Podeljene so bile 22. zlatolaske

SiGledal Novice, 19. april ― V četrtek, 29. 2. 2024 so na velikem gledališkem odru nove akademije potekale že 22. zlatolaske. Za vsako področje je nagrajence določila tričlanska komisija. Komisijo za filmski oddelek so sestavljali Martin Draksler, Timon Hozo in Vida Ajdnik. Komisija za gledališki in radijski sklop nagrad zlatolaske v sestavi Anuša Kodelja, Luka Marcen in Benjamin Zajc je soglasno podelila devet zlatolask produkcijam dodiplomskega študija in dve produkcijam podiplomskega študija.

PREBRISANE MALE LAŽI – zadnje ponovitve

SSG Trst, 19. april ― SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE Joe DiPietro PREBRISANE MALE LAŽI zadnje ponovitve v Trstu in v Gorici Nova komedija Slovenskega stalnega gledališča Prebrisane male laži bo ta konec tedna zaključila vrsto ponovitev med Trstom in Gorico. V petek in v soboto ob 20.00 ter v nedeljo ob 16.00 bo predstava režiserke Nenni Delmestre na sporedu v Mali dvorani v […]

Podhranjenost plesne umetnosti

SiGledal Novice, 19. april ― Društvo za sodobni ples Slovenije letos praznuje 30 let. Nekaj dni pred mednarodnim dnevom plesa so na novinarski konferenci predstavili dejavnosti društva, prireditev, ki jo pripravljajo ob dnevu plesa, opozorili pa so tudi na težave sodobnega plesa. Med drugim so poudarili, da gre za najslabše financirano umetniško dejavnost v Sloveniji.

Na oder LGL prihajata Medo in Pujsi iz Cicidoja

SiGledal Novice, 18. april ― V Lutkovnem gledališču Ljubljana (LGL) bodo kot zadnjo premiero sezone na oder postavili lutkovno predstavo Medo in Pujsi, ki je nastala po zgodbah pisatelja Sebastijana Preglja in ilustratorja Igorja Šinkovca, ki so najprej izhajale v reviji Cicido. Predstavo, namenjeno otrokom, starejšim od treh let, je režiral umetniški vodja LGL Mare Bulc.

Trojezični festival Komigo

SiGledal Novice, 17. april ― V Kulturnem domu v italijanski Gorici se v sredo, 17. 4., začenja tradicionalni trojezični festival komičnega gledališča Komigo, ki letos poteka pod geslom Vzemi si čas za smeh, ki je glasba duše. 21. izdaja festivala prinaša osem predstav. Kot prva bo na sporedu avtorska stand-up komedija Strast, dojenček in rompompom, v kateri nastopa Vid Valič.
še novic