Navodila Ministrstva za kulturo glede sprejemanja novih finančnih obveznosti do sprejetja rebalansa proračuna za leto 2020

Javna agencija za knjigo, 31. marec ― Spoštovani, dne 16.3. smo vas že obvestili o začasnih ukrepih v obdobju epidemije koronavirusa COVID-19. Ker smo z Ministrstva za kulturo dobili podrobnejša pojasnila in navodila glede že izvedenih in še načrtovanih javnih razpisov in pozivov,  vas prosimo, da si preberete priložen dokument, ki smo ga dolžni upoštevati do sprejetja rebalansa proračuna za leto 2020. Pri tem poudarjamo, da  črpanje sredstev v okviru razpisov, za katere imate že sklenjene pogodbe z JAK, poteka nemoteno Hvala za razumevanje, o vsem vas bomo ažurno obveščali tudi v prihodnje. Dokument je na voljo na tej povezavi: Navodila Ministrstva za kulturo glede sprejemanja novih finančnih obveznosti do sprejetja rebalansa proračuna za leto 2020. 
Objavljena je nova antologija slovenske otroške in mladinske književnosti v angleškem jeziku

Objavljena je nova antologija slovenske otroške in mladinske književnosti v angleškem jeziku

Javna agencija za knjigo, 27. marec ― Društvo slovenskih pisateljev je ob podpori Javne agencije za knjigo RS izdalo promocijsko antologijo sodobne slovenske otroške in mladinske književnosti v angleškem jeziku Slovenia′s Best for Young Readers 2020, ki je namenjena tuji založniški javnosti kot predstavitveni katalog avtorjev, založnikov in drugih nosilcev avtorskih pravic za podporo pri prodaji prevodnih pravic v tujino. Predstavitvena antologija, ki jo je uredila prof. dr. Dragica Haramija, vključuje 44 slovenskih avtorjev in avtoric za različne starostne stopnje. Povezava do antologije v PDF obliki je tule. Vabljeni k listanju!
Kulturni bazar sporoča: kulturne vsebine za otroke in mlade se selijo na splet

Kulturni bazar sporoča: kulturne vsebine za otroke in mlade se selijo na splet

Javna agencija za knjigo, 26. marec ― Letošnji Kulturni bazar je zaradi epidemije korona virusa prestavljen na četrtek, 2. julija 2020, a do takrat lahko otroci in njihovi starši v številnih kulturnih vsebinah uživajo na spletu. V času, ko so kulturne ustanove v Sloveniji in po svetu zaprle svoja vrata, številne med njimi pripravljajo spletne vsebine, koristne za vse, ki v tem času načrtujete dejavnosti za otroke in mlade, obenem pa ponujajo različne možnosti za vključitev kulturnih vsebin v pouk na daljavo. Marsikatere objavljene vsebine pa so namenjene tudi odraslim, ki v tem času nimate možnosti za obisk kulturnih ustanov. Nabor aktualnih brezplačnih vsebin najdete na http://www.kulturnibazar.si/aktualno/. Podrobnejše informacije najdete na straneh posameznih ustanov. Vabljeni k ogledu!

Kako se ukrepov za obvladovanje posledic pandemije koronavirusa na področju kulture lotevajo evropske države?

CED, 25. marec ― Po podatkih, ki smo jih do 27. marca 2020 zbrali predstavniki evropske mreže centrov CED (katere članica je tudi Motovila), je več kot 20 evropskih držav že sprejelo splošne fiskalne in socialne ukrepe, ki veljajo tudi za kulturnega in ustvarjalne sektorje. Med njimi je 13 držav, ki so poleg tega sprejele tudi specifične sektorske ukrepe, in sicer: FI, GR, HR, IE, Lux, DE, NL, NO, PL, PT, RO, Katalonija (ES) ter Škotska in Wales (UK).

POZIV za prejemnike podpore Ustvarjalna Evropa

CED, 24. marec ― Predstavnike organizacij, ki so prejemnice sredstev programa Ustvarjalna Evropa, pozivamo, da nam do petka, 27. marca 2020, posredujete informacije o težavah pri izvajanju tekočih mednarodnih projektov. Zbrane podatke bomo posredovali evropskim in nacionalnim institucijam, ki so pristojne, da pripravijo ustrezne premostitvene ukrepe.

Predstavljamo evropske mreže: Amateo

CED, 20. marec ― Amateo je ena od 28 evropskih mrež na področju kulturnega in ustvarjalnih sektorjev, ki jih podpira Evropska komisija v okviru Ustvarjalne Evrope. Poslanstvo Amatea, ki spodbuja aktivno udeležbo v kulturi, je podpirati delovanje in mednarodne aktivnosti organizacij, ki delujejo na področju ljubiteljske umetnosti in kulture v Evropi.

