POST FESTUM Ana Desetnica 2024 v LJUBLJANI!

Ana Monro, 10. julij ― Ko je jeseni Goro predlagal, da v letu 2024 Ano Desetnico v Ljubljani razširimo na 7 dni in izven mestnega središča, smo se ostali člani društva Gledališče Ane Monro dobesedno prijeli za glavo. In se (predvsem pa njega) še nekaj tednov spraševali, zakaj bi si na tak način otežili že tako zahtevno produkcijo festivala. A ... The post POST FESTUM Ana Desetnica 2024 v LJUBLJANI! appeared first on Ana Monro.

IMENOVAN NOV UPRAVNI SVET SSG

SSG Trst, 10. julij ― IMENOVANJE NOVEGA UPRAVNEGA SVETA SSG   Ob izteku mandata upravnega sveta Slovenskega stalnega gledališča, se je skupščina ustanovnih članov sestala za imenovanje novega upravnega sveta in nadzornega odbora.   Dosedanji člani Upravnega sveta so leta 2021 privolili v dodatni mandat, ko je skupščina ustanovnih članov potrdila nadaljevanje v nespremenjeni zasedbi zaradi izrednih okoliščin, ki so […]

Objavljen razpis za literarno nagrado Mira

SiGledal Novice, 9. julij ― Mira, ženski odbor Slovenskega centra PEN, je objavil razpis za istoimensko literarno nagrado. Kot piše v pozivu, morajo predlagane kandidatke odlikovati izjemni dosežki na področju literarne ustvarjalnosti in celostna osebnostna drža. Nagrado podeljujejo izključno ustvarjalkam. Rok za oddajo predlogov je 31. avgust.

POLETNI SSG…NA GOSTOVANJU

SSG Trst, 9. julij ― POLETNI SSG… Kaplja soli in Chevap.chef na gostovanju   V tem mesecu bo Slovensko stalno gledališče večkrat prisotno izven sedeža. V pričakovanju nove sezone, za katero zainteresirani lahko rezervirajo abonmaje s popustom do konca julija, bodo odri pod zvezdami poletno prizorišče dveh komornih uprizoritev. Avtorski projekt Patrizie Jurinčič Kaplja soli bo v torek, 9. julija ob 21.00 […]

Po koncu festivala je na vrsti ZAHVALA!

Ana Monro, 9. julij ― ANA DESETNICA 2024 se je končala in člani Gledališča Ane Monro izrekamo HVALA vsem, ki ste pripomogli k temu, da je bila to ena najboljših edicij festivala! V prvi vrsti seveda nastopajočim umetnikom, ki so soustvarili festivalski program in/ali veliko ”selitveno povorko”, ter najboljšemu občinstvu na svetu, takoj za tem pa članom mednarodne žirije za ... The post Po koncu festivala je na vrsti ZAHVALA! appeared first on Ana Monro.

Izid e-knjige Tone Stojko, Gledališka fotografija/Theatre Photography 1.1. & 1.2.

SiGledal Novice, 9. julij ― Tone Stojko (1947) je nedvomno eden najpomembnejših slovenskih (in nekdaj tudi jugoslovanskih) fotografov zadnjega pol stoletja. Najširša javnost ga pozna po fotoreporterskih dosežkih, znan je tudi po fotografskih portretih (med drugimi je fotografiral Prešernove nagrajence zadnjih 28 let), v teatru pa slovi kot mojster gledališke fotografije – ni ga gledališčnika v Sloveniji, ki ne bi (vsaj) slišal za Toneta Stojka.
še novic