A propos: Zeleno, ki te hočem zeleno; Dramski tenor za Trubadurja, Manrico za 40 Robinšakovih opernih let

Radio Kaos, A propos, 24. marec ― V našo drugo oddajo iz letošnjega projektnega niza A propos, s katerim smo kandidirali na medijskem razpisu, smo se, tako, kot smo napovedali v nedavnem intervjuju z gospo Moniko Bohinec, v Trubadurju gostujočo mezzosopranistko, ki nastopa v vlogi Azucene, Manricove matere, povabili tenorista Branka Robinšaka. Prvak SNG Opera in Balet Ljubljana z izjemno mednarodno reputacijo […] The post A propos: Zeleno, ki te hočem zeleno; Dramski tenor za Trubadurja, Manrico za 40 Robinšakovih opernih let first appeared on Radio KAOS.

A propos: Zeleno, ki te hočem zeleno; CD je odporen, ustvarjalni organizem, s praskami…

Radio Kaos, A propos, 14. marec ― Spoštovani in cenjene, to je Radio KAOS in oddaja A propos: Zeleno, ki te hočem zeleno, s katero kandidiramo na javnem medijskem razpisu Ministrstva za Kulturo RS; Načrtujemo (vsaj) osem oddaj v katerih bomo skušali odstirati plasti in načine kulture okrevanja Sveta po pandemiji in v razmerah, ki jih zaostruje vojna v Ukrajini; Naš prvi […] The post A propos: Zeleno, ki te hočem zeleno; CD je odporen, ustvarjalni organizem, s praskami… first appeared on Radio KAOS.

A propos: Kultura za popolno okrevanje z Majo Gal Štromar

Radio Kaos, A propos, 27. december 2022 ― Z dramateso, igralko, režiserko, skratka – z vsestransko umetnico Majo Gal Štromar, ki je tudi pesnica, pisateljica (avtorica 15-h knjig), prevajalka, gledališka pedagoginja, diplomirana romanistka ter diplomantka Mednarodne šole za gledališče Jacquesa Lecoqa v Parizu, sva se minulo jesen našla po nekem nenavadnem naključju, ki ga gre pripisati super volilnemu letu; Ni namreč veliko manjkalo […] The post A propos: Kultura za popolno okrevanje z Majo Gal Štromar first appeared on Radio KAOS.

A propos: Kultura za popolno okrevanje; Slovenski mladinski orkester z mladimi Ukrajinci in Kranjčani v Križankah

Radio Kaos, A propos, 25. avgust 2022 ― Po poletnem premoru se z oddajo A propos: Kultura za popolno okrevanje, ki jo tokrat pripravljamo s pomočjo in podporo Vzajemne zdravstvene zavarovalnice, premikamo s kulturo in umetnostjo na rob, ki močno presega delovanje in učinke covidne pandemije in katere posledice so nas navedle, da se lotimo v tovrstnih oddajah obravnavanih vsebin. Tokrat segamo na […] The post A propos: Kultura za popolno okrevanje; Slovenski mladinski orkester z mladimi Ukrajinci in Kranjčani v Križankah first appeared on Radio KAOS.

A propos: Kultura za popolno okrevanje; Lajka kot dama in potepuh v MGL-jevem kozmomjuziklu

Radio Kaos, A propos, 17. januar 2022 ― Spoštovane in cenjeni, to je oddaja A propos – Kultura za popolno okrevanje. Nastajala in nastala je na prehodu iz zoprnega leta 2021 v zdaj že skoraj dva tedna mlado dvajsetdvaindvajseto, katerega začetki v pogledu skozi covidno prizmo niso nič kaj obetavni; z nadaljevanjem tega leta pa kaže, da  še nekaj časa ne bo nič […] The post A propos: Kultura za popolno okrevanje; Lajka kot dama in potepuh v MGL-jevem kozmomjuziklu first appeared on Radio KAOS.

