Don Kihot – baletna klasika in njene postavitve na slovenskih odrih

Don Kihot – baletna klasika in njene postavitve na slovenskih odrih

SLOGI, 24. september ― Predavanje pred premiero nove ljubljanske postavitve bo predstavilo razliko v pristopih posameznih koreografov ter kako je uprizoritve sprejemalo občinstvo, pogovor z balerinami Regino Križaj, Uršo Vidmar in Tjašo Kmetec ter koreografom Denisom Matvienkom pa bo odstrl pogled na nastajanje baletne vloge in na različna srečevanja z baletno predlogo. Dogodek bosta v sodelovanju SNG Opera in balet Ljubljana ter Slovenskega gledališkega inštituta pripravila Sonja Kerin Krek in dr. Gašper Troha. The post Don Kihot – baletna klasika in njene postavitve na slovenskih odrih appeared first on SLOGI.

V Metu začeli novo sezono opero Grounded

SiGledal Novice, 24. september ― Newyorška Metropolitanska opera je novo sezono v ponedeljek začela z opero Grounded, ki raziskuje tehnološki razvoj vojne na ozadju materinstva. Opera, nastala po naročilu Meta, je najnovejša v nizu sodobnejših del, s katerimi si v ustanovi v zadnjih nekaj letih prizadevajo, da bi pritegnili mlajše in bolj raznoliko občinstvo.

Umrla ameriška igralka Kathryn Crosby

SiGledal Novice, 23. september ― V 91. letu starosti je na svojem domu v kraju Hillsborough v Kaliforniji naravne smrti preminula ameriška igralka in pevka Kathryn Crosby, so sporočili iz družine Crosby. Igralka, ki si je nadela umetniški imeni Kathryn Grant in Kathryn Grandstaff, je zaigrala v več kot 20 filmih, nastopala pa je tudi v pogovornih oddajah moža Binga Crosbyja.

Umrl skladatelj Igor Štuhec

SiGledal Novice, 23. september ― V 92. letu starosti je umrl skladatelj Igor Štuhec, so sporočili iz Društva slovenskih skladateljev. Njegov opus obsega dela za soliste, komorne zasedbe in ansamble ter zborovska, vokalno-instrumentalna in simfonična dela. Leta 2004 je dobil nagrado Prešernovega sklada, leta 2011 Kozinovo nagrado Društva slovenskih skladateljev za življenjsko delo.

ULIČNI TEATER je šel med ljudi!

Ana Monro, 22. september ― V totem Mariboru ulično gledališče že vsaj četrt stoletja tradicionalno gostuje znotraj mestnega jedra, 20. septembra pa smo ga pripeljali v četrtno skupnost Nova vas, kjer se je na kar treh različnih lokacijah odvil atraktiven in interaktiven program, ki ga je povezoval Goro Osojnik. Ta je tudi popeljal obiskovalce od Doživljajskega igrišča pri malem Betnavskem ... The post ULIČNI TEATER je šel med ljudi! appeared first on Ana Monro.
še novic