Dobimo se na forumu

Dnevnik, 26. marec 2020 ― Platforma za refleksijo sodobnih scenskih umetnosti Neodvisni v času epidemije vabi k poglobljenemu virtualnemu druženju. Na forumu sledijo javnim diskusijam, ki v okviru projekta Zbor za publiko potekajo neposredno po izbranih predstavah....
Gledališče doma

Gledališče doma

SNG Maribor, 26. marec 2020 ― V času, ko je zaradi epidemije koronavirusa gledališče zaprto, vam ponujamo možnost, da si na naših družabnih medijih ogledate posnetke uspešnic iz bogate zgodovine Slovenskega narodnega gledališča Maribor.

Svetovni dan gledališča 2020

SLOGI, 26. marec 2020 ― Pobudo za razglasitev svetovnega dneva gledališča, ki ga obeležujemo 27. marca, je leta 1961 podal Mednarodni gledališki inštitut (ITI). Na svetovni dan gledališča obkroži svet mednarodna poslanica, ki jo v ta namen na povabilo ITI spiše izbrana gledališka ustvarjalka ali ustvarjalec. Prva poslanica je bila v svet poslana leta 1962, njen avtor je bil Jean […] The post Svetovni dan gledališča 2020 appeared first on SLOGI.

Rusko gledališče s predstavami za enega srečneža

SiGledal Novice, 26. marec 2020 ― V Operi in baletu v Permu so se v času zapiranja gledališč zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa odločili, da bodo izvajali nagradno igro, poimenovano One on One. Nagrada za srečnega zmagovalca bo, da bo sam sedel v avditorij gledališča, ki sicer premore 850 sedežev, in si za ceno redne vstopnice ogledal eno od hišnih produkcij.

Barbara Hieng Samobor: Kakovosten gledališki dogodek sproža ali celo zahteva miselni dialog (intervju)

SiGledal Novice, 25. marec 2020 ― V petek, 27. 3., bomo obeležili svetovni dan gledališča. Ob tem je razmisleke o gledališki umetnosti delila direktorica in umetniška vodja Mestnega gledališča ljubljanskega Barbara Hieng Samobor. Po njenih besedah ima gledališče moč, priložnost in dolžnost biti odzivno, kakovosten gledališki dogodek pa sproža miselni dialog.
Tjaša Mislej

Tjaša Mislej

ARS Oder, 25. marec 2020 ― Absurdna socialna drama Naše skladišče Včeraj bi se moral zaključiti 50. Teden slovenske drame, vendar ga je doletela podobna usoda, tako kot mnoge druge prireditve, ki so jih onemogočile posebne razmere. Nagrade Slavka Gruma za najboljše novo slovensko dramsko besedilo in  ostale nagrade, tudi še niso podelili, poznamo pa ime nagrajenke. Tjaša Mislej je bila izbrana z absurdno socialno dramo Naše skladišče. Nominirana so bila še dramska besedila Ize Strehar, Simone Semenič, Katarine Morano, Žige Divjaka in Simone Hamer. Tjaša Mislej: odlomek iz predstave Panj (2015)  
še novic