Po POLETJU 2020!

Ana Monro, 25. september ― Poletje se je poslovilo in z njim tudi naš poletni ulični program. Tole so številke, ki naj pričajo o tem, da je tudi v ”novi realnosti” čas in prostor za umetnost in druženje! 23 dni, 13 mest (Ljubljana, Kamnik, Nova Gorica, Gornja Radgona, Sežana, Krško, Ilirska Bistrica, Ankaran, Vrhnika, Maribor, Postojna, Novo mesto, Šoštanj), 30 ... The post Po POLETJU 2020! appeared first on Ana Monro.

V ljubljanski Drami drevi premiera predstave Nova rasa

SiGledal Novice, 25. september ― V ljubljanski Drami bodo drevi, 25. 9., krstno uprizorili predstavo Nova rasa avtorja in režiserja Matjaža Zupančiča. Igra, ki si jo je Zupančič zamislil za pet točno določenih igralcev, prinaša satirično obravnavo nacizma, ki ga želi avtor osvetliti s pomočjo dveh konceptov: ideologije čiste rase in pojma izrojene umetnosti.
V ogledalu črnega humorja

V ogledalu črnega humorja

Dnevnik, 25. september ― Sezono na malem odru bodo v ljubljanski Drami odprli s krstno uprizoritvijo novega slovenskega dela – satirične drame Nova rasa Matjaža Zupančiča, ki je uprizoritev tudi zrežiral. Premieri bosta nocoj in jutri.
BAZOVICA, GORICA,ŠEMPOLAJ – SSG na gostovanju

BAZOVICA, GORICA,ŠEMPOLAJ – SSG na gostovanju

SSG Trst, 24. september ― SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE…NA GOSTOVANJU   Igor Pison, K(O)RONSKE ZDRAHE V PONEDELJEK, 28. SEPTEMBRA, OB 20.30 V ŠPORTNEM CENTRU ZARJA V BAZOVICI V SODELOVANJU S SKD LIPA   V TOREK, 29. SEPTEMBRA, OB 20.30 V KC LOJZE BRATUŽ V GORICI   Patrizia, Jurinčič Finžgar, BIDOVEC-TOMAŽIČ: TOVARIŠTVO V SREDO, 30. SEPTEMBRA, OB 20.00 V ŠTALCI V ŠEMPOLAJU […]

NUJNO OBVESTILO – SLOGI je v petek, 25. septembra zaprt

SLOGI, 24. september ― Spoštovani obiskovalci, Slovenski gledališki inštitut in SLOGI – Gledališki muzej je v petek, 25. septembra 2020 zaprt. Za Vas smo dosegljivi v poslovnem času po e-pošti (>> kontakti) ali po telefonu na 01 241 58 00. Zahvaljujemo se Vam za Vaše razumevanje! Sodelavci SLOGI The post NUJNO OBVESTILO – SLOGI je v petek, 25. septembra zaprt appeared first on SLOGI.

LJUBLJANSKE ZGODBE so prestavljene na 2. OKTOBER!

Ana Monro, 24. september ― Spoštovani ljubitelji uličnega gledališča, sporočamo vam, da je zadnja uprizoritev predstave Ljubljanske zgodbe PRESTAVLJENA iz petka, 25. septembra, na petek, 2. oktobra ob 18.00.  Hvala za razumevanje in prisrčno vabljeni.   VSE INFORMACIJE IN PRIJAVA       The post LJUBLJANSKE ZGODBE so prestavljene na 2. OKTOBER! appeared first on Ana Monro.
Tiskovna konferenca SSG v Gorici

Tiskovna konferenca SSG v Gorici

SSG Trst, 24. september ― SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE KULTURNI DOM GORICA KULTURNI CENTER LOJZE BRATUŽ   vabijo na   tiskovno konferenco ob predstavitvi gledališkega abonmaja Slovenskega stalnega gledališča za sezono 2020/2021 v Gorici, ki bo v ponedeljek, 28. septembra 2020, ob 11. uri v Kulturnem domu v Gorici (ul. Brass 20)   www.teaterssg.com

Zatočišča za premislek

Kriterij.si, 24. september ― Zatočišča za premislek festival Mladi levi 2020 Urednik Thu, 09/24/2020 - 11:30 Zatočišča za premislek Še pomnite, kako je minulo leto mednarodne festivalske programe »so-ustvarjal« razvpiti propad nacionalnega letalskega prevoznika Adria Airways? Letos jih navigirajo barvni spekter covid-19, s katerim države uravnavajo zapiranje oziroma odpiranje mej in trgujejo z njima, ter z epidemijo povezani, nenehno spreminjajoči se diktati NIJZ. Tako na odrih, kot kaže, še nekaj časa ne bomo priča prireditvam s številčno večjimi zasedbami, smo pa zato potisnjeni v intimnejša odrska razmerja. Mladi levi morda tokrat niso ponudili najboljšega programa. Morda res nismo videli Rimini Protokolla pred Rimini Protokollom poznejše mednarodne veljave in številnih biserov, ki jih je bilo mladolevovsko občinstvo deležno 23 let. Biserov, pomembnih tudi za prepoznavanje in »čitanje« sodobnih uprizoritvenih tokov. Zato pa festival dragocenost nosi v pogumu, da so ga navkljub vsem težavnostim pandemičnih razmer izpeljali … v živo, z oznako mednarodni. V času vse bolj izrazite »stalker« družbe in prav takšnega novinarstva, ko večinski posel opravijo kar družbena omrežja. V času cenenih populizmov in brezsramnih mlatenj neutemeljenih presoj, ki so v zadnjih nekaj letih preplavili polje profanega in postali družbeni normativ. V času aktualne vladavine, ko zlasti nevladni sektor doživlja diskreditacije, odmerjene nizko pod pasom – in čeravno tudi pred tem ni bilo cvetlično, vendarle vsaj javno politična nadstavba ni predrzno udrihala, da je to »entartete kunst« treba utišati –, postaja umetnost eno izmed vse bolj redkih zatočišč, ki obiskovalcem ponuja vsebine za tehtnejši premislek. Sama sem na tokratnih Mladih levih premišljevala ob Poskusu umiranja in Iskrah. Boris Nikitin, gledališki režiser, znanec slovenskega občinstva, vešč odrskih luči, jih je za Poskus umiranja oklestil na soj ene same, v središče snopa postavil stol ter nanj posedel sebe. V solo performansu je nagovorili
še novic