A propos: Kultura za popolno okrevanje; Dr. Danica Purg: IEDC je poslovna šola in galerija na treh stebrih – trajnostnem razvoju, umetnosti in etiki.

Radio Kaos, A propos, 14. oktober 2021 ― Spoštovane gospe, cenjeni gospodje, to je Radio KAOS in oddaja A propos: Kultura nove normalnosti, v kateri so naši sogovorniki ustvarjalni in vplivni ljudje, ki delujejo na področjih kot so umetnost, znanost, izobraževanje, raziskovanje, prodorno poslovanje in vzdržna, trajnostna proizvodnja, ustvarjanje novih možnosti in priložnosti za sonaravno in krožno gospodarjenje in kar je še takih […] The post A propos: Kultura za popolno okrevanje; Dr. Danica Purg: IEDC je poslovna šola in galerija na treh stebrih – trajnostnem razvoju, umetnosti in etiki. first appeared on Radio KAOS.

A propos: Umetnost za popolno okrevanje; Ko igraš Mozarta, si gol – ob upoštevanju PCT pa tudi zdrav, ozdravljen – in publika tudi.

Radio Kaos, A propos, 10. september 2021 ― Sogovornik Radia KAOS v tej oddaji A propos: Umetnost za popolno okrevanje je direktor Slovenske filharmonije Matej Šarc; Povod za ta pogovor je bila nedavna predstavitev nove sezone in njena otvoritev ter neke vrste obračun s prejšnjo – s pozitivnim izidom. Vse kaže, da kulturo vse bolj razumemo kot vakcino, umetnost – že njen najmanjši […] The post A propos: Umetnost za popolno okrevanje; Ko igraš Mozarta, si gol – ob upoštevanju PCT pa tudi zdrav, ozdravljen – in publika tudi. first appeared on Radio KAOS.

A propos: Bitje z rogom, ki morda prinaša okrevanje; Samorog končno v Operi.

Radio Kaos, A propos, 2. junij 2021 ― S prislovično mero (novinarske) nejevere ali če hočete, skepse, sem se lotil Samoroga; Iz različnih srečevanj z ustvarjalci, sporočil in tudi novinarskega gradiva je razumeti, da so se na prvo odrsko uprizoritev te Šivičeve mojstrovine v glavnem slovenskem glasbenem gledališču pripravljali že dlje časa. Bila je že nekajkrat napovedovana, odpovedi in prestavitve pa je nepopustljivo […] The post A propos: Bitje z rogom, ki morda prinaša okrevanje; Samorog končno v Operi. first appeared on Radio KAOS.

A propos: Umetnost za popolno okrevanje; Fabre in Mandić v Drami: Vsa resnična lepota je okorna

Radio Kaos, A propos, 31. maj 2021 ― Gledališča se (končno) polnijo; Počasi a vendarle; medtem ko so ansambli ustvarjali kakor se je v stisnjenih covid okvirih pač dalo, minulo soboto pa je bil zame in gotovo za večino, ki smo si v SNG Drama Ljubljana ogledali Fabrovega Nočnega pisca, praznik; V tem pogledu je ta oddaja zagotovo prispevek k trditvi, ki smo […] The post A propos: Umetnost za popolno okrevanje; Fabre in Mandić v Drami: Vsa resnična lepota je okorna first appeared on Radio KAOS.

A propos: Več kot vakcina – za popolno okrevanje. Komunizem zalit s Cementom; iskali so politiko čutnosti.

Radio Kaos, A propos, 8. april 2021 ― To je oddaja A propos: »Več kot vakcina; za popolno okrevanje« s podnaslovom »Kultura, umetnost, znanost in raziskovanje v novem, postpandemičnem svetu«. Drama Heinerja Müllerja Cement, katere premiera je bila na Velikem odru ljubljanske Drame šestindvajsetega marca in potem se je s ponovitvijo dan kasneje, živo neposredno uprizarjanje in internetno posredovanje (predvajanje) vsaj za zdaj […] The post A propos: Več kot vakcina – za popolno okrevanje. Komunizem zalit s Cementom; iskali so politiko čutnosti. first appeared on Radio KAOS.

