V pičakovanju odpiranja gledališča

Lutkovno gledališče Maribor, 23. april 2021 ― Spoštovani, zelo se veselimo, da bomo kmalu lahko odprli vrata gledaliških dvoran. Budno spremljamo vsa uradna obvestila Ministrstva za kulturo in NIJZ-ja. Takoj, ko bomo imeli točne informacije kako in kaj smemo, boste preko vseh naših komunikacijskih kanalov o tem obveščeni.  Zelo si želimo odpreti vrata in igrati žive predstave. Lahko nas spremljate na spletni strani, ali na Facebook in Instagram profilu. Lahko se naročite tudi na naše e-novice. Ker smo še zaprti, danes ob 18. uri vabimo na spletni ogled predstave Šivilja in škarjice. Pogled na lutke v živo pa si lahko privoščite na naši razstavi Rojstvo lutke, ki je danes in jutri odprta med 16. in 18. uro, jutri še med 9. in 12. uro. Prihodnji (počitniški teden) pa še med 9. in 13. uro.  
France Marolt: raziskovalec in umetnik

France Marolt: raziskovalec in umetnik

Dnevnik, 23. april 2021 ― Prvi slovenski etnokoreolog in etnomuzikolog France Marolt je leta 1934 ustanovil Folklorni inštitut, današnji Glasbenonarodopisni inštitut pri ZRC SAZU. Na okrogli mizi Od treh parov do Gallusa so spregovorili o njegovem prispevku k folklorni...

ANA DESETNICA je v mestu!

Ana Monro, 22. april 2021 ― Zaenkrat sicer samo na čudovitem plakatu Visit Ljubljana, od 30.6. do 3.7. pa prihaja tudi z atraktivnim programom uličnega gledališča, ki bo spet gostoval ob Ljubljanici (med Plečnikovimi zapornicami in Fabianijevim mostom). HVALA Turizem Ljubljana za ta izjemen poklon ter podporo festivalu in Gledališču Ane Monro v vseh teh letih! Pa vse najboljše za 20 let! ... The post ANA DESETNICA je v mestu! appeared first on Ana Monro.
Na spletni ekskurziji s Prešernom

Na spletni ekskurziji s Prešernom

Dnevnik, 22. april 2021 ― V primerih, ko pouk poteka prek spleta, lahko učitelji slovenščine Prešerna približajo mladim tudi s pomočjo igralca Nika Škrleca. Njegov interaktivni projekt ePrešeren poteka prek youtuba, zato je dosegljiv šolarjem po vsej Sloveniji.

To ni pravo pismo

SiGledal Novice, 20. april 2021 ― Gledalci, ki pogrešajo gledališče v živo, pišejo gledališkim ustvarjalcem, kako doživljajo prekinitev živega stika, in obljubljajo, da se bodo po koncu epidemije vrnili v dvorane. – Urša Majcen: "Naj bo to čisto majhna oda tistim, ki živijo za razpiranje vsakovrstnih lupin." – Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi in ga pošljite na sigledal@gmail.com.

ANINA DVIŽNICA spet 4. maja!

Ana Monro, 20. april 2021 ― Od 26. januarja vas vsak torek ob 10.00 vabimo, da se nam pridružite pri kratkem vadbeno-motivacijskem programu Anina dvižnica, s katerim krepimo telo in duha sebi in vam – vsakič z novimi in drugačnimi vsebinami oziroma vajami, ki jih popestrijo zanimivi liki, ki jih samo za vas ustvarjajo najboljši domači ulični umetniki. 27. aprila zaradi ... The post ANINA DVIŽNICA spet 4. maja! appeared first on Ana Monro.

Šivilja in škarjice

Lutkovno gledališče Maribor, 19. april 2021 ― V petek, 24. aprila 2021, ob 18. uri vabimo k ogledu predstave Šivilja in škarjice preko spleta. Vstopnice so dostopne tukaj. Čudežne škarjice hrustalke, ki pomagajo dobri Bogdanki in uničijo bogastvo hudobne grajske gospe, oživijo pred gledalčevimi očmi, iz blaga pa počasi rastejo tudi grad, drevesa in gozd. Bogdanka, punčka iz cunj, pripoveduje o večnem sobivanju dobrote in hudobije, kjer pa, kot se v pravljicah spodobi, zmaga dobro. Najbolj znano Kettejevo delo za otroke z vpeljavo sanjskih podob predstavi tudi nekaj avtorjeve prelepe poezije z bogatim jezikom.   Več o predstavi in njenih ustvarjalcih. 
še novic