ČAROVNIČIN DVOREC – začetek novega niza Pravljic za odrom

SSG Trst, 6. maj ― SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE & NARODNA IN ŠTUDIJSKA KNJIŽNICA   PRAVLJICE ZA ODROM ČAROVNIČIN DVOREC (kubanska ljudska pravljica) bere: Nikla Petruška Panizon   v nedeljo, 9. maja ob 11. uri 9. maj je materinski dan in Slovensko stalno gledališče bo pomislilo na otroke z nadaljevanjem priljubljenega spletnega niza Pravljice za odrom. Po kratkem premoru se namreč začenja […]

Pismo Nejcu Gazvodi

SiGledal Novice, 6. maj ― Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem o tem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Špela Smole: "Tako da vedno, ko slišim, da je imel Nejc kje prste vmes, kar tečem po karte, ker vem, da bo zadeva spet vrhunska!" – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.

GLEDALIŠČE POD DROBNOGLEDOM – Priročnik za gledališko opismenjevanje

Zlata paličica, 5. maj ― Slovenski gledališki inštitut je v okviru projekta Gleda(l)išče izdal priročnik Gledališče pod drobnogledom, ki je podstat za razvoj in krepitev kreativnega partnerstva med umetnostjo ter vzgojo in izobraževanjem, je spodbuda za pridobivanje novih znanj, veščin in kompetenc, je orodje za razvoj inovativnih učnih okolij in prožnih oblik učenja, je pomočnik na poti do vzgoje mladega kritičnega gledalca in ljubitelja gledališča. V poglavjih izpod peresa poklicnih […] The post GLEDALIŠČE POD DROBNOGLEDOM – Priročnik za gledališko opismenjevanje appeared first on Zlata paličica.

Zapisi iz brloga: Tjaša Bucik

SiGledal Novice, 5. maj ― Med zaprtjem gledališč zaradi ukrepov za zajezitev koronavirusa je gledališkim ustvarjalcem odvzet stik z gledalci. Kdaj bodo igralci lahko spet stopili pred publiko? Kakšen je ta čas za gledališke ustvarjalce? – Tjaša Bucik: "Sama pogrešam tremo, ko zaslišim vrvež gledalcev, ki se umirijo, ko se v dvorani ugasnejo luči, zatem pa pozornost usmerijo na oder, v pričakovanju začetka predstave."
še novic