Prihodnji teden bo potekal prevajalski seminar slovenske književnosti za prevajalce iz slovenščine v nemščino

Prihodnji teden bo potekal prevajalski seminar slovenske književnosti za prevajalce iz slovenščine v nemščino

Javna agencija za knjigo, 16. november ― Med 21. in 24. novembrom 2018 bo Društvo slovenskih književnih prevajalcev v sodelovanju z Javno agencijo za knjigo Republike Slovenije in v povezavi s 34. slovenskim knjižnim sejmom izvedlo tretji specializirani prevajalski seminar za prevajalke in prevajalce slovenske književnosti v nemščino.
Javna agencija za knjigo praznuje 10 let – praznujte z nami na SKS 2018!

Javna agencija za knjigo praznuje 10 let – praznujte z nami na SKS 2018!

Javna agencija za knjigo, 13. november ― Konec letošnjega leta mineva 10 let od ustanovitve Javne agencije za knjigo, prav tako letos mineva 10 let od ustanovitve mreže Traduki, katere ustanovna članica je tudi Slovenija. Okrogla jubileja bomo praznovali na 34. Slovenskem knjižnem sejmu, ki bo potekal med 20. in 25. novembrom v Cankarjevem domu. Vabimo vas, da se nam pridružite na dveh dogodkih.

Napotki za prijavitelje na razpis za projekte sodelovanja 2019

CED, 9. november ― Svetujemo, kaj naj upoštevajo prijavitelji (in njihovi partnerji) pri pripravi projektne vloge na razpis Kultura za projekte sodelovanja 2019. Natančno preberite razpisno dokumentacijo, upoštevajte prednostne naloge, pravočasno pridobite PIC kodo, preverite novosti aktualnega razpisa, berite strateške dokumente, poiščite navdih in preverite svoje partnerje. Rok prijave: 11. dec. 2018 do 12.00.

Novembra na Goli oder!

CED, 7. november ― Zavod Federacija s partnerji med 20. in 25. nov. v Ljubljani organizira 14. mednarodni festival improvizacijskega gledališča, ki je del projekta »Our Lives« s podporo Ustvarjalne Evrope. V šestih dneh si bodo obiskovalci lahko ogledali osem predstav vrhunskih performerjev iz Češke, Finske, Francije, Kanade, Nemčije in Slovenije. Vabljeni!
še novic