SSG v GORICI- v ponedeljek LEPI DNEVI V ARANJUEZU

SSG v GORICI- v ponedeljek LEPI DNEVI V ARANJUEZU

SSG Trst, 3. februar 2018 ― Slovensko stalno gledališče sezona 2017/2018 ZA GORICO Peter Handke LEPI DNEVI V ARANJUEZU režiser: Igor Pison igrata: Nataša Barbara Gračner, Ivo Ban v ponedeljek, 5. februarja, ob 20.30 v Kulturnem centru Lojze Bratuž z italijanskimi nadnapisi Moški in ženska odločita, da bosta preživela sončni popoldan ob pogovoru o ljubezni. Zunanj opazovalec je vabljen, da prisluhne […]

Robert Bobnič bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 2. februar 2018 ― Robert Bobnič je doktorski študent medijskih študij, urednik, publicist. Med drugim je bil odgovorni urednik časopisa Tribuna in urednik Redakcije za kulturo in humanistične vede Radia Študent. Trenutno je član uredniškega odbora revije Šum. Štafeto branja sodobne slovenske dramatike je sprejel iz rok Simona Smoleta. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskal bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločil, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Čas razcveta Mihe Mareka.

Nov mandat za neodvisno kulturo: Pogovor s predstavniki političnih strank

SiGledal Novice, 2. februar 2018 ― Društvo Asociacija, Slovensko mladinsko gledališče in Zavod Maska organizirajo pogovor, na katerem bodo predstavniki parlamentarnih strank lahko pojasnili svoje poglede na reševanje položaja nevladnih organizacij tudi glede na rezultate programskega razpisa Ministrstva za kulturo v obdobju 2018–2021. Dogodek bo potekal v ponedeljek, 5. februarja, ob 20. uri na Novi pošti (Robbova ulica 15, 1000 Ljubljana).
še novic