MOLDOVENIANSKA FOLK BALLET-enkratni dogodek v nedeljo, 16. decembra

MOLDOVENIANSKA FOLK BALLET-enkratni dogodek v nedeljo, 16. decembra

SSG Trst, 12. december ― Slovensko stalno gledališče POPOLDANSKI PROGRAM   MOLDOVENIANSKA FOLK BALLET moldavski akrobatski plesi koreografa: Jurij Gorškov, Raisa Gorškova nedelja, 16. decembra, ob 17.00 Velika dvorana SSG SSG v sodelovanju z zavodom ERT in društvom Artisti Associati Decembrski program Slovenskega stalnega gledališča ima že nekaj let tudi plesno in folklorno noto. Sodelovanje z deželnim zavodom ERT in […]
Performans in gravitacija

Performans in gravitacija

ARS Oder, 12. december ― Besedilo dr. Maje Murnik o umetnosti »nad tlemi« V prejšnji oddaji smo v pogovoru spoznali dr. Majo Murnik, ki v razpravi Performans in gravitacija obravnava umetnost »nad tlemi«, umetnost, ki si prizadeva premagati gravitacijo. Danes vas vabimo, da prisluhnete besedilu, v katerem ob primerih tovrstne umetnostih, razmišlja o treh temah, ki jih imamo za ključne pri razumevanju tovrstne umetnosti: o gravitaciji, ki jo ustvarjalci razumejo kot temeljno silo, ki nas določa in vzpostavlja v Zemljinem okolju in obenem kot usodno silo, ki stoji na poti k osvoboditvi človeka, umetnosti in mišljenja. S sposobnostjo človeka, da se izmuzne na »odprto nebo« (po Virilliu), se vzpostavi pogleda zad drugačno dojemanje prostora in za reorganizacijo pogleda. To vpliva na spremenjeni koncept človekove telesnosti, ki je v članku interpretirana s filozofskega stališča, s pomočjo razširjenega koncepta telesa, ki se naslanja na Merleau-Pontyja. Tretja tematika je vprašanje znanstvene abstrakcije. Besedilo Performans in gravitacija je natisnjeno v reviji Amfiteater, 5. letnik, številka 2, 2017. Vabimo vas k poslušanju!

31. ČUFARJEVI DNEVI – FESTIVAL LJUBITELJSKIH GLEDALIŠČ

Revija Primus, 12. december ― Piše: Ana Ruter   V četrtek, 22. novembra, so se s podelitvijo nagrad in premiero glasbene komedije Za zmeraj, zaključili 31. Čufarjevi dnevi. Festival je letos Jesenice kar za devet dni spremenil v središče gledališke ljubiteljske dejavnosti. Selektor Iztok Valič je izmed 25 prijavljenih na festival uvrstil osem predstav in še šest mladinskih predstav v ...

Branko Potočan in Silence združili moči za Črni petek

SiGledal Novice, 12. december ― V Stari mestni elektrarni bo drevi, 12. 12. 2018, ob 20. uri premiera projekta Črni petek avtorja in izvajalca Branka Potočana z avtorsko glasbo dua Silence. Potočan v Črnem petku skozi lirično simbiozo glasbe, giba in petja ter simboliko vrvi gradi metafizične slike v zraku, ki prinašajo levitacijo odrešitve in nadrealističen pogled navzdol, na malega človeka.

Obvestilo december 2018

Mestno gledališče Ptuj, 11. december ― Spoštovani! Obveščamo vas, da so vstopnice za prihajajoče termine Stand up Tadeja Toša za četrtek 13. december 2018, petek 14. december 2018 in soboto 15. december 2018 ob 19.30 uri že razprodane. Vsi, ki ste si vstopnico še pravočasno rezervirali jo morate prevzeti vsaj en dan pred predstavo. Drugače se rezervirane vstopnice stornirajo in gredo v prodajo. Prav tako vas obveščamo, da smo se zaradi velikega povpraševanje odločili, za dodaten novi termin predstave Stand up Tadeja Toša, ki bo, v soboto 26. januarja 2019 ob 19.30 uri. Veselimo se vašega obiska.
Neodvisna scena - na robu

Neodvisna scena - na robu

Radio Študent, 10. december ― Letošnjo sezono Teritorij teatra smo zastavili tako, da posebno pozornost namenjamo obrobnim, manjšinskim in prezrtim praksam znotraj uprizoritvenih umetnosti. Tudi decembrska oddaja je nastala v tem duhu, zato se bomo tokrat posvetili neodvisni produkciji scenskih umetnosti pri nas, pri čemer bomo v središče postavili vprašanje, v kakšnem stanju oziroma formi je.
še novic