Najava Javnega razpisa za izbor prejemnikov delovnih štipendij s področja literarne kritike za leto 2020 

Javna agencija za knjigo, 21. september ― Javna agencija za knjigo Republike Slovenije (v nadaljevanju: JAK) bo v petek, 25. septembra 2020 objavila Javni razpis za izbor prejemnikov delovnih štipendij s področja literarne kritike za leto 2020 (v nadaljevanju: JR9–ŠTIPENDIJE–LITERARNA KRITIKA–2020). Razpis bo odprt do vključno ponedeljka, 26. oktobra 2020. Predmet javnega razpisa JR9–ŠTIPENDIJE–LITERARNA KRITIKA–2020 je podeljevanje delovnih štipendij za literarne kritike, samozaposlene v kulturi. Dokumentacija javnega razpisa bo na voljo na spletni strani JAK www.jakrs.si. Kontaktna oseba za razpis: Vlasta Vičič, vlasta.vicic@jakrs.si, tel. (01) 369 58 26.

Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti se je v Berlinu udeležil neformalnega srečanja ministrov za kulturo in avdiovizualne zadeve, ki ga je gostila nemška ministrica za kulturo Monika Grütters

Ministrstvo za kulturo, 15. september ― Minister dr. Simoniti se je nemškemu predsedstvu v Berlina uvodoma zahvalil za organizacijo srečanja, ki je, v luči ponovnega slabšanja razmer v povezavi s covidom-19, odprlo aktualno razpravo. Na srečanju je uvodoma dejal: "Čas je, da razmislimo, kako bomo v novonastalih razmerah delovali v prihodnosti. Kako bomo kulturi pomagali živeti in vključevati državljane v vse svoje potenciale v novo nastali realnosti."

Najstarejše leseno kolo na svetu kot prepoznavna evropska blagovna znamka

Ministrstvo za kulturo, 15. september ― Najstarejše leseno kolo na svetu, ki je bilo odkrito blizu Vrhnike, hranijo ga v Mestnem muzeju Ljubljana, je od nedavnega tudi glavni simbol nagrade Združenja evropskih poslovnih medijev (EBP – European business press). Na predlog generalnega sekretarja EBP, Slobodana Sibinčiča, je združenje evropskemu managerju leta, ki ga vsako leto izberejo člani združenja, podarilo plaketo z verno repliko kolesa.

Izvajanje kulturno-umetnostne vzgoje v šolskem letu 2020/21

Ministrstvo za kulturo, 11. september ― Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Zavod za šolstvo smo na podlagi modelov in priporočil, predstavljenih v publikaciji Vzgoja in izobraževanje v Republiki Sloveniji v razmerah, povezanih s covid-19, za izvajanje kulturno-umetnostne vzgoje v vzgojno-izobraževalnih zavodih po modelu B pripravili dodatna priporočila in pojasnila.

Kultura in prostor v času krize in po njej

CED, 10. september ― Nadaljujemo s ciklom spletnih pogovorov o kulturnih politikah evropskih mest v kriznih razmerah in po njih. 1. oktobra o tem, ali bodo ponovno odkrite lokacije v javnem prostoru postale prevladujoča prizorišča za kulturo in umetnost »v živo« vse dokler ne bo učinkovitega cepiva. Prijave na spletni dogodek so že odprte - vabljeni!
še novic