Začenja se festival Dobimo se pred Škucem

SiGledal Novice, 19. julij ― Pred Škucem se začenja poletni festival Dobimo se pred Škucem, kjer se bodo ljubitelji raznolikih kulturnih vsebin lahko srečevali do konca meseca. Odprla ga bo predstava za najmlajše Pazi Kaktusss! Teatra Cizamo, sledili bosta odprtji razstav mladih modnih oblikovalcev z Naravoslovnotehniške fakultete in fotografinje Pie Hočevar.

V Salzburgu pripravljeni na poletni festival

SiGledal Novice, 19. julij ― V Salzburgu se bo danes začel poletni umetniški festival z več kot stoletno tradicijo. Z dvodnevnimi uvodnimi prireditvami bodo obiskovalce mesta popeljali do sobotnega odprtja, ko bo na sporedu klasika Slehernik Huga von Hofmannsthala v novi postavitvi. Priznani operno-gledališki in koncertni festival bo trajal do konca avgusta.

V Cankarjevem domu zadovoljni s prvim polletjem

SiGledal Novice, 17. julij ― V Cankarjevem domu so zadovoljni s prvo polovico leta. Beležili so rekorden obisk baleta Faust, filozofskih predavanj, filma Varuh formule in razstave Slovenski punk in fotografija, so našteli in poudarili, da so od januarja do junija tako presegli zastavljene cilje. Umetniški program je pritegnil 5000 obiskovalcev več kot v istem obdobju lani.

Na Salzburškem festivalu od zgodovine do transcendence

SiGledal Novice, 16. julij ― Z novo postavitvijo drame Slehernik Huga von Hofmannstahla se bo v petek v Salzburgu začel priznani operno-gledališki in koncertni festival Salzburger Festspiele. Že v predstavi, kot tudi na samem festivalu, ki bo potekal do konca avgusta, se bo po pisanju tujih tiskovnih agencij odražalo vse, kar je tudi značilnost vsakodnevnih novic - denar, nasilje in moška moč.

Radijske igre v tem tednu s posebno poletno rubriko Igralci pojejo

SiGledal Novice, 15. julij ― Na radijskih valovih programa Ars bo v posebni poletni rubriki Igralci pojejo zazvenelo petje Antona Petjeta in Zlatka Šugmana; na Prvem programu pa bodo poslušalke in poslušalci lahko prisluhnili novemu kriminalističnemu primeru Inšpektorja Gabra. Mladi poslušalke in poslušalci pa bodo v nedeljo zjutraj z malo deklico Alico skočili v zajčjo luknjo in pripotovali v deželo čudes in nenavadnih bitij.
še novic