A propos: Kultura za popolno okrevanje; Lajka kot dama in potepuh v MGL-jevem kozmomjuziklu

Radio Kaos, A propos, 17. januar 2022 ― Spoštovane in cenjeni, to je oddaja A propos – Kultura za popolno okrevanje. Nastajala in nastala je na prehodu iz zoprnega leta 2021 v zdaj že skoraj dva tedna mlado dvajsetdvaindvajseto, katerega začetki v pogledu skozi covidno prizmo niso nič kaj obetavni; z nadaljevanjem tega leta pa kaže, da  še nekaj časa ne bo nič […] The post A propos: Kultura za popolno okrevanje; Lajka kot dama in potepuh v MGL-jevem kozmomjuziklu first appeared on Radio KAOS.
Naci, ustaša, oče

Naci, ustaša, oče

Radio Študent, 14. januar 2022 ― Decembra je v Cankarjevem domu gostovalo Zagrebško gledališče mladih s predstavo Eichmann v Jeruzalemu režiserja Jerneja Lorencija s standardnim timom, dramaturgom Maticem Starino, scenografom Brankom Hojnikom, kostumografinjo Belindo Radulović
Neizpolnjena izpovednost dejanj

Neizpolnjena izpovednost dejanj

Radio Študent, 13. januar 2022 ― Leta 2018 je Zala Dobovšek, tedanja selektorica Festivala Borštnikovo srečanje, zapisala, da je znotraj gledališke produkcije preigravanja spola malo, a tudi kadar se pojavlja, avtorji o tematikah žensk – njihovih izkušnjah, eksistenčnih situacijah in osebnih poetikah – le diskutirajo, namesto da bi jih že afirmirali v svoje umetniške

Na 52. Tednu slovenske drame 13 predstav

SiGledal Novice, 13. januar 2022 ― Na 52. Tednu slovenske drame (TSD), ki se vrača v redni spomladanski termin z začetkom 27. marca, bo na ogled osem predstav v tekmovalnem in pet v spremljevalnem programu. Celoten program, vključno z dodatnim, so v Prešernovem gledališču Kranj predstavili na današnji novinarski konferenci.

Uvod v EPK Novi Sad v režiji Živadinova

SiGledal Novice, 13. januar 2022 ― Naziv Evropska prestolnica kulture (EPK) so s 1. januarjem za eno leto pridobila tri mesta: Esch-sur-Alzette v Luksemburgu, Kaunas v Litvi in Novi Sad. V srbskem mestu bodo s programom začeli nocoj, ko po julijanskem koledarju praznujejo tudi novoletni večer. Otvoritveno predstavo oz. spektakel Zeniteum:: 2022 je režiral Dragan Živadinov.
Amfiteater, revija za teorijo scenskih umetnosti, letnik 9, številka 2

Amfiteater, revija za teorijo scenskih umetnosti, letnik 9, številka 2

SLOGI, 13. januar 2022 ― Druga številka devetega letnika prinaša obsežen tematski blok o senzorialnem gledališču, dopolnjujejo ga tri aktualne razprave o slovenskem in mednarodnem gledališkem dogajanju ter recenzija Rapsodije za gledališče francoskega filozofa Alaina Badiouja. Več o Amfiteatru, Letnik 9, Številka 2 Cilj številke je predstaviti eseje uglednih znanstvenikov in umetnikov s področij uprizoritvenih ved, antropologije, filozofije in psihologije […] The post Amfiteater, revija za teorijo scenskih umetnosti, letnik 9, številka 2 appeared first on SLOGI.
še novic