PERPETUUM JAZZILE – v četrtek v Gorici

PERPETUUM JAZZILE – v četrtek v Gorici

SSG Trst, 23. oktober ― SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE slavnostno odprtje goriške sezone     PERPETUUM JAZZILE v četrtek, 25. oktobra, ob 20.30 Gledališče Verdi v Gorici   s prispevkom Dežele FJK- zakon 38/2001 v sodelovanju z Občino Gorica   Slovensko stalno gledališče je vključilo v letošnjo sezono tri posebno odmevne dogodke, ki jih je Dežela Furlanija Julijska krajina podprla za […]

Z nami že več kot 4000 obiskovalcev

Borštnikovo srečanje, 23. oktober ― V prvem tednu programsko in organizacijsko osveženega festivala smo zabeležili več kot štiri tisoč obiskovalcev, od tega veliko mladih. Festivalsko dogajanje smo pričeli z uvodnima sklopoma Mlado in Študentsko gledališče, oba sta bila zasnovana mednarodno, uprizorjena je bila vrsta odličnih predstav, odvile so se raznovrstne delavnice, pogovori in posveti. Prvi sklop s področja kulturno-umetnostne vzgoje je ob ogledu treh vrhunskih predstav omogočil usposabljanje za inovativno delo z mladimi na področju gledališča. V okviru mednarodne študentske platforme, namenjene izmenjavi, primerjavi, mreženju in skupnemu učenju, smo poleg slovenske UL AGRFT gostili štiri tuje gledališke umetniške akademije, med njimi ruski GITIS in češki DAMU. Že v uvodnem sklopu je do zadnjega kotička napolnjeno dvorano navdušilo Zagrebško gledališče mladih z mladinsko predstavo Alica v Čudežni deželi, nato pa gledalce presunilo še v sklopu spremljevalnega mednarodnega programa z večkrat nagrajeno uprizoritvijo Črna mati zemla. Otvoritveni dan se je začel s simpozijem Osebnosti slovenskega gledališča v organizaciji Raziskovalne postaje Maribor ZRC SAZU in Univerzitetne knjižnice Maribor in z mednarodnim posvetom Turizem v mestu, zvečer smo v Razstavišču Vetrinjskega dvora v sodelovanju s Slovenskim narodnim gledališčem Drama Ljubljana odprli razstavo v spomin igralskemu velikanu Jerneju Šugmanu. Festival je slavnostno odprla Cankarjeva klasika Pohujšanje v dolini šentflorjanski v koprodukciji Slovenskega narodnega gledališča Drama Ljubljana, Mestnega gledališča ljubljanskega in Cankarjevega doma Ljubljana – predstava je navdušila okoli 900 gledalcev. Po prijateljskem sprejemu v Kazinski dvorani se je otvoritveni večer zaključil z intimnim koncertom Nane Milčinski. Od sobote, 20. oktobra, naprej festival ponuja tudi tekmovalni program. Videli smo uprizoritve Skupaj v koprodukciji Pekinpah, Via Negativa in CUK Kino Šiška, Teror v produkcijiPrešernovega gledališča Kranj, 6 v koprodukcij

Pomembno obvestilo za obiskovalce

Borštnikovo srečanje, 22. oktober ― Spoštovani, V pripravi programskega materiala letošnjega festivala - natančneje: programske brošure - je prišlo do neljube napake pri zapisu ure predstave Naš razred v koprodukciji Prešernovega gledališča Kranj, Mestnega gledališča Ptuj in Mini teatra Ljubljana. Predstava bo danes, 22. 10. 2018, ob 21.00 uri v Stari dvorani. in ne ob 21.30. Hkrati vas obveščamo tudi, da bo predstava Popparty, ki je na sporedu v petek, 26. 10. 2018, na Velikem odru Lutkovnega gledališča Maribor in ne v prostorih SNG Maribor.
Pogovor z Zalo Dobovšek, selektorico 53. Borštnikovega srečanja

Pogovor z Zalo Dobovšek, selektorico 53. Borštnikovega srečanja

ARS Oder, 22. oktober ― 53. Borštnikovo srečanje je v polnem teku že od začetka prejšnjega tedna 53. Borštnikovo srečanje je v polnem teku že od začetka prejšnjega tedna. Tekmovalni program se je začel v soboto, deset predstav, ki se potegujejo za Boršnikove nagrade, je izbrala Zala Dobovšek. Z njo bomo spregovorili o poslanstvu in nalogah selektorice, selektorja in podrobneje razčlenili njen izbor, ki naj predstavlja trenutni vpogled v mišljenje in delovanje slovenskega gledališča. Vabimo vas k poslušanju!

USTVARJALNE JESENSKE POČITNICE Z LUTKAMI

Lutkovno gledališče Maribor, 22. oktober ― V ponedeljek, 29.10., v torek, 30.10. in v petek, 2.11.2018, med 10. in 12. uro v Studiu LGM.   Iz odpadnega naravnega materiala in lesenih ostankov bomo izdelali lutke na palici, v petek pa se bomo prepustili čarovniji senčnih lutk.   Prijave sprejemamo na tanja.luzar@lg-mb.si do sobote, 27. 10. 2018.   Cena posamezne počitniške delavnice je 3€.   Prijazno vabljeni!  
še novic