Obvestilo

Mestno gledališče Ptuj, 24. april ― Spoštovani! Obveščamo Vas, da bo blagajna Mestnega gledališča zaprta 29. in 30. aprila, ter 1. in 2. maja 2019. Vstopnice za predstavo PREKLETI KADILCI, ki bo v ponedeljek, 6. maja 2019, ob 20. uri, lahko prevzamete tudi v petek, 3. maja 2019, med 9. in 13. uro. Mestno gledališče Ptuj bo z vami ponovno v ponedeljek, 6. maja 2019, po ustaljenem urniku.Želimo vam čudovite prvomajske praznike.Vaše Mestno gledališče Ptuj

55. ponovitev žlahtne komedije Realisti tudi za gluhe gledalce

SiGledal Novice, 24. april ― Komedija Realisti, ki je na letošnjem Festivalu Dnevi komedije v Celju prejela tako nagrado občinstva kot strokovne žirije, za nameček pa je bila režiserka Tijana Zinajić ovenčana še z nazivom žlahtna režiserka (pred tem je predstava prejela tudi zlatega leva na festivalu v Umagu), je v dobrem letu doživela več kot petdeset ponovitev na domačem odru SNG Nova Gorica in gostovanjih po vsej Sloveniji.

V Narodni galeriji scenografija kot prostor v prostoru

SiGledal Novice, 24. april ― V Narodni galeriji bo drevi minister za kulturo Zoran Poznič odprl razstavo Prostor v prostoru; Scenografija na Slovenskem do leta 1991. Postavitev je plod sodelovanja Slovenskega gledališkega inštituta - Slogi in galerije ter skozi več kot 220 del prinaša nov pogled na zgodovino likovne umetnosti in zgodovino gledališča na slovenskih tleh.
Premiera Lova na čarovnice

Premiera Lova na čarovnice

SNG Maribor, 23. april ― Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo v petek, 26. aprila 2019, v Stari dvorani premierno uprizorila dramo Arthurja Millerja Lov na čarovnice v režiji Janusza Kice. Igrajo Kristijan Ostanek, Davor Herga, Branko Jordan, Vladimir Vlaškalić, Miloš Battelino, Nejc Ropret, Aleš Valič k. g., Eva Kraš, Mateja Pucko, Ana Urbanc, Liza Marijina, Minca Lorenci, Lea Cok k. g., Eva Stražar k. g., Doroteja Nadrah k. g. in Vesna Kuzmić k. g.
SINDIKAT ODKLONSKIH ENTITET

SINDIKAT ODKLONSKIH ENTITET

Radio Študent, 23. april ― Tokrat vstopamo v polje odklonskega, kjer se že drugič zapored, v manj kot enem letu formira festival ali, bolje rečeno, drugi letni shod slabo prilagojenih –Sindikat odklonskih entitet v organizaciji in produkciji zavoda Emanat. Festival oz.
še novic