Sejem s kavča, 22.-25. april 2021

Borštnikovo srečanje, 18. april 2021 ― Podarimo si knjige ob svetovnem dnevu knjige! Ni samoumevno, da imamo dobre knjige. Zato jih je pomembno ne le brati, temveč tudi kupovati. Enkrat letno lahko knjige kupujemo in jih drug drugemu podarjamo – tudi kot skupnost.  Ob svetovnem dnevu knjige bo med 22. in 25. aprilom vrata za štiri dni odprl Sejem s kavča (sejemskavca.si), skupna spletna knjigarna, v kateri bo več kot 50 slovenskih založnikov po ugodnih sejemskih cenah ponudilo več kot 500 skrbno izbranih knjig. Preprost nakup bo omogočala začasna sejemska spletna trgovina s skupno košarico in enotnim odpošiljanjem. Skupaj s Slovenskimi gledališkimi založniki na Sejmu s kavča, ki ga organizira pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature skupaj z Javno agencijo za knjigo RS, Društvom slovenskih pisateljev, splošnimi knjižnicami ter številnimi občinami in lokalnimi partnerji, nastopa tudi Festival Borštnikovo srečanje.  Po sejemski ceni bo moč kupiti publikacije, ki smo jih izdali v knjižni zbirki Borštnikov prstan: - Saša Pavček (posvečena prejemnici Borštnikovega prstana leta 2017)  - Janez Škof (posvečena prejemniku Borštnikovega prstana leta 2018) - Marinka Štern (posvečena prejemnici Borštnikovega prstana leta 2019). Sejem bo v Ljubljani vse sejemske dni vabil tudi k osebnemu prevzemu knjig. Urnik za osebne prevzeme na Vodnikovi domačiji Šiška: ČET–NED (12.00–17.00) V nedeljo bodo knjige po Ljubljani dostavljali tudi s kolesi. Manjši izbor 30 sejemskih knjig bo v sejemskih dneh na voljo tudi prek Wolta. 10 razlogov za obisk Sejma s kavča 1.  Podarim – razveselim 2.  Vključim se v vseslovensko akcijo podarjanja knjig 3.  Podprem nastanek dobrih knjig v slovenščini 4.  Na enem mestu dobim pregled nad izbrano ponudbo več kot 50 založnikov 5.  Sejemske telefonske številke mi omogočijo neposreden stik z založniki 6.  Preprost spletni nakup opravim na enem mestu in ob katerikoli uri 7.  Kupljeno knjigo podarim skupaj z zapisom posvetila po izbiri 8.  Kupljeno knjižno darilo prejmem lič

Festival premikamo na junij

Borštnikovo srečanje, 18. april 2021 ― Organizacijske aktivnosti za letošnjo izvedbo festivala v zgodnejšem terminu so potekale skladno z načrti. Po presoji trenutnih okoliščin smo sprejeli odločitev o premiku letošnje izvedbe Borštnikovega srečanja v drugo polovico meseca junija, ko bodo epidemične okoliščine, tako upamo, vendarle že omogočale javno delovanje slovenskih gledališč. 56. Festival Borštnikovo srečanje torej načrtujemo v terminu od 14. do 27. junija 2021.

ANA DESETNICA letos prvič tudi v LOGATCU!

Ana Monro, 18. april 2021 ― Kakšna čudovita novica! Prebivalci občine Logatec so izglasovali, da se Ana Desetnica uvrsti v participatorni del občinskega proračuna za leto 2021! HVALA za zaupanje in dobrodošli v naši Desetničarski družini! Zelo zelo zelo se veselimo gostovanja v vašem mestu in druženja z vami! P.S.: Ana Desetnica je gostovala že v 25 slovenskih mestih: Ljubljana, Maribor, Murska ... The post ANA DESETNICA letos prvič tudi v LOGATCU! appeared first on Ana Monro.

Vabilo: Napišite pismo svojemu igralcu!

SiGledal Novice, 15. april 2021 ― Na portalu SiGledal od jeseni 2020, ko so se gledališča zaprla, poteka štafetna igra Pismo mojemu igralcu. Ljubitelji gledališča gledališkim ustvarjalcem in drugim gledališkim delavcem sporočajo, da mislijo nanje, jih pogrešajo in komaj čakajo, da bodo lahko ponovno sedli v gledališke dvorane. #odprimogledališča

Pravljice za odrom – KAKO JE PAVLIHA KUKCA PRODAL

SSG Trst, 15. april 2021 ― SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE & NARODNA IN ŠTUDIJSKA KNJIŽNICA   PRAVLJICE ZA ODROM   KAKO JE PAVLIHA KUKCA PRODAL (slovenska ljudska pravljica) bere: Primož Forte v soboto, 17. aprila ob 17. uri   Kaj je »kukec« in kako ga je mali Pavliha prodal je snov hudomušne slovenske ljudske pravljice, ki bo v soboto zaključila prvi niz […]

Pri SLOGI izdan Priročnik za gledališko opismenjevanje

SiGledal Novice, 15. april 2021 ― Slovenski gledališki inštitut je v okviru projekta Gleda(l)išče izdal priročnik Gledališče pod drobnogledom, ki je podstat za razvoj in krepitev kreativnega partnerstva med umetnostjo ter vzgojo in izobraževanjem, je spodbuda za pridobivanje novih znanj, veščin in kompetenc, je orodje za razvoj inovativnih učnih okolij in prožnih oblik učenja, je pomočnik na poti do vzgoje mladega kritičnega gledalca in ljubitelja gledališča.

Mariborski lutkarji z razstavo o rojstvu lutk

SiGledal Novice, 15. april 2021 ― V razstavišču Lutkovnega gledališča Maribor bo od danes na ogled razstava Rojstvo lutke, kjer bodo ob lutkah razstavili tudi njihove likovne zasnove. Predstavljenih bo nekaj likovno najbolj vznemirljivih uprizoritev iz mariborske lutkarske zgodovine, z razstavo pa skušajo v gledališču v času epidemije vsaj malo potešiti željo po druženju z lutkami.

ZGNUD – praktična DELAVNICA ali spletna SODELOVALNICA! (6.5.)

Ana Monro, 15. april 2021 6. maja bo v Ljubljani od 9.00 do 17.00 potekal 8-urni program neformalnega izobraževanja za strokovne pedagoške delavce ZGNUD – Z gledališčem nad učence in dijake, ki obsega 4 ure vodene skupinske delavnice in 4 ure individualne aplikacije gledaliških tehnik in iger v praktično pedagoško delo, v okviru katerega udeleženci spozna(va)jo in (pre)izkusijo uporabnost teh ... The post ZGNUD – praktična DELAVNICA ali spletna SODELOVALNICA! (6.5.) appeared first on Ana Monro.
SLOGI na Sejmu s kavča

SLOGI na Sejmu s kavča

SLOGI, 15. april 2021 ― Ob svetovnem dnevu knjige bo med 22. in 25. aprilom vrata za štiri dni odprl Sejem s kavča, skupna spletna knjigarna, v kateri bo več kot 50 slovenskih založnikov po ugodnih sejemskih cenah ponudilo več kot 500 skrbno izbranih knjig. Preprost nakup bo omogočala začasna sejemska spletna trgovina s skupno košarico in enotnim odpošiljanjem. Na […] The post SLOGI na Sejmu s kavča appeared first on SLOGI.
še novic