Regionalna konferenca platforme za razvoj in afirmacijo gledališča za otroke in mlade

SiGledal Novice, 25. februar ― Ekipa, ki stoji za regionalno platformo Od malih nog(u), spodbuja razmišljanje o razmerah na kulturni in umetniški sceni, zlasti položaju umetnosti za otroke in mlade, pa tudi živahen in proaktiven dialog s sodelavci iz različnih držav regije. Od 22. do 25. februarja 2021 organizirajo spletno konferenco s 40 strokovnjaki, gledališkimi producenti, umetniki ali predstavniki institucij, petimi moderatorji, kritiki in teatrologi.

Pismo mojemu igralcu

SiGledal Novice, 25. februar ― Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Irena Novak Popov: "Ne morem sprejeti dejstva, da je gledališče zdravju nevarno, da se je v njem mogoče nalesti virusa, saj imamo vsi vrojeno voljo do preživetja in ravnamo preudarno." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.

Gledališka ustvarjalnost na Ptuju (od 18. stoletja do danes)

SiGledal Novice, 25. februar ― Ob praznovanju 25. obletnice Mestnega gledališča Ptuj je Zgodovinski arhiv na Ptuju v sodelovanju z Mestnim gledališčem Ptuj pripravil pregledno razstavo o izjemni gledališki ustvarjalnosti na Ptuju od 18. stoletja do danes. V digitalni obliki bo razstava dostopna tudi na slovenskem gledališkem portalu SiGledal. Avtorica razstave je Nataša Majerič Kekec (ZAP), soavtor razstave pa je Sandi Žuran (MgP).

Pismo mojemu igralcu

SiGledal Novice, 23. februar ― Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Darja Pavlič: "Čudni časi so (saj vem, časi so zmeraj čudni in pod soncem ni nič novega), nič se ne vidiva, samo včasih uzrem tvojo podobo na kakšnem zaslonu, ampak povem ti, to ni isto, sploh ni isto." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.

Podaljšali razpis za 10. Gibanico

Dnevnik, 23. februar ― Znanih je prvih šest predstav, ki se bodo potegovale za nagrado Gibanice 2021 za najboljšo predstavo po izboru občinstva ter za nagrado Gibanice 2021 za najboljšo predstavo po izboru strokovne žirije. Dve predstavi bodo še dodali. Pri Društvu za...
še novic