Še dve priložnosti za ZADNJI ULOV!

Ana Monro, 2. julij ― Pridružite se Ani Desetnici 2020 na poti po Sloveniji in ujemite dve novi priložnosti, da si ogledate našo interaktivno ekološko predstavo Zadnji ulov – v četrtek, 2. julija ob 20.00 na Bevkovem trgu v Novi Gorici, in v petek, 3. julija ob 11.30 na tržnici v Gornji Radgoni. Prisrčno vabljeni pa tudi k ogledu festivalskega programa ... The post Še dve priložnosti za ZADNJI ULOV! appeared first on Ana Monro.

Prizorišče in program 2. festivalskega dne ANE DESETNICE 2020 v Ljubljani!

Ana Monro, 2. julij ― Naslednje tri festivalske dni bo Ana Desetnica 2020 v Ljubljani pripeljala gledališče na dvorišče treh večjih stanovanjskih sosesk. V četrtek, 2. julija, vas od 17.00 vabi(mo) v BS3, stanovanjsko sosesko za Bežigradom, nasproti stadiona Stožice, kjer si boste  lahko na zelenici med Trebinjsko in Puhovo ulico ogledali predstave Izruvani, Stari in drzni ter Oni in kratke ... The post Prizorišče in program 2. festivalskega dne ANE DESETNICE 2020 v Ljubljani! appeared first on Ana Monro.

ANA DESETNICA 2020 v Ljubljani, 1. del, 1. DAN!

Ana Monro, 2. julij ― Ana Desetnica 2020 se vsaj v Ljubljani zagotovo ni izneverila svojemu nazivu ”znanilka poletja”, saj so temperature v prestolnici 1. festivalski dan (1.7.) segle do 30 stopinj in čez. Toda prijazno nas je povabila v senčno zavetje na zelenico za bloki na Poljanah, kjer smo izvedli Ano pod oknom, in na Fabianijev most na Ljubljanici, kjer ... The post ANA DESETNICA 2020 v Ljubljani, 1. del, 1. DAN! appeared first on Ana Monro.

Lokaciji predstav na ANI DESETNICI 2020 v Ljubljani 1. dan!

Ana Monro, 1. julij ― Spoštovani ljubitelji uličnega gledališča, ANO POD OKNOM bomo danes (1.7.) ob 18.00 izvedli pred bloki na KRISTANOVI ULICI 10 na POLJANAH, premiero predstave ZADNJI ULOV pa si boste lahko ob 19.00 ogledali pod FABIANIJEVIM MOSTOM pri CUKRARNI.       The post Lokaciji predstav na ANI DESETNICI 2020 v Ljubljani 1. dan! appeared first on Ana Monro.

Znan je program 55. Festivala Borštnikovo srečanje

Borštnikovo srečanje, 1. julij ― Danes je potekal predstavitveni dogodek 55. Festivala Borštnikovo srečanje, na katerem so sodelovali Aleš Novak, umetniški direktor festivala, Rok Bozovičar, selektor tekmovalnega programa, in Danilo Rošker, direktor SNG Maribor. Aleš Novak je povedal, da tudi letošnja festivalska edicija sledi programski zasnovi, ki se je oblikovala v zadnjih dveh letih. Festival ohranja 14-dnevni format, ki omogoča izvedbo aktivnosti za mlade ter obsežen študentski program, ki bo letos še intenzivneje vključil študente. Festival se osredišča okoli izbora desetih predstav v tekmovalnem programu po izboru selektorja Roka Bozovičarja, ki ga dopolnjuje izbor slovenskih in tujih uprizoritev v spremljevalnem programu. Oba segmenta temeljita na načelu kakovosti in pomembnosti uprizoritve za slovenski gledališki prostor in ponujata vpogled v trenutno stanje slovenske gledališke ustvarjalnosti in trende razvoja. Med tujimi predstavami, ki bodo jeseni gostovale v Mariboru, je tudi nekaj zelo uveljavljenih dosežkov, denimo predstava Soul Chain koreografinje Sharon Eyal v produkciji tanzmainz (Staatstheater Mainz) ter Pločevinasti boben v režiji Oliverja Reeseja, umetniškega direktorja Berliner Ensembla v produkciji iste hiše. Festival krepi vključenost študentov, uvodna programska sklopa Mlado in Študentsko gledališče pa sta zasnovana mednarodno in prav tako ponujata odlične gledališke predstave ter bogat spremljevalni program. Izveden bo tudi strokovni del programa, ki ga festival pripravlja v sodelovanju s tradicionalnimi in novimi partnerji. Kljub negotovim okoliščinam je tudi letošnja festivalska edicija zasnovana kot osrednja slovenska gledališka manifestacija, praznik in promotor gledališke ustvarjalnosti ter mednarodna platforma, ki spodbuja izmenjavo med slovenskim in evropskih gledališkim prostorom. Selektor tekmovalnega programa Rok Bozovičar si je v minuli gledališki sezoni ogledal preko 110 uprizoritev. "Kvantitativno je bila torej sezona do cezure izredno produktivna,
Premiera avtorskega projekta Gaja Žmavca Little Creation

Premiera avtorskega projekta Gaja Žmavca Little Creation

SNG Maribor, 1. julij ― Balet Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo v petek, 3. julija 2020, v Stari dvorani premierno izvedel avtorski projekt Gaja Žmavca Little Creation. Nastopili bodo Tetiana Svetlična, Jelena Lečić, Asami Nakashima, Olesja Hartmann Marin, Ana Pandur Predin, Arnika Matko Juvančič, Luka Ostrež, Sytze Jan Luske, Yuya Omaki, Filip Jurič in Melanija Markovič.

Začenja se pestro Goriško poletje

SiGledal Novice, 1. julij ― Z dnevom odprtih vrat za tolkala v kulturnem centru Mostovna, pouličnimi vragolijami Ane Desetnice in jam sessionom pod drevesom se danes v Novi Gorici začenja Goriško poletje. Festival bo na več prizoriščih vsak dan do konca avgusta bogatili poletne večere z glasbo, filmom, gledališčem, plesom, literaturo, predavanji in pogovori.

Prva priložnost za ZADNJI ULOV!

Ana Monro, 1. julij ― Spoštovani ljubitelji uličnega gledališča, vabljeni v sredo, 1. julija ob 19.00, na premierno uprizoritev naše nove ulične produkcije, atraktivne interaktivne ekološke predstave Zadnji ulov, na Fabianijevem mostu v Ljubljani! O PREDSTAVI           The post Prva priložnost za ZADNJI ULOV! appeared first on Ana Monro.

Začenja se OKVIR POLETJA v Ljubljani!

Ana Monro, 1. julij ― Prva polovica tega nenavadnega leta je za nami, prvi dan Ane Desetnice 2020 v Ljubljani pa pred nami! Prisrčno vabljeni na druženje z uličnimi umetniki!   VSE INFORMACIJE IN PROGRAM           The post Začenja se OKVIR POLETJA v Ljubljani! appeared first on Ana Monro.
še novic