Odziv ministrstva na javno pismo institucij in posameznikov

Ministrstvo za kulturo, 18. november ― Ministrstvo za kulturo se odziva na javno pismo institucij in posameznikov, ki ministru dr. Vasku Simonitiju očitajo ogrožanje delavk in delavcev ter nevladnih organizacij v kulturi, neupoštevanje stroke in strokovnosti ter neodgovorno ravnanje. Najprej naj omenimo, da nas preseneča, da se podpisani kot strokovnjaki opirajo zgolj na pavšalne informacije, ki jih posredujejo mediji. Ministrstvo opravlja svoje delo izključno strokovno in na podlagi tehtnih presoj.

Animateka in Liffe tudi letos s podporo Ustvarjalne Evrope!

CED, 15. november ― Od skupaj 34 evropskih festivalov, podprtih v drugem razpisnem krogu, sta podporo prejela tudi Animateka in Liffe. Poleg tega je Animateka prejela še podporo v okviru mreže CEE Animation Festival Network. Gre za izjemen uspeh, saj je podporo prejelo zgolj šest evropskih mrež festivalov. To je edina podprta mreža iz regije, ki povezuje festivale iz držav z nizko produkcijsko zmogljivostjo. Čestitamo!

Uspešno … ustvarjalno 2014–2020. Praznujmo skupaj!

CED, 11. november ― Motovila ob zaključku uspešnega leta in neverjetnega sedemletnega obdobja vabi predstavnike slovenskih organizacij s podporo Ustvarjalne Evrope (Kultura in MEDIA) na tradicionalno srečanje Uspešno … ustvarjalno. Letos praznujemo nekoliko drugače – virtualno in v več etapah. Začnemo 12. novembra! SPREMLJAJTE nas: #Motovila #CEDSlovenia #UstvarjalnaEvropa

Napoved Javnega razpisa za sofinanciranje izdaje izvirnih slikanic slovenskih avtorjev in ilustratorjev za leto 2021

Javna agencija za knjigo, 9. november ― Javna agencija za knjigo RS bo predvidoma v prvi polovici decembra 2020 objavila Javni razpis za sofinanciranje izdaje izvirnih slikanic slovenskih avtorjev in ilustratorjev za leto 2021. Predmet javnega razpisa bo sofinanciranje izdaje izvirnih slikanic slovenskih avtorjev in ilustratorjev. JAK bo predvidoma sofinancirala pet (5) slikanic. Na razpis se bodo lahko prijavili tudi založniki, ki so sofinancirani v okviru dvoletnega projektnega razpisa 2020-2021 in v okviru štiriletnega programskega razpisa za knjižne programe, vendar ne z deli/slikanicami, ki so že ali bodo sofinancirana v letu 2021 iz naslova omenjenih dvoletnega in štiriletnega razpisa. Razpis bo odprt najmanj 30 dni, torej predvidoma do sredine januarja 2021.
še novic