JUDA, ARANJUEZ in FALSTAFF – ne zamudite!

SSG Trst, 26. april ― NOVE ABONMAJSKE PONOVITVE JUDE LEPI DNEVI V ARANJUEZU NA FESTIVALIH Monodrama Juda avtorice Lot Vekemans se bo po uspešni premieri vrnila na oder Male dvorane SSG z vrsto abonmajskih ponovitev. Zanimivo tolmačenje misli in usode kontroverznega svetopisemskega lika v režiji Igorja Pisona in v izvedbi Primoža Forteja bo ponovno nagovorilo gledalce z močjo dvoma in […]

Žalujoča družina v petek gostuje na Nušićevih dnevih

SiGledal Novice, 26. april ― Na 35. Nušićevih dnevih bodo igralci Prešernovega gledališča Kranj in Slovenskega ljudskega gledališča Celje ta dan ob 20. uri nastopili s komedijo Branislava Nušića Žalujoča družina. Festival z dolgoletno tradicijo, posvečen največjemu srbskemu komediografu in njegovim sodobnim delom, se bo s podelitvijo nagrad v smederovskem Centru za kulturo zaključil dan kasneje.

Triptih Agate Schwarzkobler 2/3

SiGledal Novice, 26. april ― »Med dlanema, ki sta mirni in zelo položeni, tako da palec prosto pada dol in se skoraj dotika blazinice mezinca, je na masivni, gladki, upogljivi zeleni plošči tintni krog, ki je ostal nemara kot sled pokrovčka. Barva črnila ni jasna. Od strani se krog blešči v kovinskem in mavričnem odblesku. To je lahko Leonhardi ink, victoria blue.« (Rudi Šeligo, Triptih Agate Schwarzkobler, 1968)
še novic