Učinek kobilice v Gornjem Gradu

Gledališče Velenje, 13. oktober 2017 ― Učinek kobilice v Gornjem Gradu: V petek gostujemo v Gornjem Gradu: Kulturno društvo Gornji Grad vas vabi na 1. abonmajsko predstavo - gostovanje Gledališče Velenjsko, melodrama “UČINEK KOBILICE”,  ki bo v dvorani Kulturnega doma Gornji Grad, dne 20.10.2017, ob 19:00 uri. Vljudno vabljeni!

Matej Puc bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 13. oktober 2017 ― Igralec Matej Puc, član ansambla Mestnega gledališča ljubljanskega, je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejel iz rok Ajde Smrekar. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskal bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločil, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Pod snegom Saše Pavček.

Vid Žnidaršič bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 13. oktober 2017 ― Vid Žnidaršič je mlad slovenski arhitekt, občasno scenograf, ljubitelj gledališča. Štafeto branja sodobne slovenske dramatike je sprejel iz rok Nika Škrleca. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskal bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločil, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Roka Sande Ikarus.

Anže Okorn bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 13. oktober 2017 ― Anže Okorn je doktor filozofije, dela v eni od knjigarn Mladinske knjige, redno piše za Radio Študent in revijo Ekran, v še posebej velik užitek pa mu je pisanje tekstov za gledališke liste, ki so bili vsaj do sedaj omejeni z zidovi ljubljanske Drame. Štafeto branja sodobne slovenske dramatike je sprejel iz rok Matjaža Zorca. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskal bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločil, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Medtem Srečka Fišerja.

Tomaž Krajnc bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 13. oktober 2017 ― Tomaž Krajnc je trenutno študent gledališke režije na The Royal Conservatoire of Scotland v Glasgowu. Je član Gledališča Zarja Celje, kjer je do sedaj opravil večino svojih režij, za seboj pa ima tudi nekaj filmskih projektov. Štafeto branja sodobne slovenske dramatike je sprejel iz rok Kristiana Koželja. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskal bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločil, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Ujeti trenutek Nike Švab.

EnKnapGroup z Zasledovalci sreče na festivalu v Gradcu

SiGledal Novice, 13. oktober 2017 ― EnKnapGroup s predstavo Zasledovalci sreče danes in v soboto gostuje na 50. izdaji enega največjih festivalov sodobne umetnosti, Steirischer herbst v Gradcu. Pod idejno zasnovo, besedilo in režijo predstave, ki je sicer nastala v koprodukciji festivala, se podpisujeta Pavol Liška in Kelly Copper, vodja newyorškega Nature Theater of Oklahoma.
POHUJŠANJE V DOLINI ŠENTFLORJANSKI-poklon Cankarju ob otvoritvi nove sezone SSG

POHUJŠANJE V DOLINI ŠENTFLORJANSKI-poklon Cankarju ob otvoritvi nove sezone SSG

SSG Trst, 12. oktober 2017 ― Slovensko stalno gledališče v Trstu otvoritev sezone 2017/ 2018 Ivan Cankar POHUJŠANJE V DOLINI ŠENTFLORJANSKI režiser: Janusz Kica SNG Drama Maribor Veliki oder sobota, 14. oktobra, ob 20.30 nedelja, 15. oktobra, ob 16.00 (z italijanskimi nadnapisi) Abonmajska sezona Slovenskega stalnega gledališča se bo pričela letos z gostujočo predstavo, ki bo poklon stoletnici Ivana Cankarja (1876–1918). […]

Na Mestu žensk tri slovenske premiere

SiGledal Novice, 12. oktober 2017 ― V sklopu 23. mednarodnega festivala sodobnih umetnosti Mesto žensk, ki po različnih ljubljanskih prizoriščih poteka med 6. in 14. oktobrom, bodo letos premiero doživeli trije slovenski projekti. Prva premiera bo na sporedu danes v Parku Špica, kjer bosta Irena Pivka in Brane Zorman izvedla lokacijski večmedijski performans Hodi.ti.

Izid knjige Vera v lutko

SiGledal Novice, 12. oktober 2017 ― V zbirki Knjižnica MGL je izšla nova knjiga Vera v lutko avtorja Edija Majarona. V sredo, 11. oktobra, so v MGL predstavili knjigo Vera v lutko priznanega lutkovnega režiserja, pedagoga in esejista Edija Majarona, ki je tudi letošnji prejemnik nagrade Milana Klemenčiča za življenjsko delo.

Na Gavellinih večerih v Zagrebu tudi SNG Maribor

SiGledal Novice, 11. oktober 2017 ― Hrvaško narodno gledališče (HNK) iz Šibenika bo danes s predstavo Lepotica iz Leenanea v režiji Dražena Ferenčine uvedlo 32. gledališki festival Gavellini večeri. Do 21. oktobra bodo na sporedu festivala predstave, ki so zaznamovale gledališko leto na Hrvaškem in v regiji, med njimi tudi Medeja slovenskega narodnega gledališča iz Maribora.

Prvo sodelovanje Bolšoj teatra in Metropolitanske opere

SiGledal Novice, 11. oktober 2017 ― Moskovski Bolšoj teater in newyorška Metropolitanska opera sta v ponedeljek razkrila prve skupne načrte. Veliki operni hiši in gledališči, med najpomembnejšimi na svetu, ki med seboj še nista sodelovali, bosta koproducirali tri opere, v vseh pa bo nastopila operna zvezdnica in sopranistka Anna Netrebko, je pisala francoska tiskovna agencija AFP.
Malo režije, velik efekt

Malo režije, velik efekt

Dnevnik, 11. oktober 2017 ― Mala scena Mestnega gledališča ljubljanskega je v letošnjem letu ponovno rezervirana za mlade režiserje. Tokrat se z aktualno igro Vrh ledene gore španskega dramatika Antonia Tabaresa, ki v zamahu enega dejanja detektivsko razvozlava krivdo za tri...
še novic