Sporočilo za medije: Na knjižnem sejmu v Leipzigu svoje prevode v nemščino predstavlja devet slovenskih avtoric in avtorjev

Sporočilo za medije: Na knjižnem sejmu v Leipzigu svoje prevode v nemščino predstavlja devet slovenskih avtoric in avtorjev

Javna agencija za knjigo, 22. marec ― Ljubljana, 22. marec 2019 – Med 21. in 24. marcem v nemškem Leipzigu poteka mednarodni knjižni sejem, ki se ga z nacionalno stojnico tradicionalno udeležuje Javna agencija za knjigo RS. Tik pred sejmom je izšlo več nemških prevodov knjig slovenskih avtoric in avtorjev, zato JAK v sodelovanju z založbami in številnimi drugimi partnerji pripravlja kar 20 dogodkov.

Poziv za zgodbe o evropski kulturni dediščini

CED, 21. marec ― Svet Evrope je v okviru akcije Dnevi evropske kulturne dediščine objavil poziv za zgodbe »European Heritage Stories« z namenom spodbuditi akterje s področja evropske kulturne dediščine, da prispevajo zgodbe o svojih projektih, pobudah in dejavnostih. Rok za oddajo predlogov: 18. apr. 2019.

Moč dokumentarnega filma

CED, 20. marec ― Fokus letošnjega strokovnega programa Festivala dokumentarnega filma v soorganizaciji Motovile je bila madžarska dokumentaristika s poudarkom na človekovih pravicah. Filmi, ki izpostavljajo pereče družbene teme, imajo pomembno vlogo pri ozaveščanju javnosti in so lahko tudi generator družbenih sprememb.

Danska pisateljica Janne Teller v Ljubljani

CED, 11. marec ― Mladinska knjiga v sklopu projekta Spread the Words s podporo Ustvarjalne Evrope med 3. in 7. apr. 2019 gosti dansko aktivistko, nekdanjo svetovalko na konfliktnih območjih, esejistko in pisateljico avstrijsko-nemških korenin Janne Teller. Priložnost za srečanje z bralci na Festivalu angažiranega pisanja Itn. 5. apr. ob 11.00 v Kinu Šiška.
še novic