Velikih Laščah postavljen Levstikov spomenik. SPREHOD PO TEMKOVI ŽAGI Z ANDREJEM PERHAJEM Na Trubarjevi domačiji povezavo s tehniško dediščino predstavljajo programi, ki dopolnjujejo razlago o Trubarju s tehničnimi vsebinami - z delovanjem mlina in žage. Za boljšo predstavitev je žaga opremljena z 'žagarsko' zbirko oziroma z maketami žag, ki prikazujejo njihov tehnični razvoj. Na žagi je urejena pečnica z zbirko žagarskega orodja. Z Andrejem Perhajem se lahko  virtualno sprehodite po Temkovi žagi in izveste marsikatero zanimivost o njeni žagarski zbirki in o razvoju žag skozi zgodovino. W: virtualna.trubarjeva-domacija.si Lepo vabljeni!
še novic