OBVESTILO VSEM POGODBENIKOM JAK: ukrepi v času epidemije koronavirusa – COVID 19

Javna agencija za knjigo, 16. marec ― 1. Od 17.3. do predvidoma 29.3. delo zaposlenih na JAK v skladu s sklepom direktorice poteka od doma, omejitev uvajamo skladno z uredbo Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ. Glavna pisarna do nadaljnjega deluje nemoteno in je dosegljiva na gp.jakrs@jakrs.si ter tel. 01/369 58 20. Sodelavci JAK smo v času uradnih ur dosegljivi na naslednjih telefonskih številkah in e-naslovih: Miha Marinč: 040 748 072 Vlasta Vičič: 031 462 486 Tjaša Urankar: 031 617 588 Anja Kovač: anja.kovac@jakrs.si, 051 304 089 Katja Stergar: slovenian.agency@gmail.com, 041 816563 Renata Zamida: renata.zamida@jakrs.si 2. Vsi načrtovani razpisi in pozivi, ki naj bi bili objavljeni 20.3., bodo objavljeni z zamikom, o točnem datumu vas bomo še obvestili. Vsi že zaključeni razpisi se obdelujejo z željo po čim manj zaostankih, vse rezultate lahko pričakujete v doglednih rokih. 3. Vlada RS napoveduje rebalans proračuna za leto 2020 in v tem trenutku omejuje porabo na 70% sprejetega proračuna. Do tega trenutka nimamo konkretnih informacij ali navodil s strani resornega ministrstva kot neposrednega proračunskega uporabnika o toku izplačil na JAK (ki je posredna proračunska porabnica) in posledično k našim pogodbenikom, a zaenkrat poteka vse normalno, tako da nam vaše zahtevke za izplačila še naprej pošiljajte v skladu s sklenjenimi pogodbami. Obveščali vas bomo sproti. Prosimo vas, da nas o morebitnih odstopanjih od terminskih načrtov sofinanciranih projektov sproti in pravočasno obveščate, da se bomo lahko skupaj ustrezno odzivali in prilagajali načrte. Prosimo vas, da spremljate kazalnike glede izpada pri prometu in prihodkih in glede drugih omejitev za vaše poslovanje, ki jih ukrepi v zvezi s koronavirusom-COVID 19 prinašajo. 4. S strani JAK v času med 17. in 29. marcem izvajamo spletno kampanjo, ki je namenjena tudi podpori vsem vam in je kombinacija osveščanja o branju ter povabila k obisku spletnih knjigarn, ki omogočajo varno in b

Nujno obvestilo o napovedanih javnih razpisih in pozivih

Javna agencija za knjigo, 16. marec ― Obveščamo vas, da so vsi javni pozivi in razpisi JAK napovedani za objavo v petek, 20. marca, prestavljeni za predvidoma 14 dni. Temu primerno se bo podaljšalo trajanje teh razpisov in pozivov: JR5-P-2020 (prevodi v tuje jezike) JR6-INJ-2020 (podpora izidom v nemščini) JR7-eZaložništvo-2020 JP3-Trubar-2020 (podpora stroškom tiska) Morebitne dodatne spremembe bomo redno objavljali na naši spletni strani, zato nas spremljajte še naprej.

OBVESTILO - Preventivni ukrepi v času koronavirusa - COVID 19

Javna agencija za knjigo, 16. marec ― Od 17.3. do predvidoma 29.3. je Javna agencija za knjigo zaprta, Delo vseh zaposlenih v skladu s sklepom direktorice poteka od doma, omejitev uvajamo skladno z uredbo Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ  . Sodelavci JAK so v času uradnih ur dosegljivi na naslednjih telefonskih številkah in e-naslovih: Miha Marinč: 040 748 072 Vlasta Vičič: 031 462 486 Tjaša Urankar: 031 617 588 Anja Kovač: anja.kovac@jakrs.si, 051 304 089 Katja Stergar: slovenian.agency@gmail.com, 041 816563 Renata Zamida: renata.zamida@jakrs.si Prosimo vas, da nas o morebitnih odstopanjih od terminskih načrtov sofinanciranih projektov sproti in pravočasno obveščate, da se bomo lahko skupaj ustrezno odzivali in prilagajali načrte.

Obvestilo o obisku uradnih ur v času koronavirusa - COVID-19

Javna agencija za knjigo, 12. marec ― Spoštovani, skladno z uredbo Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ, prosimo, da se do nadaljnjega v času uradnih ur osebno oglasite le v nujnih primerih.  Za vas smo dosegljivi po elektronski pošti in telefonu. Vložišče je prav tako odprto le v nujnih primerih, prosimo vas, da nam vse zadeve pošiljate poštno. Ukrep velja do preklica. Za sodelovanje pri preprečevanju širjenja okužb in vaše razumevanje se vam že v naprej lepo zahvaljujemo. 

Odpoved osebnih srečanj

CED, 12. marec ― Ekipa zavoda Motovila (CED Slovenija) zaradi trenutne situacije v zvezi z izbruhom koronavirusa do nadaljnjega odpoveduje vsa osebna srečanja in zapira vrata pisarne. Dosegljivi smo po elektronski pošti, prek družbenih omrežij ali prek Skypa.
še novic