Slovenski gledališki letopis 2018/2019

SiGledal Novice, 8. maj 2020 ― Izšel je nov zvezek redne serijske "teatrografije" Slovenskega gledališkega inštituta. Slovenski gledališki letopis 2018/2019, je 32. nadaljevanje stoletnega Repertoarja slovenskih gledališč 1867 ‒ 1967 in 33. izdana knjiga. Obenem je tudi 27. številka Slovenskega gledališkega letopisa, ki je prvič izšel za sezono 1992/93.

ANA POD OKNOM Infekcijske klinike!

Ana Monro, 8. maj 2020 ― Ko smo se v petek, 8. maja, ustavili na dvorišču/parkirišču Infekcijske klinike v Ljubljani, smo vedeli, da je pred nami še eno čudovito ”srečanje”. Nismo pa pričakovali, da se bo Ana pod oknom razvila v nepozabno in zelo ganljivo doživetje, ki je narisalo nasmehe na obraze številnim zaposlenim in seveda tudi nam, ki to akcijo ... The post ANA POD OKNOM Infekcijske klinike! appeared first on Ana Monro.

AGRFT na spletu

SiGledal Novice, 8. maj 2020 ― V času, ko so morala gledališča in druge kulturne ustanove začasno zapreti vrata, so se marsikatere kulturne vsebine in aktivnosti preselile na splet. Številna gledališča vabijo k spletnemu ogledu nekaterih uprizoritev iz preteklih sezon, ljubiteljem gledališča, opere in baleta pa prek spleta ponujajo tudi nekatere druge vsebine. Ekipa portala SiGledal je pripravila pregled spletnih aktivnosti Akademije za gledališče, radio, film in televizijo.

Digitalizacija knjižnega gradiva: naša zbirka Dokumenti tudi na dLib

SLOGI, 8. maj 2020 ― Dokumenti, temeljna zbirka s področja slovenske gledališke zgodovine z več kot 100 številkami, je po zaslugi naših sodelavcev iz NUK-a dostopna tudi na portalu Digitalna knjižnica Slovenije (dLib). Trenutno je objavljenih 34 številk Dokumentov slovenskega gledališkega in filmskega muzeja, v načrtu pa je tudi objava zgodnejših zvezkov (1963-1978).   Vstopite v zbirko Dokumentov na dLib The post Digitalizacija knjižnega gradiva: naša zbirka Dokumenti tudi na dLib appeared first on SLOGI.
Glej, 50 let: Izzivi mednarodnega povezovanja v gledališču v času korone

Glej, 50 let: Izzivi mednarodnega povezovanja v gledališču v času korone

SLOGI, 8. maj 2020 ― Epidemija koronavirusa, prepoved potovanja in zaprte meje so v hipu ogrozile temelj sodobnega gledališča – mednarodno mreženje, izmenjavo in gostovanja. Medtem, ko se gledališčniki po celem svetu trudimo izumiti načine, kako bi lahko v dvorane ponovno in na varen način vrnili življenje, pa se nam zastavlja ključno vprašanje: na kakšen način lahko mislimo prihodnost mednarodnega […] The post Glej, 50 let: Izzivi mednarodnega povezovanja v gledališču v času korone appeared first on SLOGI.

Slovenski gledališki letopis 2018/2019 – nov zvezek redne serijske “teatrografije”

SLOGI, 8. maj 2020 ― Slovenski gledališki letopis 2018/2019, je 32. nadaljevanje stoletnega Repertoarja slovenskih gledališč 1867 ‒ 1967 in 33. izdana knjiga. Obenem je tudi 27. številka Slovenskega gledališkega letopisa, ki je prvič izšel za sezono 1992/93. Z vidika kvantitete lahko govorimo o sezoni, ki je v primerjavi s prejšnjo v znamenju blagega krčenja produkcije. Število premier se je […] The post Slovenski gledališki letopis 2018/2019 – nov zvezek redne serijske “teatrografije” appeared first on SLOGI.

SEZONA NA KAVČU – OD ČEHOVA DO PASOLINIJA

SSG Trst, 7. maj 2020 ― SEZONA NA KAVČU DOGODKI OD 8. DO 10. MAJA   SEVERNOVZHODNA GLEDALIŠČA SKUPAJ TUDI V DRUGI FAZI   Petek, 8. maja Sosedje – Teatro Stabile di Bolzano Sobota, 9. maja Zdrahe – Teatro Stabile del Veneto Nedelja, 10. maja Striček Vanja – Slovensko stalno gledališče I Turcs tal Friul – Teatro Stabile del Friuli Venezia […]

Gledališče iz domačega naslanjača v maju

SiGledal Novice, 7. maj 2020 ― Gledališke dvorane še nekaj časa ne bodo odprle vrat, zato nas tudi maja vabijo, da si predstave ogledamo kar od doma. Ekipa portala SiGledal je pripravila pregled uprizoritev, ki si jih je mogoče ogledati v maju. Pregled bomo sproti dopolnjevali. Gledališča informacije o predstavah objavljajo na svojih spletnih straneh in na družbenih omrežjih, kjer je mogoče spremljati tudi druge spletne aktivnosti producentov.

ANA POD OKNOM na Rakovniku!

Ana Monro, 7. maj 2020 ― Ker ne morete v gledališče, ga mi pripeljemo na vaše dvorišče! V četrtek, 7. maja, smo akcijo Ana pod oknom izvedli na zelenih površinah stanovanjske soseske na Rakovniku v Ljubljani. Lepo je bilo videti, da so nekatere družine naš ”obisk” izkoristile tudi za sproščeno druženje v čudovitem pomladnem popoldnevu. Nastopajoči: Goro Osojnik, Tea Vidmar, Ankica Radivojević.   VEČ ... The post ANA POD OKNOM na Rakovniku! appeared first on Ana Monro.

Španski borci in EN-KNAP na spletu

SiGledal Novice, 7. maj 2020 ― V času, ko so morala gledališča in druge kulturne ustanove začasno zapreti vrata, so se marsikatere kulturne vsebine in aktivnosti preselile na splet. Številna gledališča vabijo k spletnemu ogledu nekaterih uprizoritev iz preteklih sezon, ljubiteljem gledališča, opere in baleta pa prek spleta ponujajo tudi nekatere druge vsebine. Ekipa portala SiGledal je pripravila pregled spletnih aktivnosti CK Španski borci in Zavod EN-KNAP.
še novic