A propos: Kultura in turizem; Sax GO, Klopotec, Radol’ca, Okarina in Štala

Radio Kaos, A propos, 30. december 2020 ― To je letošnja zadnja oddaja iz kroga devetih, kolikor smo jih načrtovali pred več kot letom dni, to je v času, ko je bil nek virus s čudnim kraljevskim imenom še tam daleč za devetimi gorami, devetimi vodami in onkraj – Kitajskega zidu. Kronskemu virusu je skoraj uspelo, da razje tudi naš načrt a smo […] The post A propos: Kultura in turizem; Sax GO, Klopotec, Radol’ca, Okarina in Štala first appeared on Radio KAOS.

A propos: Kultura in turizem; Raznolikosti in izjemnosti Prekmurja in Bleda

Radio Kaos, A propos, 28. december 2020 ― S predzadnjo oddajo A propos: Kultura in turizem smo se podali v Lendavske gorice, od tam pa mimo Vinaruima, skozi razstavišča Galerije muzeja Lendava, prek bližnje s kulturnimi dogodki bogate Murske Sobote in razstave Lojzeta Logarja v tamkajšnji galeriji do turističnega in tradicionalno s kulturo (in turisti) napolnjenega Bleda. No, do letošnjega marca je bilo […] The post A propos: Kultura in turizem; Raznolikosti in izjemnosti Prekmurja in Bleda first appeared on Radio KAOS.

A propos: Kultura in turizem; Tudi na Ptuju je poezija vino in vino poezija

Radio Kaos, A propos, 14. november 2020 ― Spoštovane in cenjeni, to je Radio KAOS in oddaja A propos: Kultura in turizem, sedma od skupaj devetih, kolikor jih obsega celoletni istoimenski projekt, ki ga sofinancira Ministrstvo za kulturo RS. Tokrat smo se odpravili na Ptuj z namenom, da ugotovimo, koliko tamkajšnje pestro kulturno dogajanje v širšem pomenu besede in umetnost v ožjem odzvenu […] The post A propos: Kultura in turizem; Tudi na Ptuju je poezija vino in vino poezija first appeared on Radio KAOS.

A propos: Kultura in turizem na Obali. Izjemni dogodki, najpogosteje neusklajeni s turistično operativo

Radio Kaos, A propos, 23. oktober 2020 ― To je prva oddaja A propos: Kultura in turizem v jesenskem delu tako z virusi zapahnjenega leta kot je tole z letnico 2020; Načrt je bi seveda drugačen, saj smo upali, da bomo vsa gradiva posneli, pregledali in »sprešali« v oddajo še pred letošnjo trgatvijo a se je vse skupaj razvleklo na debele tri mesece; […] The post A propos: Kultura in turizem na Obali. Izjemni dogodki, najpogosteje neusklajeni s turistično operativo first appeared on Radio KAOS.

A propos: Kultura in turizem; Gledališče kot turistični prevrat na Mljetu in v Kostanjevici na Krki.

Radio Kaos, A propos, 23. junij 2020 ― To je peta oddaja iz letošnjega niza devetih, s skupnim naslovom A propos: Kultura in turizem; Pripravili smo jo tudi v upanju, da jo bomo uspeli realizirati s pomočjo javnih sredstev, ki jih zagotavlja ministrstvo za kulturo Republike Slovenije prek tako imenovanega javnega medijskega razpisa; Končno se nam je uspelo »prebiti« do programskega termina v […] The post A propos: Kultura in turizem; Gledališče kot turistični prevrat na Mljetu in v Kostanjevici na Krki. first appeared on Radio KAOS.
še novic